reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

Malgoss - oj biedactwo, no ja niestety nie mam pojęcia dlaczego dzieci czasem tak często wołają cyca :-( mam tak samo... w ciągu wieczora i nocy jest ok, ale za od rana (6-7) do popołudnia do najchętniej by non stop przy cycu leżał :eek: i też tego nie rozumiem :sorry:
a co do kropelek INFACOL to mam je :tak: ale niestety u nas przy odbijaniu się nie sprawdzają :no: :no:

dziewczyny a powiedzcie mi czym wy przykrywacie dzieci podczas nocnego snu?
chodzi mi o to czy zawijacie w rożek, kocyk, czy też kładziecie pod kołderkę?

reklama
Malgoss, Barmanka moja mala tak samo tylko cycus!!! jakby caly czas byla glodna, tez zaczelam sie zastanawiac moze moje mleko jest jakies LIGHT pijecie cos na to zeby mleczko bylo bardziej tluste???jest wogle cos takiego...tez myslalam ze moze nie leci ale jak naciskam to az sika...a ona co ja odstawie zaraz ssie paluszki i pokazuje ze jest glodna...caly dzien doslownie z cyckami na wierzchu:-D:-Dw nocy na szczescie budzi sie co 3-4h wiec nie jest zle...ale czasami tez co 2h. Jezeli chodzi o przykrywanie u mnie jest teraz w domu 30 stopni a na zewnatrz 36 wiec przykrywam ja cienka pielucha lub kocyczkiem a jak spi w lezaczku w dzien to niczym u mnie mozna sie rozpuscic..:happy::baffled:

Mam pytanie jeszcze jedno:) czekacie az waszym maluszkom sie odpije???u mnie od samego poczatku bylo z tym ciezko mala zazwyczaj po jedzeniu spi i nawet jak ja trzymam do odbicia i tak zasypia:sorry:wiec sobie daruje, na szczescie nie ulewa jej sie wogole...

no Kokoszka ty to powinnaś dostać zakaz wypowiadania się na temat temperatur i tym pochodnych :-p :-p
ja owszem poczekam pare minut żeby juniorowi się odbiło, ale nie za specjalnie długo ;-) bo jemu się nie odbija :eek: - na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ile razy odbił po jedzeniu :szok:. sumienie poniekąd mam czyste, bo on również nie ulewa :-) ale oczywiście dla pewności w nocy układam go do snu zupełnie na boku (podkładam złożony ręcznik), a wciągu dnia to wiadomo że i tak się uwagę zwraca co trochę ;-)

Malgoss a jak czesto w ciagu dnia Twoje malenstwo je ? Moze w dzien spi za duzo ? Sprobuj go budzic co 2 godziny, u nas sie to sprawdzilo.

Barmanko ja od chyba 2 tygodni przykrywam Gucia kolderka na noc, a w dzien to roznie ale raczej tylko pieluszka bo strasznie duszno jest.

Kokoszko nie zawsze czekam na odbicie, ale nosze malego jakis czas bo tak od razu boje sie polozyc. U nas sprawdzilo sie lezenie na brzuszku do odbicia.
Co do kalorycznosci mleka to nie mam pojecia jak to jest ale czasami tez sie zastanawiam czy junior sie najada, niby zje, nawet mu sie odbije a za chwile zjada swoje raczki i to tak lapczywie ze nie przypomina to wzmozonego odruchu ssania tylko glod, dziwne to troche :eek:

Malgoss współczuje Ci mój maluszek ostatnio bardzo ładnie śpi ale to może dlatego że mieszam mu jedzenie moje i modyfikowane nie chce Cie namawiac ale może sprobuj raz mu dac modyfikowane zobaczysz co będzie

Co do odbijania to w dzień ładnie mu to idzie ale jak w nocy karmie i mi przyśnie to moge chodzić przewracać na brzuszek i nic wtedy kłade go na boczek bo mój niestety ulewa i to dość często
Aha ja przykrywam małego kołderką na noc ale jak jest bardzo ciepło to tylko kocyk daje

Dziś byliśmy badać bioderka wszytsko ok :)

Ostatnia edycja:
na watku głównym juz pytałam, ale dla spokoju sumienia tu też umieszcze:
jak to jest z przybieraniem wagi przez dzieciaczki? Iza urodziła się mając 3100, waga potem spadła do 2950, w 10 dni ważyla 3220 a w 16 3330. Moja pediatra twierdzi, że Iza mało przybiera na wadze, ale mni się wydaje, że jest ok!:eek::rofl2::nerd: ja już nic nie wiem...

dziewczynki a ja miałam dziś problem z moim maluchem. Cały dzień był niesamowicie marudny, nie chciał spać, nie chciał jeść tylko popłakiwał. Nawet nie płakał jak przy kolce ( przynajmniej bym wiedziała co mu jest) tylko marudził. Jak przystawiałam go do piersi to ssał chwilkę a potem zaczynał machac rączkami i zaciskał usta sprawiając mi ból , aż się popłakałam :-(
kompletnie nie wiedziałam co się dzieje...jakimś cudem udało mi się go uśpić i w sumie obudził się tylko raz znów marudząc, ale jeść nie chciał. Dostał tylko herbatki koperkowej która wypił chętnie w dośc sporej ilości i znów usnął. Miałyście podobne zmagania z waszymi szkrabami? Co oznacza takie zachowanie? :eek: Ja kompletnie nie wiedziałam co sie dzieje i jak mogę swojemu dziecku pomóc. Sprawdziłam wszystkie podstawowe potrzeby jak pieluszka, poziom głodu itp...ale to nie było to. Macie jakies pomysły? Pytam na wypadek gdyby miało się to powtórzyć

Confi - z moim małym jest to samo. Czasem mu się chce chyba pić bo po kilku pociągnięciach cyca zasypia. Dziś juz miałam dość bo wogóle nie miałam chwili wytchnienia. Dopiero jak wyszłam z nim na spacer to zasnął i pospał dość długo. Mój mały ma katarek i może to to go budzi. Już sama nie wiem. Powoli padam na twarz

reklama
tsarina, no faktycznie jak w 6 dni przybrała 110 gr to może być trochę mało. Moja mała w miesiąc przybrała równy kilogram (na samej piersi). A miedzy drugim a trzecim tygodniem to w tydzień dokładnie przytyła 440gram!!:szok:
położna nie mogla uwierzyć jak ją ważyła. :-D

Do góry