reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża pomału rośnie

Moim zdaniem wygląda dobrze, trochę niepokojąca jest różnica wieku ciąży. Na Twoim miejscu spokojnie bym czekała na kolejne USG ;) A też na drugim zdjęciu pęcherzyk w ogóle nie jest zmierzony, ale wygląda na spory

Ostatnia edycja:
reklama
Moim zdaniem wygląda dobrze, trochę niepokojąca jest różnica wieku ciąży. Na Twoim miejscu spokojnie bym czekała na kolejne USG ;) A też na drugim zdjęciu pęcherzyk w ogóle nie jest zmierzony, ale wygląda na spory
Tak myślę że może źle zmierzył za 1 razem bo się dziwiłam że taka młodsza ciąża ale porównałam z USG 1 dziecka i miałam takie same wartości jak teraz więc jeśli na następnej wizycie serduszko będzie i jeszcze na następnej to będzie dobrze :)

U mnie w 3 badaniach między 4 a 6 tygodniem, ciąża wg pomiarów pęcherzyka była na każdej wizycie coraz młodsza, a wyliczony z USG termin porodu coraz późniejszy. Natomiast od momentu pojawienia się zarodka w 7tc i oznaczenia CRL wszystko zgadza się idealnie :) W tej chwili jestem w 15 tygodniu i termin porodu w USG już się nie zmienia. Także myślę, że nie zawsze wielkość pęcherzyka da się idealnie zmierzyć u USG lub nie zawsze rosną w tym samym tempie u każdego. Bardziej miarodajne jest określenie wieku ciąży po CRL.

Do góry