reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
jak tak czytam co sie z wami dzieje to wlos mi sie na glowie jezy:szok:czy mnie tez to wszytsko czeka?do terminu mam 5 tyg z kawalkiem wiec moze to jeszcze wszystko przede mna:eek:na razie jest super, nic sie nie dzieje oprocz problemow z zasypianiem, bo na wznak wiadomo- wykluczone, jak leze na prawym boku to mam zgage, a na lewym bola mnie zebra:-Dnie mam pojecia dlaczego to tak dziwnie:laugh2:poza tym malym dyskomfortem czuje sie swietnie, kupilam sobie taka pilke gimnastyczna i zamierzam na niej od dzisiaj skakac:-)(w szpitalu maja takie i powiedzieli, ze lepiej sobie w domu wczesniej pocwiczyc, bo jak sie na taka pilke siadzie pierwszy raz majac przy okazji silne skurcze, to mozna sobie krzywde zrobic:-))

Może znacie jakieś sprawdzone sposoby na puchnięcie nóg, rąk... fotel niestety nie pomaga:laugh2:

Urodzić :baffled:

Mi też puchną stopy i dłonie, ale sprawdzałam czy czasem nie mam zbyt wysokiego poziomu kwasu moczowego i jest w normie, czyli to zwyczajne ciążowe opuchlizny, a nie zatrucie.

Też łykam żelazo, bo miałam morfologię słabszą i widzę dużą poprawę. :tak:

Wczoraj chyba udało mi się też zaobserwować pierwszy skurcz - nagle coś mnie na dole zabolało i przeszło, a cały brzuch twardy się zrobił i po kilkudziesięciu sekundach zmiękł. Może to w końcu to??

A teraz mała się strasznie wierzga i mnie aż kłuje w kroczu :sick:

Maruda :rolleyes: :laugh2:

miloku - odezwij sie jak tam z toba bo sie troche zmartwilam, jak poczytalam co sie z toba dzieje:-(a moze powinnas od razu do szpitala uderzac?albo do walk-in centre(czy clinic - jak to sie tam nazywa), gdzie przyjmuja bez appointment. i zrob duzo halasu, ze bardzo zle sie czujesz i boisz sie o dziecko

no wlasnie, a to male nie chce wychodzic!ale jak mu/jej dobrze to niech sobie tam siedzi!

ja jak juz zasne to spie dobrze - z jedna przerwa na sikanie nad ranem, potem znowu zasypiam i budze sie kolo 9-10:-)
ale moj maz dzisiaj rano zaproponowal, zebysmy na czas jakis wzieli sobie osobne koldry, bo troche uroslismy...;-)ja na to, ze wiem, ze jestem gruba i nam ciasno w lozku, ale maz stwierdzil, ze oboje jestesmy wieksi:-)on chyba przez ta empatie ciazowa przytyl w sumie 16 kg(czego po nim zupelnie nie widac, w przeciwienstwie do mnie, chociaz mi przybylo tylko 10:-)ale budowe zawsze mial atletyczna, sporty uprawial i nawet tylu dodatkowych kilogramow za bardzo po nim nie widac - szczesciarz:-))
prolblem polega jednak na tym, ze obie koldry ktore posiadamy sa w rozmiarze 2 na 2 metry i obawiam sie, ze jak je obie w lozku umiescimy to dla nas tym bardziej miejsca juz nie starczy:-D

hehe, to w sumie nie miał być żart :-D Ale fajnie wyszło :-D :-D Zażartowałam nie wiedząc o tym :-D

Bliźnięta jednojajowe są zawsze tej samej płci :tak: A to dlatego, że jeden plemnik łączy się z jednym jajeczkiem i potem w czasie podziałów jajeczko (a raczej już zygota) rozpada się na dwie identyczne części :tak: Bliźniaki jednojajowe mają taki sam zestaw chromosomów, tzn. genetycznie są identyczni :happy:

hmmm ale przecież są męsko żeńskie bliźniaki identyczne :dry::dry::dry:

musze sie Wam pochwalić, ze w końcu mamy chate :tak:
jestem super zadowolona, blisko morza, ogród i przytulnie
jest super !!! :-)

oczywiscie wynajmowana ;-)

reklama
Do góry