reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża pomału rośnie

Moim zdaniem wygląda dobrze, trochę niepokojąca jest różnica wieku ciąży. Na Twoim miejscu spokojnie bym czekała na kolejne USG ;) A też na drugim zdjęciu pęcherzyk w ogóle nie jest zmierzony, ale wygląda na spory

Ostatnia edycja:
reklama
Moim zdaniem wygląda dobrze, trochę niepokojąca jest różnica wieku ciąży. Na Twoim miejscu spokojnie bym czekała na kolejne USG ;) A też na drugim zdjęciu pęcherzyk w ogóle nie jest zmierzony, ale wygląda na spory
Tak myślę że może źle zmierzył za 1 razem bo się dziwiłam że taka młodsza ciąża ale porównałam z USG 1 dziecka i miałam takie same wartości jak teraz więc jeśli na następnej wizycie serduszko będzie i jeszcze na następnej to będzie dobrze :)

U mnie w 3 badaniach między 4 a 6 tygodniem, ciąża wg pomiarów pęcherzyka była na każdej wizycie coraz młodsza, a wyliczony z USG termin porodu coraz późniejszy. Natomiast od momentu pojawienia się zarodka w 7tc i oznaczenia CRL wszystko zgadza się idealnie :) W tej chwili jestem w 15 tygodniu i termin porodu w USG już się nie zmienia. Także myślę, że nie zawsze wielkość pęcherzyka da się idealnie zmierzyć u USG lub nie zawsze rosną w tym samym tempie u każdego. Bardziej miarodajne jest określenie wieku ciąży po CRL.

Do góry