reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

A ja wrócę do tematu komisów :D Chciałam bardzo podziękować, ze poruszyłyście ten temat :) Wczoraj zaszłam sobie do H&B z ciekawości i znalazłam wspaniałą matę edukacyjną Tiny Love i Karuzelę Fisher Price... była też mata fisher price rainforest z karuzelą ale niestety sprzedana a tak mi się marzyła... ale co tam ta tiny love też fajna i jak mała zacznie się bardziej ruszać będzie miała frajdę w uderzaniu w te grające łapki :D A co najważniejsze rzeczy nie zniszczone i za 1/2 ceny...

A co do tych pampków promocja fajna ale szkoda, że 1 brak :(

reklama
YoungLady ja kupiłam w komisie nowiutkie łóżczko za 200 zl, do tego prawie jak nowy fotelik Graco z baza do samochodu za 100 zl czasem mozna trafic na swietne prawie nowe rzeczy :-)

Witam wszystkie Mamuśki :)
Jestem w 38 tc i z niecierpliwością oczekuję na pierwszego potomka. W głowie rodzi się mnóstwo pytań i niepewności, dlatego postanowiłam zarejestrować się na tym forum bo widzę, że kochane dziewczynki wzajemnie sobie pomagacie i żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi :)

Może moje pierwsze pytanie wyda się śmieszne... ale powiedzcie mi dzieweczki jak to jest z goleniem krocza przy cesarskim cięciu w miejskim szpitalu? :) Zastanawiam się od kilku dni jak podejść do tego i co z tym fantem mam zrobić (w jakim dokładnie miejscu, czy tak zupełnie na gładko, no i jak to zrobić z wielkim brzuchem przy którym nawet stóp nie widać - nie wspominając już o ..., hehe)
Ze szkoły rodzenia wiem, że do naturalnego porodu golenia w miejskim nie wymagają... ale niestety wówczas jeszcze nie wiedziałam, że prawdopodobnie czeka mnie cc i nie dopytałam.
Więc RATUJCIE! :)

Serdecznie pozdrawiam!!!

hi hi :) ja też 38 tydzień i właśnie się zastanawiałam czy męża nie zaangażować w ten temat :), zawsze możesz zajść na oddział i podpytać położne, jak to jest przy cesarce, a w najgorszym przypadku to weź ze sobą jednorazówkę i piankę i Cię wygolą jak będzie taka potrzeba :), cięcie jest poziome pod samym brzuchem, właściwie na granicy włosów, więc wydaje mi się, że w sumie wystarczyło by tylko tutaj z 5cm wygolić, ale ekspertem nie jestem :) :)

Ja już też czekam termin mam na 31 października i zastanawiam się kiedy to się wydarzy :) :), dziewczyny miałyście jakieś objawy, przeczucia przed samym wielkim wydarzeniem :) ja zauważyłam, że prawie zupełnie przestałam wychodzić z domku :), najchętniej to przesiedziałabym w dresie do samiutkiego końca :), a Michaś już mi nieźle daje popalić :) wierci się i rozpycha :)

No właśnie też byłam pewna, że wystarczy podgolić odrobinę pod brzuchem... ale jak poczytałam na różnych forach to co kobieta to inna opinia i trochę się pogubiłam...

Ja też ciągle siedzę w domu i reaguję na każdy skurcz w podbrzuszu - od razu zerkam na zegarek, hehe :) Mąż od początku miesiąca popija tylko piwko bezalkoholowe (twierdzi, że nawet się uzależnił...) i jest uprzedzony, że nie odebranie telefonu grozi uduszeniem ;)
Mam się stawić do szpitala 27 października, więc mam nadzieję, że Miłosz nie zechce wyjść wcześniej :no:
A 30 października obchodzę 30 urodziny i dostanę NAJ, NAJ, NAJpiękniejszy prezent na świecie ...

