reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

miloku i jak dzisiaj??
mam nadzieje, ze to plamienie to bylo wczaoraj tylko jednorazowe i juz sie nie powtorzylo

o ktorej masz wizyte?
daj znac po niej co i jak :-)

P.S. znowu emoty zmienili w szybkim dostepie... :baffled:

reklama
ja w miare dobrze spie, ale troche zaklocaja mi to moje sny...
wczesniej nigdy nie pamietalam co mi sie snilo, a teraz coraz czesciej mocno je przezywam w trakcie :baffled:

miloku trzymaj sie dzielnie i sie nie przemeczaj!!
na pewno wszystko jest w porzadku, daj szybko znac jak na usg.
no i czekamy na zdjecie twojego maluszka!!:-)

Dziewczyny wlasnie wrucilam do domku.wybadali mnie cala:tak: :tak: :tak: Lezalam na kozetce poltora godziny.
Cale szcescie okazalo sie ze wszytko jest w pozadku.Tylko jak narazie lozysko jest strasznie nisko ulozone (i stad te planimia przy zmeczniu )co oznacza ze jak sie nie podniesie to bedzie cesarka.:shocked2: :shocked2: :shocked2: :shocked2:
Ale jeszcze licze ze pujdzie do goru:rofl2: :rofl2: :rofl2:

Dzieki za slowa otuchy . naprawde pomogly:tak: :tak: :tak:

Nocke mialam troszke niespokojna.Chyba denerwowalam sie tymi plamieniami i badaniem,czy bedzie oki.:dull: :dull: spalam snem glebokim ,ale szybko sie obudzilam ,lezalam i myslalam.Mimo ,ze spac mi sie chcialo to juz nie zasnelam bo natlok mysli byl w glowie.Mam nadzieje dzisiejsza noc przespac jak dziecko,tym bardziej ,ze juz wiem ze wszystko z moim urwisem dobrze:-) :-) :-)

miloku najwazniejsze, ze wszystko w porzadku :tak:

a co do lozyska, to podczas ostatniej wizyty tez mialam nisko ulozone i ciekawa jestem czy cos sie przesunelo - gin mowila, ze sa duze szanse :eek: zobaczymy....

Miloku to muszę Ci powiedzieć, że ja miałam to samo. Jak wspominałam też miałam plamienie (po przesileniu się chodzeniem) i na USG wyszło, że mam nisko łożysko ale to było ok. 16go tygodnia a o tym czy jest nisko (czyli czy jest łożysko przodujące) można mówić podobno wtedy kiedy nadal będzie nisko ok. 30go tc. Na połówkowym USG w 20tg wspomniałam o tym łożysku ale juz się podniosło. Tak że się nie martw pewnie u Ciebie też się podniesie :).

A jeśli jest przodujące - czyli jest nisko i zakrywa szyjkę to konieczna jest cesarka bo wtedy łożysko "urodziłoby się" przed dzieckiem a to mogłoby zagrażać malemu lub małej.

To powodzenia i się nie forsuj za bardzo :).

reklama
Tak nie bardzo sie przejelam cesarka . najwazniejsze ,ze to synusiowi nie zagraza.wiele kobiet placi ze ten przywilej ,zeby sie ne meczyc.:tak: :tak:
wiem ,ze gorzej sie goi i dluzej wszystko trwa:tak: ,ale trudno. jak sie nie podniesie to jakos to zniose ,puki synek bedzie sie dobrze czul.:tak: :tak:

Do góry