reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

tsarina-ja tez uzywam lowelli i jako tako jestem zadowolona.Kupki zapieram wcześniej w wanishu i zostawiam na 2-3 godz.. Fakt, zdarzyło sie że czasem coś się niedoprało. Używałam wcześniej jelpa i efekt było podobny.aaaaa ja piorę w 60st.

reklama
aneteczka my jesteśmy na mieszance już 5 tygodni, więc chyba nie podchodzimy pod pojęcie "okresowo" :-( A te wszystkie HA nic nam nie dały :-(

tsarina też Ci nie pomogę, bo prałam wcześniej w loveli, a teraz w dzidziusiu i jestem bardzo zadowolona. Może rzeczywiście spróbuj płukać dwa razy?

Załączam Wam link do zdjęcia "tego czegoś" co Filip ma pod szyją. Wiem, że zdjęcie marne, ale próbowałam parę razy i lepszego nie udało mi się zrobić. Zerknijcie co to może byc. Moja teściowa upiera się, ze to ugryzienie, ale Filip ma tego kilka pod szyją i wydaje mi się, ze komarowi ciężko byłoby się tam dostać, ja stawiam na jakieś odparzenie...
URL%5D
Imageshack - misiak5cb.gif
snv33942.jpg

klauduśka
faktycznie to wygląda jak jakieś ukąszenie (niekoniecznie komar. Może jakaś muszka, pajączek :confused:)
Jak nie zniknie po 2-3 dniach to ja poszłabym do lekarza :confused:

Polecam stronkę Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka
Można się zarejestrować (chyba że ktoś już ma konto na gazecie, to wystarczy się zalogować) i wpisywać dane z pomiarów dzieciaczków. Wykres sam się tworzy :-)

Dziewczyny jestem załamana mój maluszek nadal ma tą wysypke dodatkowo ma też ją na głowie na szyjce zrobiły się czerwone pręgi a ja nie mam do kogo iść każdy normalny lekarz jest na urlopie do reszty nie warto iść i tak musimy czekać do przyszłego tygodnia masakra....
Co do zdjęć to mam tylko takie reportażowe a one są hmm takie zwykłe plener się obrabia więc jak będę je już miała to wstawię jeszcze musicie poczekać:-)

Klaudusieńko-Jeśli chodzi o ślinienie to mamy potop:baffled:.Nie nadążam zmieniać śliniaków. Filip taż rwie się do siedzenia ale dla mnie to nie dziwne bo Mati siedział w wieku 4,5 miesiąca. Co do tej szyi to wyglada na oparzenie ale czasem wyglądają tak odczyny alergiczne.Najlepiej skonsultuj to z lekarzem.
Tsarinko-nam Lovela nie dość ze nie dopierała to jeszcze obaj moi chłopcy dostali uczulenia:-(

My mamy proble z główka małego.Zaczyna robic sie płaska:baffled:. Lekarz kazał klasc na bok ale Filip od razu przewraca sie na plecy:wściekła/y:.Nosić możemy ale po godzinie siada kręgosłup(waży ponad 6 kg).Na brzuchu uwielbia leżeć ale sam w pokoju spać nie może:baffled:.Moze wy macie jakies patenty?

dziewczyny ile kosztuje bebilon pepti?

ja tez mam problem z główką a mój maluszek nie lubi leżeć na boczku ja go staram się sadzać tak żeby się nie opierał nia

reklama
Musiałabyś zapytać ale rzeczywiście to mleko specjalistyczne więc powinna być refundacja.Zaraz będzie u mnie pediatra to zapytam i dam ci znać.

Do góry