reklama
monika1977
Fanka BB :)
Ja na ropiejące oczka stosuje świetlik,pediatra mi mówiła,że rumianek uczula większość dzieci
U mnie w ruch szła mocna esencja herbaciana. Rumianku tez nie używałam bo też mi mówiono o uczuleniach.Starszak był skazowcem i nie mogłam używać ziół.Tomkowi jeszcze nic się nie przypałętało.
tsarina
MamaPower!
Położna środowiskowo, mnie też mówiła o świetliku, może warto?
M
Marzena80
Gość
A jak wygląda u waszych pociech ze smoczkami??czy odzwyczajacie już swoje pociechy od niego?bo ja mam dylemat czy jest już na to odpowiedni moment.
u nas problem odpada, bo my smoczka nie używamy... używaliśmy, ale Natasza sama zrezygnowała jak miała 3 miesiące. widocznie doszła do wniosku, że nie potrzebny jej silkon w buźi, z którego nic nie leci... ale powiem na przykładzie szwagierki i jej córki - dobrze tu znanej - Antosi. Mała Antoninka - ma 17 miesięcy skończone i smoka dalej ciągnie i nikt nie myśli, aby ją oduczać... poza tym Antosi nikt nie sadza na nocnik, no i Antosia nie chodzi - oczywiście... ale ma kolczyki...
przepraszam nie mogłam się powstrzymać!!!
monika1977
Fanka BB :)
wzruszają mnie opowieści o Antosi
M
Marzena80
Gość
wzruszają mnie opowieści o Antosi
chcesz więcej???
ejjj Marzenko, ja wiem, ze to sa obawy o majowe dzieciaczki... ale jak to... Antosia jeszcze nie chodzi????? SZOK!!!
a co do smoka - moja w ogole nie jest na niego nauczona... jak jej dajemy to sie najzwyczajniej nim bawi - i zaraz wyrzuca;-)
a co do smoka - moja w ogole nie jest na niego nauczona... jak jej dajemy to sie najzwyczajniej nim bawi - i zaraz wyrzuca;-)
kasia1208
Mama Wiktorci i Filipka
Antosia górą.
To może Ja też się wypowiem ,a co
Filip sam odrzucił tak jak Nataszka w wieku 3 miesięcy.Wiktoria doiła do roczku ,jak przegryzła to więcej nie dostała.A smoka używała tylko i wyłącznie do usypiania,przepraszam ale denerwują mnie rodzice którzy używają smoka jako uspakajacza do zatkania buźki a potem dziecko się uzależnia i już nie może rozstać ze smokiem i lata taki 3-4 latek ze smokiem w buźce.Przepraszam jak kogoś uraziłam ale tak uważam.
To może Ja też się wypowiem ,a co
Filip sam odrzucił tak jak Nataszka w wieku 3 miesięcy.Wiktoria doiła do roczku ,jak przegryzła to więcej nie dostała.A smoka używała tylko i wyłącznie do usypiania,przepraszam ale denerwują mnie rodzice którzy używają smoka jako uspakajacza do zatkania buźki a potem dziecko się uzależnia i już nie może rozstać ze smokiem i lata taki 3-4 latek ze smokiem w buźce.Przepraszam jak kogoś uraziłam ale tak uważam.
reklama
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Ja w temacie nie pomogę, Marcelek jest bezsmokowy...
Antosia wymiata :-)
Kasia, popieram Twoje zdanie..
Antosia wymiata :-)
Kasia, popieram Twoje zdanie..