Melakarmelata może się spotkamy gdzieś na oddziale? :)

Wstyd się przyznać, ale ja za pierwszym razem całkowicie zapomniałam o goleniu. Położna, na sucho, podgoliła mnie do cc jakieś 3 cm poniżej linii cięcia, czyli jak do skąpego bikini ;) Za drugim razem regularnie goliłam się sama, no z niewielką pomocą lusterka w ostatnich dniach ciąży. Rodziłam w WSS.

Nabuu fajnie by było tylko ja planuję w wojewódzkim rodzić...

Kurcze znowu mnie nurtuje temat tych pieluszek wielorazowych czy któraś z was używa, bo ja troszkę tego nie rozumiem, niby trzeba ok 20szt na początek, a z tego co zrozumiałam to pieluszkę pierze się co ok 3dni, a zmienia się tylko wkład w tej pieluszce, to czy wystarczy, że kupię 5 pieluszek i 20 wkładów już sama nie wiem... któraś z was stosuje ? Nawet podoba mi się idea i to, że te pieluchy są naturalne... chyba kupie jedna na początek i zobaczę z czym to się je :) i tak mam zapas pampków na co najmniej 2 miesiące :). tu Pieluszki wielorazowe AIO Minky bambus NOWOŚĆ (1267226609) - Aukcje internetowe Allegro znalazłam wyglądają jak te co pokazywała Reni w telewizji i są tańsze od tych na pieluszkarni.

hej-ja nie mam doświadczenia, ale zrozumiałam, że trzeba kupić ok. 20 sztuk takich całych pieluch a nie samych wkładów... Bo przecież to całe trzeba prać więc Ci 5 nie wystarczy... trzeba kupić ok 20 tych po 30zł na allegro czyli 600zł... chyba, że wolisz te za 70zł ;) i najlepiej kupić te w uniwersalnym rozmiarze-to potem nie będziesz musiała wymieniać....

pooglądałam trochę filmiki na YouTube i troszkę wyczaiłam te pieluszki, po prostu są różne rodzaje, te AIO ( wszystko w jednym) faktycznie trzeba praktycznie prać po każdym użyciu, niby gdzieś tam była mowa o tym, że jeżeli jest tylko zasiusiana to można, położyć czysty suchy wkład i jeszcze załozyć dziecku, ale średnio mi sie podoba ten pomysł :)

A teraz jeszcze taka kwestia, jak myślicie czy pranie w 40 stopniach wystarczy, żeby ta pieluszka była czysta, chodzi mi o to, że w sumie jest na niej kupa i mocz, kiedyś nasze mamy gotowały tetrę i nie wiem czy te 40stopni jest odpowiednio higieniczne ??
YouTube - pieluszkarnia
Tu jest troche filmików jakby któraś miała ochotę poogladać .

reklama
Może moje pierwsze pytanie wyda się śmieszne... ale powiedzcie mi dzieweczki jak to jest z goleniem krocza przy cesarskim cięciu w miejskim szpitalu? :) Zastanawiam się od kilku dni jak podejść do tego i co z tym fantem mam zrobić (w jakim dokładnie miejscu, czy tak zupełnie na gładko, no i jak to zrobić z wielkim brzuchem przy którym nawet stóp nie widać - nie wspominając już o ..., hehe)

Mam nadzieję, że zdążyłam z odpowiedzią i jesteś jeszcze w dwupaku :-)
Ja miałam cc w Miejskim. Poproś M. żeby Cię ogolił pod brzuchem :-) Tak z 3 cm wystarczy.

Jak sobie przypomnę sytuacje sprzed przyjęcia do szpitala, to strasznie chce mi się śmiać. Bóle dopadły mnie w nocy, około 2. M. się obudził, ja spokojnie do niego śpij kochanie, ja pójdę do wanny i sprawdzę, czy to to. Wlazłam do wanny, wszystko ogoliłam co trzeba. Wyszłam i mówię do niego (oczywiście nie spał). Jednak to to. Cóż wzięłam kosmetyki i zaczynam się spokojnie malować :-D Myślałam, że M. oszaleje. A ja jakoś strasznie spokojna byłam. I miałam racę, o 4 przyjęli mnie do szpitala, a cc miałam o 18.

Do góry