reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

WITAJCIE MARCÓWKI!
Nie było nas dłuuuugo, ale mieliśmy przeprowadzkę i "mały remoncik" który potrwał prawie miesiąc. Uffff już koniec. Teraz dopiero spokojnie moge zabrać się do kompletowania torby do szpitala, prania i prasowania ciuszków i psychicznie nastawiać się do porodu. Będę się odzywać, tylko najpierw musze wszystko przeczytać co pisałyscie i nadrobić zaległości.

kamilas witaj
faktycznie daaaawno cię tu nie było :-)

reklama
ja cos czuje,ze po 20 lutego beda nas dwie!tzn. sie rozsypiemy!w koncu juz teraz mam 36 tydzien, do dzisiaj nie wiem jak lekarzowi wyszedl 4 marca,ale coz..on ma te swoje pomiary, koleczka,itp...ale sam mi powiedzial,ze jak do 20 nic sie nie wydarzy to bedziemy cos myslec, bo malutka juz duza jest!juz teraz wazy ponad 3 kilosy!a ja nie chce urodzic 7kiloska!!!!

ja cos czuje,ze po 20 lutego beda nas dwie!tzn. sie rozsypiemy!w koncu juz teraz mam 36 tydzien, do dzisiaj nie wiem jak lekarzowi wyszedl 4 marca,ale coz..on ma te swoje pomiary, koleczka,itp...ale sam mi powiedzial,ze jak do 20 nic sie nie wydarzy to bedziemy cos myslec, bo malutka juz duza jest!juz teraz wazy ponad 3 kilosy!a ja nie chce urodzic 7kiloska!!!!

o jacie, to faktycznie jest spora :tak:
ja to bym chciała, żeby moja w 39-40 tc ważyła 3kg ;-) :-D

debiutantko dzieki wielkie
z tego co oni tam pisza to objawy mam jakby to wlanie jakis ucisk na rwe kulszowa byl:dry: :dry:
ale pisza tez zeby nikt nie upowazniony nie asowal , a mnie maz masuje i mi wtedy lepiej :tak: :tak:

Kamilas wyprobuje ten twoj sposob dzisja moze faktycznie pomoze:tak:

Cześć dziewczyny.:-) Jestem znowu po tygodniowej nieobecności. Nie zaglądałam bo nie miałam dostępu do kompa:no:
Ale już nadrabiam zaległości

Mam dzisiaj podły nastrój. W ogóle doświadczyłyście czegoś takiego jak wahania nastrojów:confused:
i nawet nie chodzi mi już tylko o samo podejście do dziecka, które ma sie narodzić (raz nie moge sie doczekać kiedy ją zobaczę, niczego sie nie boje, wiem że dam rade, innym razem chciałabym już nie być w ciąży, albo nawet cofnąć czas, boję sie zmian, w ogóle wszystkiego sie boje:dry: - ale to pożniej mija na szczęście)
tylko takie samopoczucie jak na kacu :)szok::laugh2:jakie porównanie) - wszystko jest nie tak i ma sie ochote tylko płakać:dry:

Nie martw sie Agutko ;-)

Twoja córcia nadrobi i na pewno będzie ważyć sporo ponad 3 kilo, zobaczysz:tak:
Dzidzie przybierają na wadze do ostatniego dnia w brzusiu i na pewno nie masz sie czym martwić;-)

reklama
Wiecie co? Ja sie juz nie martwie o moją małą.
Już ją trochę poznałam i wiem że ma kilka dni aktywnych (np dzisiaj) kiedy prawie bez przerwy sie wierci, przesuwa po wewnętrznej stronie brzucha rączkami, prostuje nóżki (ojoj - to czasem boli:baffled::-D), wystawia pupę albo sobie czka i kilka dni kiedy ma tzw. leniwca. Wtedy czuje delikatne ruchy tylko po jedzeniu albo kiedy sie w ogóle nie ruszam. Jeśli w tych dniach w ogóle czuje ruchy to sie nie denerwuje. Może gdybym nie czuła kompletnie nic (a już tak było) wpadłabym w dziurę myśli (czyt. panika):szok:
Nie martw sie Roksi Twoja dzidzia też ma pewnie sieste i śpi sobie cały dzień. Zjedz coś, połóż sie i napewno cośtam poczujesz. jak to nie pomoże zadzwon do lekarza - to cie uspokoi:tak:

Do góry