reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

krysiu miałabym prośbę, czy mogłabyś pytania takie jak to, umieszczać na radach i obawach lub na wątku głownym, wydaje mi się, że zakładanie nowego watku za każdym jednym razem, gdy mamy jakieś pytania to przesada... wybacz, ale musiałam to napisać

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
pozdrawiam serdecznie
ps.jak mala mniej spala w ciagu dnia ,a do tego wczesniej wstalysmy niz zwykle...to rzeczywiscie poszla spac tez wczesniej o godzine:tak:
polozylam ja do lozeczka troche pomarudzila pobawila sie i zasnela zobaczymy jak bedzie dalej!!!!!!
trzymajcie kiuki
aha dodam ze jak juz zasnie to dlugo spi do 8 godzin czasem wiec nie jest zle:)
a czy wy moze obnizylyscie juz poziom w łozeczku?
moja mala jeszcze nie siedzi sama ale ma zapedy do wstawania wiec plauje obnizyc poziom.......

no wlasniei ten kregoslup.......mnie jzu pobolewa a mala ma niecale 8kgmhhhhhh
jeszcze sie chyba wstrzymam xhwile z tym obnizaniem jak ty!!!
pozdarwaim

Hej!!! Mój synek często wymiotuje... nie są to jakieś straszne wymioty ale częste... nie wiem co robić byłam z nim u lekarza...myślałam że to po kaszce... ale nie bo mu ostatnio jej nie je a znowu zaczął wymiotować... dodam że ma dopiero 6 miesięcy jakies rady

czasami są to tylko ulewania a czasami wymioty nie jakieś drastyczne ilości ale jednak

z ulewaniami to ja się chyba najdłużej borykałam:-(.
Dostałyśmy od lekarza najpierw Dicoflor 30 (w kapsułkach) - ale nie wiele nam pomógl, a poźniej Debridat (syrop) - i po tym naprawdę zauważylam sporą różnicę:tak:.

Moja Jagódka ma/miała słabo wytworzony układ pokarmowy - i np. do 4 miesiąca po każdym karmieniu miałam "pawiki" (nawet po godzinie od odbicia). Teraz np. rzygnie po kaszce mannej.. Dlatego jedynie ryżowa u nas przeszła (jest delikatniejsza):tak::-).

elza - a po czym rozróżniasz ulanie od wymiotów? czy dzieje się to po każdym karmieniu? w jakiej pozycji jest wtedy Czaruś? (siedzi, leży na pleckach, brzuszku?). Zauważyłaś jakąś prawidłowosć? Np. pora dnia, rodzaj jedzenia, ile czasu od zjedzenia itp.)

reklama
Do góry