reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

hm... to jak moje Maleńatwo urodzi się pod koniec września to nie mam szans, żeby nas przyjęli po roku do żłobka, bo na początku września jeszcze nie ukończy roku...? Jak znam życie pewnie tak jest... eh, polska...

Ja mam obiecane, że jeżeli Mała będzie już normalnie jadała, to mi ją przyjmą. Tzn jak się załapie...

reklama
hm... spróbować się dostać do żłobka nie zawadzi, a jak się nie uda to rozpaczać nie będę rok dłużej z Dzieckiem na pewno dobrze zrobi i jemu i mnie, choć pewnie gorzej z domowym budżetem, ale nie ma co się martwić. Niani nie chcę, nie mam zaufania poza tym oddać jej prawie wszystko co się zarobi i jeszcze nie spędzać czasu z dzieckiem to dla mnie nie ma sensu.

Hej dziewczyny,
tak czytam wasze wypowiedzi o nianiach i ich wynagrodzeniu...szczerze mowiac, to 5 zl to bardzo malo! Super ze za takie grosze za godzine ktos chce wziac na siebie tak ogromna odpowiedzialnosc jak opieka nad obcym dzieckiem...Poza tym czy naprawde tak nisko oceniacie swoja prace nad dzieckiem ? hmmm...taka niania niekiedy naprawde bardzo sie stara i wymysla lepsze zabawy i poswieca malcowi wiecej uwagi niz niejedna mama - niestety ;/ Gdybym szukala opiekunki, to wydaje mi sie ze jej doswiadczenie i rekomendacje szly by w parze z wynagrodzeniem i takiej za 5 zl chyba bym nie zatrudnila do opieki nad swoim skarbem. W liceum zajmowalam sie czasem dziecmi mojej siostry lub jej kolezanek i moje wynagrodzenie (jakies 7 lat temu) wynosilo wlasnie ok 5 zl...dlatego zastanowcie sie dobrze i trzymam kciuki za profesjonalne nianie :)

Pozdrawiam

Owca II oczywiście masz rację, że 5 zł za godzinę to wcale nie duże pieniążki, ale weźmy pod uwagę też to, że płace w Polce też nie są dużo wyższe... i tak zarabiając najniższą krajową zapłacić niani jakieś 900 zł miesięcznie bo przecież nie będzie siedzieć tylko 8 godzin ale minimum 9 bo trzeba doliczyć dojazd do pracy i powrót. To nie wiem czy się opłaca, moim zdaniem lepiej posiedzieć dłużej z dzieckiem w domu, poświęcić mu czas i oddać do przedszkola, niż nie dość, że harować, nie spędzać czasu z dzieckiem, oddać je komuś o kim nic nie wiemy, kto przecież będzie je wychowywał, bo będzie spędzał z nim więcej czasu niż my i jeszcze pozbyć się większości zarobionych pieniędzy. Nie nie jak ja bym miała wybór iść do pracy i oddać dziecko niani, albo posiedzieć rok dłużej w domu wybrałabym to drugie na 100%. No chyba, że dostałabym porządną propozycję z porządną płacą tak aby po opłaceniu doświadczonej niani pozostała mi większa część wypłaty, to wówczas można by się zastanowić, ale co się oszukiwać raczej w naszym regionie nierealne.

Jestem na etapie szukania niani. 20 - tego wracam do pracy i nie mam wyjścia muszę znaleść, z jednej pensji nie przeżyjemy :-(

Hej,
jestem w 29 tygodniu ciązy i zastanawiam się nad wynajęciem prywatnej polożnej w szpitalu kolejowym,
może ktoś mi poleci taką osobę :-)

Jestem na etapie szukania niani. 20 - tego wracam do pracy i nie mam wyjścia muszę znaleść, z jednej pensji nie przeżyjemy :-(
Izaa a moze instytucja babcia lub ciocia??? zawsze to ktos komu mozesz bardziej zaufac i zaopiekuje sie za free :-) Jesli chcesz popytam wsrod znajomych czy nie sa zainteresowane, ale uprzedzam to sa studentki, wiec referencji zadnych :no: ale wtedy i placa nizsza...

Ogłoszenie: mam do sprzedania po bardzo promocyjnej cenie ( do negocjacji:happy:) pampersy new born 2(jumbo pack)...dostalismy w prezencie za duzo, a nasz synus troche szybko przybiera na wadze i siedzimy juz w 3 :-D. Zainteresowanych prosze o kontakt.

YoungLady chodzisz nadal na basen na Mariacka? Mam ochote sie tam zapisac, ale najpierw pogadam z lekarzem czy nie ma przeciwwskazan...

reklama
joasiaka tak chodzę na Mariacką, jest bardzo fajnie :-) I jeśli nie masz zagrożonej ciąży to z pewnością nie masz przeciwwskazań mi lekarz powiedział, że to najlepszy rodzaj ruchu w ciąży :tak:

A tak poza tym chciałam się Wam pochwalić, że byłam dziś na wizycie połówkowej i będę miała córeczkę :-) Moja mała Kruszynka waży już 403 gramy :szok: a myślałam, że ona kiepsko rośnie :-D

Do góry