reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

kochane mamy ! lilusia dostaje na dobranoc cycusia po kąpieli (przed kapiela dostaje kaszke jaglana z owockiem ) i spi niestey niedlugo budzi sie po 2,3 h i znowu cycus potem znowu zasypia i budzi sie takze wstaje do niej ok 3 razy w nocy Najczesciej juz o 6 jest wyspana i chce sie bawic A jak Wasze maluchy Śpia dluzej w nocy a jesli tak to czy dostaja cycusia czy butelke ktora ich tak trzyma Zastanawiam sie czy na noc nie podac malej butelki ?? PROSZE O RADY:-)

reklama
Czyżby imienniczka mojej Lilii? :-)

Otóż u nas jest inaczej.
Lilianka zasypia około 21 po kąpieli i cycusiu (je na razie tylko słoiczki raz dziennie) i śpi nieprzerwanie do około 7. Czasami wstanie o 6:40 a czasami o 8:20. Nie wiem od czego to zależy.
Jak wstanie około 7 to dostaje cycka i razem śpimy jeszcze do 9-9:30 a jak około 8 to już raczej nie gnijemy dalej w łóżku. Chociaż czasami się zdarza (tak jak wczoraj) pospać do 11.
W ciągu dnia są 2 drzemki - jedna około 11-12 pólgodzinna, w porywach do godziny i druga około 15 (1-3 godzinna)
Tak to jest u nas :tak:

ojejku tylko pozazdroscic:) moja lilusia tak spala jak byla mniejsza teraz to juz duuuza dziewczynka 8500 i 78cm wzrostu raczkuje i powoli wstaje moze dlatego potrzebuje wiecej jedzonka a moze chce mamusie sama nie wiem A moze tak jak mowisz kazde dzieciatko jest inne i przez to takie cudowne:)))

wymioty rozróżniam po zapachu, niestety czuć ten kwas... i niestety nie zauważyłam żadnej prawidłowości jednego dnia jest więcej drugiego mniej, czasem wcale...zazwyczaj Czaruś je na pół leżąco i za każdym razem biorę go do odbicia...ale potem znowu coś mu wyleci...

hej
Dzieki Waszym radom moja mala szybciej zasypia ale i tak budzi sie o 12 zeby zjesc mleczko od mamusi.......co radzicie moze na noc podac jej jakas kaszke zeby dluzej spala?a jaka polecacie?i czy podac w butelce czy lyzeczka?

dzieki z gory za pomoc

mam fajnego linka, może się przyda któreś. wstawiam go tutaj i na głównym wątku ;-):tak:
dbam o zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl

jest to taka apteka internetowa gdzie składasz zamówienie na leki a płaci się przy odbiorze (tak czytałam na innym forum że tak się robi - ja jeszcze tego nie testowałam). zaleta to - duży wybór i bardzo niskie ceny.

wITAM NIE UDZIELAM SIĘ ZA CZĘSTO NA WĄTKU ALE WAS PODCZYTUJE:zawstydzona/y:
MÓJ SYN MA WODNIACZKI NAJĄDERKACH Z JEDNEGO JUZ ZESZŁO;-)
ALE MARTWIŁAM SIĘ WIĘC ZROBIŁAM usg i wszytko jest ok więc się uspokoiłam, a nie wiem nic o wędrujących jąderkach:sorry:
pozdrawaim

reklama
Do góry