reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

reklama
K.M-Tak jak Mamsthttps://www.babyboom.pl/forum/members/mamstud-51374.htmlud używam Emolium( to taki tańszy zamiennik Oilatum a sprawdza się u nas w 100% .Doskonałe są też kosmetyki Sofeo(ok 10 zł za szt)ale niestety mają mały wybór kosmetyków:krem do ciała, krem przeciw pieluszkowemu zapaleniu skóry i płyn do kapieli(rewelacyjnie się rozsmarowują).

Ostatnia edycja:
my też używamy płynu do kąpieli Oilatum :tak: zalecenia alergolog... (synek ma skaze białkową, i co sie z tym wiąże, suchą skórę).
ale może spróbuj tak jak podpowiada ci mamstud - kup tańszą wersję, czyli Emolium

Ja używałam Oilatum soft, ale kiedy po kilku kąpielach w Emolium nieładne zmiany skórne zeszły z ciałka Lilii bezpowrotnie zaufałam Emolium i jego właśnie używam. Ma o wiele bogatszy skład od prosto złożonego Oilatum i według mnie ma właściwości lecznicze a nie tylko pielęgnacyjne. Naprawdę polecam :tak:

K.M trudno powiedzieć... ja używam od dawna, a skórę i tak Marcelek ma suchą :-(

dziewczyny, kolejne pytanko, jakie znacie sposoby (naturalne) by dziecko zrobiło kupę?

synek wczoraj nie robił kupki, niby wiem że może nie mieć jej kilka dni, ale wolałabym wiedzieć wcześniej czy można sprowokować....
- podałam mu rumianek, nie pomogło.
- można dać wodę, ale jaką? mineralną - chłodną, czy przegotowaną - ciepłą?
- można dać soczku jabłkowego, ale synek ma 3 miesiące, więc chyba go trzeba rozcieńczyć z wodą, jak myślicie?
- można wsadzić paluszka w ... otworek, ale ja się na to nie pisze :no::no:
- no i jeszcze czopek glicerynowy został, ale to naturalny sposób raczej nie jest ;-)

reklama
Barmanko dla mnie naturalnym sposobem jest poprostu poczekac....nie znam innego....moze jeszcze pomasowac brzuszek tez wtedy rusza
Zofik robi teraz kupke co 2-3 dni i juz przywykłam

Do góry