reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

stosujemy nivea krem na każdą pogodę, jest trochę tłusty ale na zbliżającą się zimę to chyba dobrze:tak:

reklama
Dziewczyny Zofik ma jeden policzek szorstki w dotyku (tylko jeden)
czy to moze byc jakis objaw alergii na pokarm?
Przy czym w ostatnich dniach zajadala sie tylko kaszka ryżowa i w słoiczku dostała kaszke hippa na dobry sen

AgA - moja Jaga, też ma lekko szorstkie plamki na jednym policzku.. Najpierw pomyślałam o nawrocie ŁZS, ale.. przecież rzeczywiście tyle nowych rzeczy wprowadzonych ma do jedzonka - że pewnie jakis składnik jest za to odpowiedzialny. U nas jest to prawy policzek, i to w okolicach ust.

AGA mi sie wydaje ze niekoniecznie moze byc to alergia jezeli jest to gdzies w okolicach ust, Dianie ostatnio tez zrobilo sie takie szorstkie i krostkowate miejsce.wydaje mi sie ze to jest od sliny, zwlaszcza jak ma jakas zabawke na dworzu i ja wklada do buzki...

hej
co oznacza zielona kupka ciemno zielone sie nieraz zdarzaly ii przechodzily dzis zielony odblaskowy kolor?czy cos zjadlam czy jak?
pomozcie prosze
Z tego co mi wiadomo to dziecko mogło złapać troszkę wiatru dobrze jest podać dziecku troszkę "proszku troistego" - jest to środek ziołowy dostępny w aptece bez recepty sprawia ze dziecko łatwiej pozbywa sie gazów z brzuszka i kupka wraca do normy a przy tym pomaga również na kolki. Mojemu synkowi podawałam go regularnie od pierwszych dni i bardzo mu pomagał nie męczyliśmy sie z koleczkami. Obecnie podaje mu "ESPUTICON"-ponieważ jest łatwiejszy w podawaniu wystarczy jedna kropelka dziennie rano i mamy spokój. Cenowo różnica jest taka że proszek kosztuje 3-5 zł ,a esputicon 18-20 zł.

Moje dziecko miało takie kupki jak ja coś zjadłam gdy karmiłam piersia bądz dziecko na spacerku złapało wiaterku w bużke niekiedy przy tym miał kolki. Przy wprowadzaniu mleka modyfikowanego na początku takie zielonkawe kupki się zdarzały ale sporadycznie już nie mamy z tym problemów.

reklama
Cześć babeczki , mam pytanie ;D, gotuję sama mojemu dziecku zupki bo tych słoiczkowych nie bardzo chciał jeść , i tak teraz się zastanawiam bo on powinien jeść 10 deko mięska ale ile to jest?Nie chcę żeby było go za dużo bo ma problemy z brzuskiem więc wole aby go nie bolał , :) dzięki z góry za odpowiedzi ; )

Do góry