Owca II oczywiście masz rację, że 5 zł za godzinę to wcale nie duże pieniążki, ale weźmy pod uwagę też to, że płace w Polce też nie są dużo wyższe... i tak zarabiając najniższą krajową zapłacić niani jakieś 900 zł miesięcznie bo przecież nie będzie siedzieć tylko 8 godzin ale minimum 9 bo trzeba doliczyć dojazd do pracy i powrót. To nie wiem czy się opłaca, moim zdaniem lepiej posiedzieć dłużej z dzieckiem w domu, poświęcić mu czas i oddać do przedszkola, niż nie dość, że harować, nie spędzać czasu z dzieckiem, oddać je komuś o kim nic nie wiemy, kto przecież będzie je wychowywał, bo będzie spędzał z nim więcej czasu niż my i jeszcze pozbyć się większości zarobionych pieniędzy. Nie nie jak ja bym miała wybór iść do pracy i oddać dziecko niani, albo posiedzieć rok dłużej w domu wybrałabym to drugie na 100%. No chyba, że dostałabym porządną propozycję z porządną płacą tak aby po opłaceniu doświadczonej niani pozostała mi większa część wypłaty, to wówczas można by się zastanowić, ale co się oszukiwać raczej w naszym regionie nierealne.