reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

W szkołach rodzenia w Olsztynie to zbytniego wyboru nie ma. My byliśmy w Miejskim.
W spawie położnej nie pomogę
Czy decydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?

reklama
Czy decydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?

Nie, krew pępowinowa z Banku jeszcze ani razu nie została wykorzystana w celu hodowli komórek macierzystych. Tyle lat Bank Komórek Macierzystych już funkcjonuje, a ani razu nikt nie miał możliwości skorzystania z tego dobrodziejstwa. Sam dyrektor Banku nie pobrał swoim dzieciom krwi na przechowanie w BKM. W przypadku białaczki podanie własnych komórek macierzystych dziecka jest niewskazane.

Cześć agrafkaa :)))

Melakarmelata, bardzo ładne masz zdjęcia. Podobają mi się :tak:
Ja kiedyś również bawiłam się aparatem - jak mieszkałam jeszcze z rodzicami na wsi bardzo lubiłam pstrykać zdjęcia, głównie przyroda. Po przeprowadzce do Ol jakoś wena mnie opuściła. Teraz moim obiektem jest głównie Miłosz a PS to dla mnie ciemna magia chociaż super rzeczy można w nim robić :) np. new born - Worth1000 Contests (zajefajna strona, uwielbiam)

A z tym "jeszcze 15 minut" masz absolutną rację :-)
Mój dzieć dzisiaj przeszedł samego siebie. Obudził się o 5!!! rano i nie spał do 11 :confused:
I nosiłam i śpiewałam i czytałam bajkę i dawałam cyca i wpakowałam go do wózka i włączałam suszarkę i tuliłam i głaskałam po główce ... a On nawet oka nie zamknął. Dopiero właśnie koło 11 był już tak zmęczony, że zasnął z płaczem ... ja z bolącym brzuchem i prawie też z płaczem obok Niego.

Dziewczyny, jak rozwijają się Wasze dzieciaki pod względem ruchowym ? Co już potrafią ? Patrzę na sygnaturki i zaraz minie Wam pół roku.

reklama
Mój fika plecy-brzuch, brzuch-plecy, wygina się w taki dziwny mostek, na brzuchu jak leży to podnosi dupsko tak jakby miał zamiar raczkować, wszystko musi dotknąć, obejrzeć pomacać, wyciąga się na brzuchu na wyprostowanych ramionach, czasami złapie się za swoja stopę... piszczy, krzyczy, śmieję się w głos, szczypie i wszystko pcha do buźki :). Uruchamia w moim laptopie klawisze o których istnieniu nie miałam pojęcia :p

Do góry