reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

To, że śniadanie, obiad czy kolacja powinny być o mniej więcej stałej porze, wie każdy. Chociażby ze względów trawiennych jest to korzystne. W swojej wypowiedzi miałam na myśli tylko i wyłącznie proces kp. Zrozumiałam że koleżanka założyła sobie: Aaaa, to dam pierś o 8 o 15 i o 19 bo tak mi pasuje do mojego schematu. A dziecko ?? Trudno, musi się dostosować. To pierwszy krok do zakończenia mlecznej drogi.
Melakarmelata rozwiała moje wątpliwości i wierzę że powrót do pracy nie przeszkodzi jej w kp.

reklama
Z racji tego iż wyjeżdżam, już dzisiaj życzę Wam Spokojnych Świąt Wielkanocnych, pogody sprzyjającej rodzinnym spacerom, mokrego dyngusa i wszelkiej pomyślności !!

Z pracą dół ..., zaproponowali mi stanowisko przez sezon od rana do nocy brrrrr ....

Ale cóż, upiekłam mazurka i mam zamiar zostawić kłopoty do przyszłego tygodnia...

Wesołego jajeczka dziewuszki, u nas wyskoczył ząbek na zająca :) nasz pierwszy :)

Melakarmelata, Gratulujemy ząbka! :-D
No lipa z tą pracą, ale pamiętaj, że przysługują Ci dwie półgodzinne przerwy na karmienie, które możesz połączyć i np wyjść z pracy godzinkę wcześniej.

WESOŁEGO JAJKA Kobietki!!!

Hej dziewczyny!
Mam do was takie pytanko - czy któas w was zdecydowała sie na używanie pieluch wielorazowych - chodzi mi o te AIO, kieszonkowe, z otulaczem itd.
Za miesiac ma sie pojawic na świecie mój synek i zastanawiam sie nad ta opcją ale chciałabym dowiedziec czegoś od bardziej doswiadczonych, usłyszeć o prawdziwych minusach i zaletach. Do tego tatuś nie jest zachwycony - jak to jego syn ma biegac w jakis szmatkach a wypowiedzi w necie to na pewno tylko reklamy od producentów:/ dlatego byłabym wdzieczna za informacje od kogos z mojego miasta czyli włąśnie Olsztyna.
Z góry dziekuję i życze wesołych świąt!

reklama
Ja rodziłam w Szp.Wojewódzkim, miałam lekarza z tego Szp. i zdecydowałam się na wynajęcie połoznej ponieważ mam problemy ze zdrowiem, do końca nie wiadomo było czy urodzę SN czy CC i był to mój 1 poród.
Dzięki niej poród trwał 6 godz. była tylko ze mną.
A ponieważ jest teraz baby boom, na oddziałach nie ma miejsc, zdaża się się rodzi kilka dziewczyn na raz, położne chodzą od jednej dziewczyny do drugiej.
Nie chciałam rodzic w miejski.

A z tymi położnymi jest jak z lekarzami, itp. Zdażają się bardzo fajne babki, ale i bardzo wredne.

Uważam, że jest to każdego indywidualna sprawa ;-)

Do góry