reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
Jestem jestem.

Już pisze...moja polozna okazala sie siostra kolezanki chociaz numer mam od innej.;) Wygladało to tak ze zadzwoniłam do niej i umówiłyśmy sie na pierwsze spotkanie okolo lutego chyba (rodzic mialam w kwietniu) potem pod koniec ciazy przychodzilam co jakis czas na porodówke na ktg sprawdzac skurcze.Ona to młoda(po 30-tce) ale super babka.Miałam jeszcze do jednej takiej starsze (podobno jeszcze lepsza) ale zdecydowałam sie na mloda.W sumie to przy porodzie byly obie.:)A płaciłam jednej.

Kobietki mam takie do Was pytanie, czy miałyście w ciąży badanie przezierności karkowej u płodu i kości nosowej?? Bo ja miałam i mi się to wydaje normalne, ale moja znajoma była wczoraj na badaniu już w 14 tygodniu ciąży i nie miała takiego badania, a jak jej o takim badaniu powiedziałam, to jej lekarka stwierdziła, że do takiego badania to trzeba specjalistycznego sprzętu i ona jej takiego badania nie zrobi...

Też mi się wydaje, że teraz badanie to, to raczej standard. Ja również miałam je robione i wszystkie dziewczyny, które znam.

Ponoć kiedyś robiono takie badanie kobietom po 35 roku życia a teraz robią standardowo dla wszystkich. Też je miałam.
Koleżance radzę zmienić ginekologa bo jakoś inni nie muszą mieć jakiegoś super specjalistycznego sprzętu żeby przeprowadzić to badanie.

Aniu ile płaciłaś za tą położną? I widzisz, jedną dotałaś gratis ;)

Owieczko (jeśli mogę Cię tak nazwać:) ) jak tam dzieciątko? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez miałam przezierność karku robioną i to kość nosowa.To na normalnym USG sie bada,zadnego specjalnego sprzetu nie trzeba.Co do numeru do położnej to napisze ale wieczorkiem ok??

Do góry