reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

WOW - 9 miesiąc! No tak już prawie luty! I raczej nie ma szans, żeby nie nastąpiło rozdwajanie własnie w tym miesiącu.:))

a lutówki ostro zaczęły się rozdwajać :-)
potem już kolej tylko na nas :laugh2:
ja coraz bardziej obstawiam dla siebie datę w okolicach 4-5 marca, czyli ze spóźnieniem, choć wg usg to wychodzi 7-8 marca jako mój termin :-p

reklama
wg usg wychodzi mi 27 luty ale to było jakieś 3 miesiące temu:tak:
wg @ gdzieś około 2 marca:tak:
za tydzien idę na usg i zobaczymy jaki termin pokaże:tak:
ogólnie lekarz mówił mi że jeśli do 7 marca mała nie wyjdzie to 8 marca będzie mi wywoływał poród:szok: w dzień kobiet:-D tylko żeby mała okazała się kobietką:-D

wg usg wychodzi mi 27 luty ale to było jakieś 3 miesiące temu:tak:
wg @ gdzieś około 2 marca:tak:
za tydzien idę na usg i zobaczymy jaki termin pokaże:tak:
ogólnie lekarz mówił mi że jeśli do 7 marca mała nie wyjdzie to 8 marca będzie mi wywoływał poród:szok: w dzień kobiet:-D tylko żeby mała okazała się kobietką:-D

ponoć miarodajne są tylko te pierwsze usg
każde późniejsze, a szczególnie to po 20 tc nie są już tak dokładne i nie należy ponoć sugerować się terminami przez nie podawanymi :happy:

mrs szaya, ja coś czuję, że ty jednak lutówka będziesz ;-) tak samo roksi :-D

ja szczerze mówiąc gdybym miała wybierać to wolałabym tego 7 marca, a nie 8...głupio miec urodziny w dzień kobiet ;-) :laugh2:

ponoć miarodajne są tylko te pierwsze usg
każde późniejsze, a szczególnie to po 20 tc nie są już tak dokładne i nie należy ponoć sugerować się terminami przez nie podawanymi :happy:

mrs szaya, ja coś czuję, że ty jednak lutówka będziesz ;-) tak samo roksi :-D

ja szczerze mówiąc gdybym miała wybierać to wolałabym tego 7 marca, a nie 8...głupio miec urodziny w dzień kobiet ;-) :laugh2:
pomyśl urodzić syna w dzień kobiet:-D

a ja dzisiaj zrobiłam na siłowni klatke i bicepsy :-):tak:
potem miałam dolegliwość, bo sie umyć pod prysznicem nie mogłam, tak mnie klateczka bolała :tak:
ale sie udało :-p:tak:

mi macica stawia sie kilkanascie razy dziennie od 4m-ca,nie biore no-spy zazwyczaj bo wole zeby sobie macica pocwiczyla przeciez po to sa te skurcze.a w razie co nie chce oddalic tych prawdziwych skurczy i nieswiadomie oddalac porodu.

reklama
mi macica stawia sie kilkanascie razy dziennie od 4m-ca,nie biore no-spy zazwyczaj bo wole zeby sobie macica pocwiczyla przeciez po to sa te skurcze.a w razie co nie chce oddalic tych prawdziwych skurczy i nieswiadomie oddalac porodu.

mrs szaya to nie tak
no-spą nie oddalisz sobie porodu, bo jeśli to właśnie już "to" to no-spa nie działa
za to przez niezapobieganie zbyt częstym skurczom na wcześniejszym etapie ciąży można doprowadzić do przedwczesnego porodu :eek:

Do góry