reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

ania ja puki co nie zakładałam jeszcze body, cóż mamy dopiero 4 dni i wolę z tym poczekać, może trudno się nie zakłada ale z pewnością wkładanie maleństwu czegoś przez głowę jest bardziej skomplikowane niż położenie na rozpiętym pajacu, wsadzenie rączek i nóżek gdzie trzeba i zapięcie. Maja jest ubierana tylko w pajace więc jej się nic nie zawija :) poza tym moje dziecko jest takie, że mu nic nie przeszkadza o ile tylko da jej się spać bez przeszkadzania, choć czasem muszę ją na jedzonko budzić zwłaszcza teraz podczas nawału.

gratuluję maleństwa

reklama
Ja również dołączam się do gratulacji.

Odnośnie USG - jeżeli chcecie iść do kompetentnej osoby i do tego bardzo miłej to polecam dr Szwałkiewicz. Bardzo dokładna kobieta, która wszystko wyjaśni i odpowie na wszystkie pytania. Przyjmuje razem z dr Hoppe w szpitalu wojewódzkim.

Dziewczny pomocy .... powiedzcie mi gdzie w Ol sa komisy dzieciece ... bylam w dwuch na Jarotach w HB no i w tym na Partyzantów .... ale moze wiecie gdzie sa jakies jeszcze .....

mój Michaś waży 2800 w 35tc, to dużo? Trochę przystopował z rośnięciem jak przeszłam na dietę dla cukrzyków. A wierci się niesamowicie :) :) , zastanawiałam się ostatnio czy nie ma zamiaru wyskoczyć już z brzucha :)

mój Michaś waży 2800 w 35tc, to dużo? Trochę przystopował z rośnięciem jak przeszłam na dietę dla cukrzyków. A wierci się niesamowicie :) :) , zastanawiałam się ostatnio czy nie ma zamiaru wyskoczyć już z brzucha :)

to chyba calkiem sporo:) ale sie nie znam, skoro lekarz nic nie mowi ze to nieprawidlowe to jest wsio ok;)

a jak tam cukry?w granicach normy sie utrzymuja?

Cukry na diecie w granicach normy, a Michaś przez ostatnie dwa tygodnie właściwie nie przybrał wg Usg to nawet trochę mniej wyszło, bo już wcześniej wychodziło lekarzowi 3100, a teraz 2800, ale jak zapytałam, czy mógł spaść z wagi to lekarz powiedział, że ten wynik to w granicach błędu USG, no ale tak czy tak wyprzedza normę o 2 tyg, ale wcześniej było o 4 więc jest chyba ciut lepiej :)

Według USG moja Maja w 36 tc ważyła 3100g a urodziła się w 39 i 1 dniu z wagą 3210g... tak więc USG potrafi się bardzo mylić co do wagi dzidziusia, nie radzę się nią przejmować. Ja tak się martwiłam i kupowałam specjalnie większe ciuszki i teraz wszystkie są na moją Kruszynkę za duże!!!

a niech któraś coś opowie o tym malarkiewiczu, bo słyszę, już któryś raz a nic nie wiem :) fajnie tam ?? Co tak cichutko dziewczynki ??

Witam:-)
Ja rodziłam u Malarkiewicza rok temu. Jestem zadowolona i jeśli miałabym jeszcze raz wybierać to też na pewno tam. Sale jednoosobowe, cisza i spokój. Jedynym minusem jest tylko ciąża zagrożona, bo tam takich nie rozwiązują i odsyłają do wojewódzkiego- z tego co pamiętam.

reklama
Witam wszytskich:)
Postanowiłam dołaćzyć się do rozmowy, bo tak czytam wasze wypowiedzi od dłuższego czasu. Jestem w ciąży bliźniaczej i rozwiązanie mam w lutym. Z racji tego że mam dwoje dzieci będe rodzić w wojewódzkim. Ale co do wypowiedzi waszych na temat innych szpitali opinie są podzielone, ale moja koleżanka dwa lata temu mało co nie starciłą dziecka, ponieważ pani w miejskim nie chciała jej przyjąć na oddziała. Natomias mam pytanie co do badania prenatalnego, czy w szpitalu wowjewódzkim jest jakoś określone kiedy te badanie robi dr. Hoppe a kiedy ta druga pani doktor.

Do góry