reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Julia6 - dziękuję bardzo.

Anija - troszkę lepiej, biorę syrop homepatyczny STODAL a wczoraj na wieczór mąż mi przygotował ciepłe mleko z miodem i czosnkiem i pięknie mi się spało :-) Ale objawy typowo grypowe, dzis nawet bolą mnie plecy. Mam nadzieje że jak tak mocno kaszle to moja dzidzia nie odczuwa jakby mama sobie poszła z Nią na karuzelę...

A za oknem w Krakowie piękne słońce......

malaga, no to i tobie gratuluje kopniaczków :-)
witaj w gronie skopanych matek:-D

Dziękuję :-) :-)

Wczoraj po raz pierwszy moje dzieciątko się rozbrykało :-) Wczoraj po raz pierwszy tak "naprawdę" poczułam jak się rusza :-) A kiedy się położyłam i przyłożyłam rękę do brzuszka dostałam solidnego kopniaka :-) :-) :-) Cudne uczucie :-) :-)

Anija -dziekuje słodki, ale tak rozrabia, strasznie lubi wchodzić wysoko ostatnio wszedł na 2metrową drabinę z zejściem miał oczywiście problem. Ja to mówie że to dlatego że jak byłam z nim w ciąży to pojechaliśmy na urlop do Zakopanego, dużo chodziłam po górach i teraz mam co chciałam. Dlatego w tym roku wybraliśmy się nad morze...mąż mówi że Ten/Ta to będzie leniuch bo ja leżałm na plaży albo do wody będzie wchodził jak Szymon po wysokościach. Pożyjemy zobaczymy.

Kamilas- pozdrów Kraków ode mnie zawsze chciałam studiować w tym pięknym miescie i może tam osiąść ale ułożyło się inaczej. Wracaj do zdrowia. Juz mam 18 tydzień a jeszcze nie czuje ruchów na usg widziałam jak sie Maleństwo rusza ale narazie nic nie odczuwam a Wy?

Juz mam 18 tydzień a jeszcze nie czuje ruchów na usg widziałam jak sie Maleństwo rusza ale narazie nic nie odczuwam a Wy?

ja pierwszy raz poczulam w 17t2d ciazy...czulam codziennie przez kilka dni, a potem pare dni ciszy...na usg widzialam jednak jak sie rusza..potem znowu 3 dni buszowania, i kolejne dni takie spokojne, ze jakies lekkiego kopniaczka raz dostane, albo czuje tylko jak przeplywa..jednak ruchy nie sa jeszcze regularne.
ty na pewno tez lada dzien poczujesz, a moze nawet juz tylko jeszcze nie wiesz ;-)

:no: a ja nic teraz nie czuję :hmm: poczułam pierwszego kopniaczka tak w 16tc i do dzisiaj nic nie czuję, ale jak mąż przykłada ucho do brzusia to mówi że słychać jak maleństwo rozrabia:-)

reklama
A ja dziś wróciłam z pracy i troszk sie martwię, bo od paru dni pobolewa mnie brzuszek...:-( takie dziwne uczucie, raczej nie jak skurcz i odczuwam przy poruszaniu się. Troszkę tak jakby ktoś mie mocno kopnął w brzuch.Mało przyjemne, mam jednak nadzieje, że to nic groźnego dla Maleństwa :confused:

Do góry