reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Miloku w ogóle to ja pracuję ale odkąd zaciążyłam to jestem na L4 z małymi przerwami (bo najpierw podejrzenie o bliźniaki, potem przeziębienie, potem tydzień w szpitalu i po szpitalne L4 a teraz to już chyba mi sie nawet nie chce wracać do pracy i pociągnę to L4).

A film obejrzałam do końca za to dzis zwlec się z łóżka nie mogłam ... ale jak widac już dokonałam tego heroicznego czynu ;).

Miloku w ogóle to ja pracuję ale odkąd zaciążyłam to jestem na L4 z małymi przerwami (bo najpierw podejrzenie o bliźniaki, potem przeziębienie, potem tydzień w szpitalu i po szpitalne L4 a teraz to już chyba mi sie nawet nie chce wracać do pracy i pociągnę to L4).

A film obejrzałam do końca za to dzis zwlec się z łóżka nie mogłam ... ale jak widac już dokonałam tego heroicznego czynu ;).
U mnie podobnie. odkad w ciazy jestem na zwolnieniu ciagne caly czas juz 4 mieisac.teraz te sie zastanwialm ,ale chyba sie troche boje ,ze cos nie tak bedzie i poza tym to mam lenia giganta.nie wracam do pracy.:tak: :tak: :tak: Tylko nie wiem juz powinnam wziasc urlop , czy jeszcze zwolnienia pociagnac.;-) ;-) Musze sie dowiedziec co lepsze.:confused: :confused:

miloku nie wiem jak tam u was w UK, ale w Polsce oczywiscie lepiej ciagnac L4 ;-)
mi szkoda by bylo urlopu, a na L4 siedze teraz 7 tydzien chyba :eek:

:tak: :tak: Ciesze sie dziewczyny ,ze tez siedzicie na zwolnieniu.Juz myslalm sobie ,ze to tylko ja tak sie nad soba urzalam i nie chce mi sie pracowac.:tak: :tak:

Coo prawda nie do konca tak bylo ,ale teraz juz jest dobrze i moglabym wrucic do pracy ,ale nie wracam.:eek: :eek: :eek: Jeszcze 2 dni temu nad tym sie zastanwialam ( bo dobrze sie czulam),ale poszlamz lukim na miasto i zemdlalam w sklepie. doszlam do wniosku ,ze nie wracam, na 100%:tak:

Chociaz bije sie z myslami , bo na wesele musimy osczedzac.Moj Luki ciagle na nadgodziny chodzi ,a ja w domu siedze i nic w tym oszczedzaniu mu nie pomagam, stad pewnie te watpiwosci.On wogule mowi ,ze nawet nie ma o czym gadac.zostaje w domu i koniec, ale mam wyrzuty sumienia ,ze on tak ciezko pracuje ,a ja w domu siedze:-( :-( :-( :-(

Dostaj e,ale sa to marne grosze .nawet nie 1/3 mojej wyplaty:-( :-(
Zawsze to lepsze niz nic.;-) ;-)

Pierwsze 2 miesiace placili normalnie ,ale potem przestali. podobno tak tu jest.:-( :-( :-(

łeee....

to w Polsce jest lepiej - całe zwolnienie płacą 100% pensji, więc ja tam żadnych wyrzutów nie mam :-p

Otóż to - u nas pod tym względem jest komfortowo. No ale nie każdy tak jak Agutek czy ja może sobie pozwolić na takie "byczenie" bo w wielu prywatnych firmach krzywo patrza na takie L4 chociaż to już nie ich po kieszeni ciągnie tylko ZUS, no ale pracownika nie mają...

reklama
Do góry