reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Ja też się cieszę, że tu jesteście ze swoim Michasiem - Melakarmelata:))))
Chociaż oczywiście wszystkie rady i doświadczenia innych mam są bezcenne!!! ;-)

Pazurki u stóp to jakaś masakra, za każdym dotknięciem stopy Młody cofa nóżkę i zawsze mam stresa jak nadchodzi TEN DZIEŃ ;) Ale ostatno biorę w rękę jakiś materiał (skarpetkę, pieluszkę, cokolwiek) i nie chwytam za stópkę gołą ręką tylko z tym materiałem i delikatnie ogrzewam nożyczki, żeby były podobnej temperatury jak ciało i jest troszkę lepiej. No i robię to tylko na śpiocha.

Nata, wieczorem to raczej staramy się zapewnić spokój. Do usypiania gra cichutko Sting dla dzieci :) i włączam tylko delikatne światło. Ale pewnie w ciągu dnia dostaje tyle atrakcji, że to wystarcza na rożne sny ... A kiedyś to się tylko cycuś mamusi śnił i uśmiechał się tak ładnie i słodko...

Miki1982
Ja piję przegotowaną wodę, ustroniankę z jodem również bo mi bardzo smakuje i różne inne ;))) Do tego Karmi (jestem bezalkoholiczką) i herbatki na laktację (w tym przypadku anyżkomanką) :-D Odbija mi chyba...

I zastanawiam się jakich bateryjek używa moje dziecię. W nocy nie spał od 23, budził się co godzinę, o godzinie 6 sprzedałam go mężowi bo już mi nerwy odmówiły posłuszeństwa, potem pospał sobie godzinkę i na spacerze 2 godzinki ... o 17 próbowałam go uśpić i ni hu hu. Mój Młody padł dopiero po 20. Jestem wykończona :baffled:

Niech mi ktoś uprasuje górę prania, PLEASE!!!

Ostatnia edycja:
reklama
nabuu - trzeba było mówić wcześniej o tym praniu, akurat wczoraj prasowałam po 21.00 swoją górę - jedna góra więcej nie zrobiła by różnicy :pP

nabuu - trzeba było mówić wcześniej o tym praniu, akurat wczoraj prasowałam po 21.00 swoją górę - jedna góra więcej nie zrobiła by różnicy :pP

ajjjj,
następnym razem jak zaczniesz coś prasować to daj znać - u nas zawsze coś się znajdzie ;))) nie cierpię prasowania!!!!

a jak przygotowania do wielkiej roczkowej gali? :))

To jest ta Restauracja przystań czy restauracja kortowska?
Jaka cena za osobę, jakie menu, za ile godzin, możesz napisać coś więcej.

to jest Przystań
są trzy opcje menu do wyboru my wybraliśmy chyba za 65zł lub 70zł - nie pamiętam dokładnie - mieliśmy zupkę z 3 do wybory, 5 dań mięsno rybnych na pułmiskach, kawa, herbata, napoje zimne
sala na cały dzień - można siedzieć do upadłego.

A co do przystani kortowskiej to też jest super - tam robiliśmy wesele

ajjjj,
następnym razem jak zaczniesz coś prasować to daj znać - u nas zawsze coś się znajdzie ;))) nie cierpię prasowania!!!!

a jak przygotowania do wielkiej roczkowej gali? :))

Przygotowania PEŁNĄ PARĄ - jutro impreza na 18 osób - rodzina przyjeżdza, a potem jeszcze 30 dla dzieci - chcecie to wpadajcie na ciacho.

Dekoracje dzisiaj będę wieszać - śmiejemy się, że gdyby nie impreza roczkowa to nigdy byśmy się nie zdecydowali na powieszenie karnisza w salonie - od roku stał w piwnicy :)

Część jedzenia mam już zrobionę - dzisiaj druga część jak tylko wyjdę z pracy, do tego jeszcze ciasta.
Tort zamówiony :)

ZAROBIONA JESTEM

Jakie pijecie herbatki, żeby maleństwo nie miało kolek albo przynajmniej je ograniczyc i żeby go brzuszek nie bolał :happy:

Wiem, że popularne są melisa, mięta, rumianek, koperkowa. Czy można je pic bez ograniczeń?

Którą najbardziej polecacie lub najbardzie pomaga maluchowi?

reklama
Ja dla swojego Bąbla jak miał mocne napady kolki dawałam czasami herbatkę z rumianku lub koperkową (ale takie naturalne, kupowane w aptece w saszetkach, bez cukru). Do tego kropelki lub wodę koperkową. Przez pierwsze 3 miesiące sama również piłam te herbatki. A z tego co wiem herbata miętowa może zmniejszyć laktację, więc jej unikałam.
Czasami również zaparzałam zwykły majeranek - Mały po tym miał super bąki :)))

Myślę, że dla dziecka nie można niczego podawać BEZ OGRANICZEŃ.

A u mnie sytuacja wygląda tak, że Młody wstaje już w tej chwili w nocy systematycznie co dwie godzinki (lub nawet mniej). Już nie ma tak jak kiedyś, że sobie spał do 1 lub 2. Ciągnie z dwóch piersi i czasami nad ranem mam wrażenie, że już nic w nich nie ma bo Miłosz strasznie się denerwuje :-(
Aby w dzień troszkę zapełnić Mu brzuszek zaczęłam podawać marchewkę i chyba bardzo Mu się to podoba. No i zastanawiam się nad wprowadzeniem jakiejś kaszki wieczorem aby pospał sobie troszkę lepiej... Smutno mi troszkę bo nie taki był plan i szkoda, że nie dałam rady karmić go do 6 miesiąca.

I powiem brzydko - RZYGAM już herbatkami na laktację! Bleeeeeeeeee :wściekła/y:

Jak u Was, Melakarmelata?

Do góry