reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Miloku poznałam kilka mam ale to jest na razie tymczasowa grupa i pewnie jak wróci z urlopu główna prowadząca to się pozmienia. A większość tych mam ma terminy przed -marcowe :).
W sobotę być może położna pokaże nam porodówkę jeśli będzie miała luźniejszy dyżur.

reklama
A mój mężuś własnie przed chwilą się przekonał, jak nasz synuś się wierci, pływa i przesuwa :-D
Wyraźnie aktywny się zrobił jakąś godzinę temu i ciągle się rozpycha :tak: Raz to mnie nawet zabolało, tak mocno maluszek się wypinał.. A brzucho skakał na wszystkie strony :-D

ja mam dylemat na ktora szkole sie zdecydowac

jedna jest bardzo rozreklamowana i praktycznie 80% mam chodzi do niej...problem w tym, ze polozna, ktora ja prowadzi ponoc na codzien do najprzyjemniejszych nie nalezy, czyt. gdy pracuje w ramach NFZ w szpitalu...gdy tylko przeklada sie to na prywatne pieniazki jest milusia...typ marketingowca...jesli mamusia zaplaci jej za bycie przy porodzie potrafi robic wszystko by porod wywolac wtedy kiedy jej pasuje, bo np. za 2 dni ma jakies sympozjum i jej nie bedzie, albo na sile nie wysyla kobiety na cesarke i ja meczy naturalnie, bo cesarka = brak kasy dla niej za porod....ale ale...sa tez mamy bardzo zadowolone i kogo bym nie spytala chodzil do niej

druga kobita nie potrafi sie rozreklamowac, ale ponoc bardziej ceniona jest przez lekarzy za wiedze....ponoc bardzo mila pani...tylko nie bardzo mam kogo sie zapytac o opinie, bo wszyscy chodza do tej pierwszej :dull:

hmmm..i co tu zrobic :szok:

Mi czasami bol sprawia jak nozkami sie rozpycha...ma je silne :tak: czasami mam wrazenie jakby chcialo mi dziure zrobic w brzuchu i te swoje syrki wyciagnac na wierzch :-D

Ja to nie wiem czy jest sens bym szla do szkoly, no chyba, ze tylko na teorie bo cwiczenia u mnie odpadaja. Zreszta musze sie spytac lekarza (coraz dluzsza ta lista pytan do niego :shocked2: )

Ja bym poszla do tej drugiej. Czasami brak reklamy to lepsza reklama :-) Najwazniejsze by miec zaufanie.

ja tez wybralabym ta druga
nie lubie tloku :-p

No wlasnie coraz bardziej sie nad nia zastanawiam, bo na poczatku to bralam pod uwage tylko ta, co wszyscy...
Moze warto jednak sprobowac troszke czegos innego :sorry2:
Strasznie nie lubie jak ktos cos mi na sile wciska....a ta pierwsza wlasnie taka jest :dull:

Roksi ciesz sie ciesz.
ja tez na wage dzisiaj stanelam i waga pokazala+8.2 .Trudno. taki odkurzacz mi sie ostatanio wlaczyl ,ze nie ma co sie dziwic. a zachciewajki to mam na wszytsko.wczoraj sledzie popilam mlekiem, potem wzielam nutelle i oliwki.rozumiecie:szok: :szok: :szok: normalnie to po takim posilku caly dzien w kibelku powinnam spedzic, a teraz przy takich mieszankach nic mi nie jest.jaki ten organizm ciezrowy dziwny :-D :-D :-D :-D :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

reklama
A czy wasi panowie to z cierpliwoscia trzymaja reke na brzuchu. bo moj to tylko chcwile i mowi ze nic nie czuje to niesprawiedliwe i sie denerwuje.:tak: :tak: kilka razy tylko udlao mu sie poczuc silniejszego kopniaka.Ale teraz maly czesciej i mocniej nawala,a on nie moze tego wyczuc.
wczoraj w szpitalu serducho sprawdzalai i maluszek kopal w tem maly sprzecior.lakarz mowil nie pytamo rychy bo sam je poczulem.:-D :-D :-D :-D A moj mezus na to "jak mu sie to udalo":-D :-D :-D :-D :-D :rofl2:

Do góry