reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Izaa ja to jak jestem w domu to popołudniu okolo 16 wybieram sie na dwór.Zalezy jak Oliwier obudzi sie z drzemki.A w weekendy to okolo 12 jezeli nigdzie nie wyjezdzamy.a w jakiej czesci Jarot mieszkasz?

reklama
Dziewczyny, my jutro pierwszy raz wybieramy się do figolandii. Polecacie tę na dworcowej czy na Nagorkach?
Gdzie więcej atrakcji?

Witaj martak ja zawsze z dziećmi chodzę na Nagórki bo się bardziej opłaca .A na dworcowej jakoś nie byłam chociaż mieszkam na dworcowej .Polecam Nagórki Pozdrawiam

Witam,
Nazywam się Ania i jestem tu nowa :) Jestem obecnie w ciąży rodzić będę pod koniec września lub na początku października, zależy to od tego jaki termin wybierze sobie maleństwo. Mam wiele pytań i wątpliwości i wiem, że być może były już takie pytania i tematy w tym wątku, jednak nie mam sił czytać tych 53 stron :) Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za to...

Więc zaczynam... pytanie obecnie dla mnie numer jeden czy możecie polecić mi jakąś dobrą położną? Ponieważ słyszałam, że najlepiej mieć swoją położną przy porodzie, a ja niestety nie mam pojęcia kogo mogłabym wybrać. I jeszcze jeśli mógłby ktoś opisać, jak to się ma w praktyce... bo przecież położna nie jest obecna w szpitalu 24h na dobę, a ja przecież nie wiem o której zacznę rodzić, czy wówczas zostaje ona ściągnięta do szpitala czy jak...
I jeszcze jedno pytanie, jak to się ma z przyjęciami do szpitala, podobno jak ma się lekarza z danego szpitala to nie odsyłają, ale ja się dowiedziałam, że mój lekarz Zbigniew Szarejko podobno pracuje w miejskim, a ja chciałabym rodzić w wojewódzkim, czy wówczas mnie odeślą, czy muszę mieć koniecznie położną z tego szpitala w którym chcę rodzić, czy nie.

Wiem, że może te moje pytania są oczywiste jednak to jest moja pierwsza ciąża i bardzo się wszystkim przejmuję, wszystko jest dla mnie nowe i tak naprawdę mam pytania dotyczące wszystkiego :)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)

Widzę, że olsztyńskie mamy pochłonięte są przygotowaniami do Świąt :-D
Zastanawiam się czy któraś z Was chodzi może na Aqua aerobic dla ciężarnych...
Ja mam zamiar zacząć chodzić od tego wtorku o 13:30 na basenie przy ul. Mariańskiej 1.
Jeśli któraś byłaby chętna to zapraszam, w kilka to zawsze raźniej :-)

Wesołuch Świąt i mokrego Dyngusa :-)

Hej i serdeczne gratulacje dla przyszlej mamusi :)
Jeśli chodzi o połozną to powiem Ci że niestety nie znam żadnej laski która by ją wynajmowała (bo rozumiem że o to Ci chodzi) ale z tego co wiem nie jest to tania sprawa ale jasne że najlepiej by było mieć swoją. Czyli jak to w życiu - kogo stać ten wynajmuje a skoro wynajmujesz ona ma obwiązek przyjechać nawet w środku nocy. Wkońcu za coś się jej płaci...

A co do szpitali... moja koleżanka chciała rodzić w wojewódzkim i jak się rozpoczęła akcja to tam własnie pojechała ale odeslali ja do miejskiego. Powiedzieli że ciąża nie jest zagrożona i ma tam jechać rodzić. Ponoć wojewódzki to szpital dla dzieci z problemami a wszystkie "normalne" porody odbywają się w miejskim lub też u Malarkiewicza bo widziałam na forum laski tam rodziły i chwaliły sobie pobyt.

Widzę, że olsztyńskie mamy pochłonięte są przygotowaniami do Świąt :-D
Zastanawiam się czy któraś z Was chodzi może na Aqua aerobic dla ciężarnych...
Ja mam zamiar zacząć chodzić od tego wtorku o 13:30 na basenie przy ul. Mariańskiej 1.
Jeśli któraś byłaby chętna to zapraszam, w kilka to zawsze raźniej :-)

Wesołuch Świąt i mokrego Dyngusa :-)

Szczerze to nie wiedziałam nawet że coś takiego w wiosce zwanej Olsztyn mamy ;)

reklama
Szczerze to nie wiedziałam nawet że coś takiego w wiosce zwanej Olsztyn mamy ;)

Ja też nie wiedziałam :) Ale wczoraj przesiedziałam pół dnia przed komputerem i między jednym sprzątaniem a drugim czytałam te 53 strony i się dowiedziałam, więc wyszukałam na googlach na którym to basenie i dziś już wszystko wiem :-) We wtorek ruszam na basen...

Do góry