reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
właśnie dawno nie było w promocji, a my już też polujemy :), dzięki za info :)

zostało mi 18dni do terminu, kurcze a było tak duzo czasu, zaczyna mnie oblatywać strach przed porodem, i przed tym czy będe potrafiła zając się Michasiem :) :)

właśnie dawno nie było w promocji, a my już też polujemy :), dzięki za info :)

zostało mi 18dni do terminu, kurcze a było tak duzo czasu, zaczyna mnie oblatywać strach przed porodem, i przed tym czy będe potrafiła zając się Michasiem :) :)
dasz rade:) ja juz chcialabym byc po:) bo juz mi ciezko bardzo...:( ale maly cos sie nie zapowiada na szybkie wyjscie

Dzięki dziewczyny, wczoraj byliśmy u lekarza Michał 3300, wszystko oki i jak na razie to sie chyba nie wybiera :)

A propos pieluszek wielorazowych, właśnie w dzień dobry tvn oglądałam część z Reni Jusis która zachwalała te pieluszki, sam pomysł wydaje mi się oki, ale cena 74zł za pieluszkę tak znalazłam , zastanawia mnie ile trzeba by było kupić na początek, w materiale było powiedziane, że można je prać co 2-3 dni, nic z tego nie rozumiem :) :), chyba wymienia się w środku jakiś wkład ciekawe ile te wkłady jeszcze kosztują, no i jezeli sie nie sprawdzą to troche lipa, bo inwestycja spora ... a któras z was miała do czynienia...

Cześć dziewczyny, piszę pierwszy raz, ale trochę śledzę co tam nowego u Was. Mam termin na 28 października, więc już trochę w stresie.

Co do pieluszek wielorazowych, też widziałam ten program i znalazłam na allegro za ok 30 zł a wkłady ok 10 zł, ale planuję dopiero na wiosnę z nimi się bawić jeśli już.

Ja stosuję wielorazowe plus tetra. Kupuję tzw. otulacze a jako wkładu używam tetry. Otulaczy mam ze 20 sztuk, regulowane czyli dobre i dla noworodka i dla dwulatka. Z reguły nie dopuszczam do przesiąknięcia tetry, ponieważ odkąd Młoda skończyła 7 m-cy i zaczęła samodzielnie siadać, to sadzam ją na nocnik. Na początku była to forma zabawy, teraz Młoda rozumie że nocnik=kupa/siku. Sama jeszcze nie woła, ma dopiero 13,5 m-ca i jest niezbyt gadatliwa ;) ale doskonale kojarzy nocnik z czynnością fizjologiczną. Wielorazówek używam ze względów ekonomiczno-ideologicznych. Jak wszystko policzyć, to koszt takich pieluch wynosi ok. 500 zł. Aha, jak macie kiepsko z suszeniem, to jest problem bo wielo długo schną. Więcej tutaj Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła

reklama
Słyszałam, że wystarczą 18-24 sztuki... To prawda-kupić od razu tyle to bardzo dużo-ale na pewno mniej niż na pampki przez te ok 2 lata.... A dodatkowo pomaga się środowisku ;) No i pieluchy zawsze można potem odsprzedać albo trzymać dla następnego dziecka-i wtedy nie wyda się już ani złotówki. I faktycznie na allegro są za niecałe 30zł-wystarczy kupować dwie miesięcznie przez okres ciąży i mamy komplet.

Ostatnia edycja:
Do góry