reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maleństwami

fioletowe tesco:-)
sandra fajnie że Wam odpowiadają, Alka sika w normie, więc nawet w nocy nie przesikuje, ale ostatnio na noc let`s go w użyciu, no ale przez to że się je szybciej zakłada;-)

reklama
Sandra- ja teraz kupiłam belle 2 bo faktycznie chyba przez to ze takie ogromne te 3 to mogl;o czasami gdzies cos sie wymsknąć;-)ale 2 wcale nie wiele mniejsze a nawet chyba prawie takiej samej wielkosci co 3 ale ciut węższe w kroczku...no zobaczymy jak Ami wróci bo na razie leżą :-p

pamiętam, że przy Wojtku tylko belle kupowaliśmy, trochę miększe były niż teraz, i połowę tańsze od pampersów, pampki były na niedzielę:-p

Kupilam wczoraj pieluszki z Tesco rozm. 4+ jak radzila Bedytka i sa naprawde super :tak::tak::tak: Niczym nie odbiegaja od Pampersow, moze sa tylko ciut mniej chlonne, bo ubralam Sarze je dzisiaj na noc i musialam 2 razy ja przewijac :-p Ale chyba pozostane przy nich narazie, bo sa prawie 20zl tansze od Pampersow (za 52 szt. zaplacilam 29.99zl)
powierdzam ze dobre potwierdzam :-D

A ja polecam pieluchy Dada z Biedronki. Sa wg mnie jeszcze bardziej chlonne niz tescowe (ktorych btw do tej pory uzywalysmy) i kosztuja mniej niz 30 zł za megapaczke (54szt w rozmiarze "sucharkowym" 4/4+;-)), a jakosc taka sama (no, moze troche wezszy z tylu troche ten sciagacz, ale minimalnie, z 0,5cm;-)). Zuzywamy max. 4/dobe (jesli jest wiecej niz jedna kupa dziennie:-p), i, co najwazniejsze, po nocy Pszczola sie nie przesikuje (w nocy prawie nie sika, ale za to rano, jak nie zasygnalizuje potrzeby posadzenia tylka na nocniku, to "spuszcza" tyle z pecherza, ze pieluch wazy z 5kg i jeszcze bokiem wycieka:baffled:), jak np. w pamperach, huggiesach (oo, w tych to czasami nawet w dzien byl problem..), czy nawet w tescowych czasami. No i chusteczki zielone Dada tez sa oki (biale i fioletowe lekko zasmiarduja "chemia":-p).

A ja polecam pieluchy Dada z Biedronki. Sa wg mnie jeszcze bardziej chlonne niz tescowe (ktorych btw do tej pory uzywalysmy) i kosztuja mniej niz 30 zł za megapaczke (54szt w rozmiarze "sucharkowym" 4/4+;-)), a jakosc taka sama
My teraz tylko Dada używamy, według mnie są super, żadnych nocnych przecieków :tak:

o tych dada dużo dobrego słyszałam, ale niestety nie mam blisko biedronki i trochę mnie wkurza, że nie można płacić kartą, przynajmniej w tej co pytałam, a ja zawsze pusto w portfelu:zawstydzona/y:

Bedyta- to Ty podobnie do mnie, jak ja mam lecieć do osiedlowego sklepiku to mnie strzyka bo mam ew. 2zł tylko potrzebne do wózka w markecie:-pwiec musze i tak zasuwac do reala , na szczsście jest blisko 5min wolnym tempem:tak:
za to u nas w biedronce( jakas jest mała) strasznie okrojony towar jest i przewaznie to co reklamują w promocji to w niej nic nie ma wiec nawet juz tam nie chodze...ale jak te nam sie skończa to może wypróbujemy tych dada...

My tez slyszelismy duzo dobrego o pieluchach Dada, kupilismy i Piotrusiowej dupce sie nie spodobaly. :baffled: Ciagle mial zaczerwieniona. Teraz mamy Bella Happy (rozm. 2). Sa OK.

reklama
Te tescowe to kupilam te fioletowe :tak::-) Naprawde jestem z nich zadowolona :tak:
Biedronki niestety nie mam w okolicy, a poza tym jak jade na zakupy to do Tesco, Auchan albo Carrefoura.
Mada, chyba teraz tez kupie Happy rozm. 2, bo te 3 sa naprawde ogromne :-p
No ale Sara dzisiaj ich nie przesikala w nocy :-):-):-) Chyba dobrze musialam jej je zalozyc, ze nie wycieklo w nogawke :-p

Dominique, gratulacje dla Pszczoly, ze potrafi sygnalizowac potrzebe siku :tak:Ta to jest zdolna! :-)

Do góry