reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Ja zaczynam zastanawiać się nad wychowawczym. Nie dość, że dobrze nie zarabiam to jeszcze na macierzyńskim potrafią zadzwonić z pracy i zdenerwować. Trochę sie nasłuchałam o opiekunkach i boję się zostawić dziecko z kimś obcym. W Olsztynie nie mamy rodziny i czeka nas opiekunka lub wychowawczy.

reklama
A jeżeli niania to ile czasu wcześniej trzeba zacząć szukać i jak wam to szło w sensie może się wypowiedzą te mamy które już znalazły :)

Wydaje mi się, że minimum dwa tygodnie. Mi udało się szybko znaleśc. Potem tydzień niania przychodziła jak ja byłam w domu, a potem ... skręciła nogę i w trybie awaryjnym przyjechała moja mama z Wrocławia.

macierzyńskiego jest 6 miesięcy plus urlop ja będę miała około 50dni wiec to jest kolejne 2 miesiące, wiec moja dzidzia będzie miała ok 8 miesięcy. Niestety takie są realia z jednej pensji trudno wyżyć, a ja obawiam się, że po wychowawczym nie miałabym do czego wracać, a dość dobrze zarabiam więc w sumie powinno starczyć na nianię tylko żeby znaleźć jakąś fajną :)

22 tygodnie jest macierzyńskiego, no chyba że mówisz o bliźniakach ;-p

Izaa , a w jaki sposób szukałaś niani? Ogłoszenia w necie (jeśli tak to na jakich stronach), przez znajomych czy jeszcze inaczej?

Najpierw przez znajomych. Niestety nic z tego nie wyszło. Więc zarejestrowałam się na portalu niania.pl. Nie miałam wyjścia musiałam tak szukac. Mam nadzieję, że dobrze wybrałam.

w sierpniu planujemy chrzciny - polecacie jakieś fajne restauracje - oczywiście w rozsądnej cenie, gdzie jedzenie jest smaczne, świeże

o knajpy to mój temat i wykonywany zawód :D, a więc ja bym poleciła
-restaurację przy hotelu relaks "Zakątki Europy" śliczne wnętrze, my mieliśmy tam ślub, jedzenie b.dobre, dobrze doradzą, no i ceny mają bardzo przyzwoite my w tamtym roku za wesele płaciliśmy 120zł od osoby, a jedzenia było tyle, że zostało na poprawiny
- " U Artystów " - starówka, super jedzonko nowo wyremontowana restauracja przepiękna i myślę, że cenowo można się dogadać ponieważ maja zestawy obiadowe po 18zł zupa, drugie i surówka, więc mniemam, ze za 40zł od osoby to już można posiedzieć z deserem kawą...
- moja jedna z ulubionych "Weranda Grill", bardzo lubię tam jedzonko dopracowane w każdym szczególe, tylko tam raczej trochę drożej, my wyprawialiśmy tam taki zaręczynowy obiadek to zrobiliśmy w formie szweda, mięska na półmiskach do tego ziemniaczki, frytki, surówki na 8 osób wyszło coś ok 200-300zł razem z winkiem i piciem dokładnie nie wiem bo mój tato uregulował rachunek, ale braliśmy z karty bez ustalania menu no i to było 3 lata temu :)
- jeszcze fajne jedzonko i ładnie jest w tej restauracji koło zamku kiedyś to się nazywała "Yu grill Boro" a teraz nie pamietam ryba coś tam.

Napisz może w jakiej lokalizacji i czego dokładnie oczekujesz to postaram się doradzić :)

Ja zastanawiam się nad organizacją chrztu w Cafeterii to na Targu Rybnym obok Różanej... bardzo miła atmosfera, dobre jedzenie, niestety nie wiem ile sobie liczą za takie imprezy ale myślę, że to bardzo fajne miejsce :tak:

reklama
My na przystani (kicerman) robilismy roczek.Za 18 osób zapłaciliśmy chyba 1200 zł.Ale jedzenia full(jeszcze zostało) noi masz do wyboru co chcesz.Uwielbiam tamtejsze jedzenie.Noi Weranda grill ma pycha jedzonko.ale tam imprezy nie robilam zadnej.

Do góry