reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Spokojnie dziewczyny, choc wiem, ze sie nie da...
sama jak kilka dni nie czulam dzidziusia to odchodzilam od zmyslow, czy na pewno wszystko jest dobrze:-)
ale faktycznie - wszedzie pisza, ze pierwsze ruchy mozna zaczac czuc dopiero gdzies w okolicach 20tc i przez pierwsze tygodnie sa one nieregularne.;-)

Spokojnie dziewczyny, choc wiem, ze sie nie da...
sama jak kilka dni nie czulam dzidziusia to odchodzilam od zmyslow, czy na pewno wszystko jest dobrze:-)
ale faktycznie - wszedzie pisza, ze pierwsze ruchy mozna zaczac czuc dopiero gdzies w okolicach 20tc i przez pierwsze tygodnie sa one nieregularne.;-)

Popieram :tak: Moja pani ginekolog wręcz powiedziała, że na pewno nie poczuję ruchów przed 20 tc ;-) Że jeszcze mam na to czas :tak: Zresztą widziałam na usg jak maleństwo fika, a skopie mnie jeszcze nie raz :-D Od soboty czuję praktycznie codziennie, najwięcej wieczorem, jak się już położę w łóżeczku :tak:

nie chodzi mi o taki pas na ubranie zeby zakryc np. nie dopiete spodnie tylko taki pod ubranie zeby brzuszek sie ladnie ukladal!to taki pas z lycra na brzuchu kt. sie rozciaga jak brzuszek rosnie!

p.s. moje malutkie nadal nie kopie:-(

bogda ja słyszałam o takich posach ale poporodowych, które można założyć już 24 godziny po porodzie, moja koleżanka taki pas używała i ma naprawde ładny brzusio po porodzie. Ale w trakcie ciąży bym niczym nie ściskała brzusia:no:

taki poprorodowtez sobie zakupie,ale jak dostane ten o ktorym mysle to Wam dam znac-ponoc rewelacja!
wizytee u gina mam na poczatku listopada-ostatnio bylam pod koniec wrzesnia,ale nie zrobil mi fotek-papier Jemu sie skonczyl(prywatny gabinet!):wściekła/y: zla bylam!ale najwazniejsze,ze wszyscho ok!malenstwo niedalo sie znowu zbadac,tzn potem dalo,ale najpierw nie chcialo!ruszalo sie jak szalone-pan dok. powiedzial,ze jak tak sie rusza to znaczy ze zdrowe!i faktycznie narazie nic nie dolega!zobaczymy jak bedzie dalej,ale ja wierze mocno,ze bedzie ok!chcielismy podpatrzec co ma miedzy nozkami,ale nic nie zobaczylismy-byc moze dziewuszka,albo sie przykleilo do nozki!!!:-D
pozdrowka

bogda na pewno z dzidzia wszystko w porzasiu ;-)
ja kolejna wizyte tez mam na poczatku listopada i juz sie nie moge doczekac :dull:

zatem byle do listopada :eek:

reklama
ja tez dolacze do wizytujacych w listopadzie :-)

poczytalam troche wstecz i mam swoje uwagi co do Musteli
uzywalam cala ciaze i rozstepow nie bylo,
za to po porodzie sie zrobily jak sie skora kurczyla chociaz wtedy tez ja stosowalam

nie wiem od czego to zalezy, a pierwszej ciazy nic nie uzywalam specjalistycznego i nic mi nie popekalo
ale wtedy bylam "nieco" mlodsza
wiec moze to o wiek skory chodzi...

Do góry