reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

fioletowe tesco:-)
sandra fajnie że Wam odpowiadają, Alka sika w normie, więc nawet w nocy nie przesikuje, ale ostatnio na noc let`s go w użyciu, no ale przez to że się je szybciej zakłada;-)

reklama
Sandra- ja teraz kupiłam belle 2 bo faktycznie chyba przez to ze takie ogromne te 3 to mogl;o czasami gdzies cos sie wymsknąć;-)ale 2 wcale nie wiele mniejsze a nawet chyba prawie takiej samej wielkosci co 3 ale ciut węższe w kroczku...no zobaczymy jak Ami wróci bo na razie leżą :-p

pamiętam, że przy Wojtku tylko belle kupowaliśmy, trochę miększe były niż teraz, i połowę tańsze od pampersów, pampki były na niedzielę:-p

Kupilam wczoraj pieluszki z Tesco rozm. 4+ jak radzila Bedytka i sa naprawde super :tak::tak::tak: Niczym nie odbiegaja od Pampersow, moze sa tylko ciut mniej chlonne, bo ubralam Sarze je dzisiaj na noc i musialam 2 razy ja przewijac :-p Ale chyba pozostane przy nich narazie, bo sa prawie 20zl tansze od Pampersow (za 52 szt. zaplacilam 29.99zl)
powierdzam ze dobre potwierdzam :-D

A ja polecam pieluchy Dada z Biedronki. Sa wg mnie jeszcze bardziej chlonne niz tescowe (ktorych btw do tej pory uzywalysmy) i kosztuja mniej niz 30 zł za megapaczke (54szt w rozmiarze "sucharkowym" 4/4+;-)), a jakosc taka sama (no, moze troche wezszy z tylu troche ten sciagacz, ale minimalnie, z 0,5cm;-)). Zuzywamy max. 4/dobe (jesli jest wiecej niz jedna kupa dziennie:-p), i, co najwazniejsze, po nocy Pszczola sie nie przesikuje (w nocy prawie nie sika, ale za to rano, jak nie zasygnalizuje potrzeby posadzenia tylka na nocniku, to "spuszcza" tyle z pecherza, ze pieluch wazy z 5kg i jeszcze bokiem wycieka:baffled:), jak np. w pamperach, huggiesach (oo, w tych to czasami nawet w dzien byl problem..), czy nawet w tescowych czasami. No i chusteczki zielone Dada tez sa oki (biale i fioletowe lekko zasmiarduja "chemia":-p).

A ja polecam pieluchy Dada z Biedronki. Sa wg mnie jeszcze bardziej chlonne niz tescowe (ktorych btw do tej pory uzywalysmy) i kosztuja mniej niz 30 zł za megapaczke (54szt w rozmiarze "sucharkowym" 4/4+;-)), a jakosc taka sama
My teraz tylko Dada używamy, według mnie są super, żadnych nocnych przecieków :tak:

o tych dada dużo dobrego słyszałam, ale niestety nie mam blisko biedronki i trochę mnie wkurza, że nie można płacić kartą, przynajmniej w tej co pytałam, a ja zawsze pusto w portfelu:zawstydzona/y:

Bedyta- to Ty podobnie do mnie, jak ja mam lecieć do osiedlowego sklepiku to mnie strzyka bo mam ew. 2zł tylko potrzebne do wózka w markecie:-pwiec musze i tak zasuwac do reala , na szczsście jest blisko 5min wolnym tempem:tak:
za to u nas w biedronce( jakas jest mała) strasznie okrojony towar jest i przewaznie to co reklamują w promocji to w niej nic nie ma wiec nawet juz tam nie chodze...ale jak te nam sie skończa to może wypróbujemy tych dada...

My tez slyszelismy duzo dobrego o pieluchach Dada, kupilismy i Piotrusiowej dupce sie nie spodobaly. :baffled: Ciagle mial zaczerwieniona. Teraz mamy Bella Happy (rozm. 2). Sa OK.

reklama
Te tescowe to kupilam te fioletowe :tak::-) Naprawde jestem z nich zadowolona :tak:
Biedronki niestety nie mam w okolicy, a poza tym jak jade na zakupy to do Tesco, Auchan albo Carrefoura.
Mada, chyba teraz tez kupie Happy rozm. 2, bo te 3 sa naprawde ogromne :-p
No ale Sara dzisiaj ich nie przesikala w nocy :-):-):-) Chyba dobrze musialam jej je zalozyc, ze nie wycieklo w nogawke :-p

Dominique, gratulacje dla Pszczoly, ze potrafi sygnalizowac potrzebe siku :tak:Ta to jest zdolna! :-)

Do góry