reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Bogda witaj w klubie mega zgagowiczek:tak: Ja tez biore renie ale pomaga tylko na te slabsze ataki , a jak mnie tak zlapie porzadnei to nawet to nie pomaga:szok: i wtedy sie dre w nieboglosy:tak:

dziewczyny cos mi sie z nogami i biodrami dzieje

dretwieje od pasa w dol, spac nie mogalam bo mi biodra dretwialy i nogi bolaly i az sie w kurzylam i chodzilam po pokoju z nadzieja ze jak sie poruszam to mi przejdzie:-( , nic nie dalo

mama mowi ze to od plecow moze byc bo bola mnie od wczoraj traicznie :-(
albo jeszcze maly na jakis nerw naciska i teki efekt

Agutek zdaje sie ze ty narzekalas na cos takiego .Masz jakies metody walki z ta dolegliwoscia
bo mi sie nei usmiecha znowu w nocy po pokoju laizc:tak:

reklama
miloku, mi może nie tyle drętwieją, co własnie cholernie bolą biodra od leżenia na nich, a na wznak to w ogóle odpada, więc muszę na nich leżeć...

jedyną metodą dla mnie jest w kółko zmienianie boku przez całą noc :baffled:
mało efektywne działanie, ale nie znam innego sposobu niestety :sick:

kurcze agutek liczylam ze cos masz

mi normalnie dretwieja . od pasa w dol czuje jakby to nie mojec cialo bylo jak klody takie

a jak wchodze po schodzch to normalnie nogi za soba ciagne , dziisja az usiadlam na schodach bo myslalam ze sie przewruce , stracilam czucie w nogach

to chcyba jednak maly na cos naciska
jakos wyjatkowo niskao dziisja jest i w pachwinach normalnie kopy czuje:dry:

pewnie tak jest, że coś uciska :eek:
pomyśl, że to już niedługo i w końcu wrócisz do formy :-)
mi własnie od 2 dni chyba jakoś inaczej się ułożyła mała, bo mi nie robią się takie balony na nogach - ciekawe jak długo :baffled:

ja to obstawiam roksi , bogde , mr szaja , i ktoras jeszcze byla tak dalej w ciazy . ciekawe ktora rozpocznie marcowe rozdwajanie :-) :-)

ja mam na 9 marca wiec tez 8 moze sie z tego zrbic i chlopak :tak:

przeczytalam dzisija niezla wiadomosc w jakiejs gazetce

a mianowicie jak nozki puchna i dlonie na koniec ciazy to oznacza zblizajacy siew ciagu 2,3 tyg porod:szok: :szok: :szok:

heh to sie u mnie nie sparawdza , bo jak tak to juz lada dzien powinnan rodzic :-D :-D :-D :-D

WITAJCIE MARCÓWKI!
Nie było nas dłuuuugo, ale mieliśmy przeprowadzkę i "mały remoncik" który potrwał prawie miesiąc. Uffff już koniec. Teraz dopiero spokojnie moge zabrać się do kompletowania torby do szpitala, prania i prasowania ciuszków i psychicznie nastawiać się do porodu. Będę się odzywać, tylko najpierw musze wszystko przeczytać co pisałyscie i nadrobić zaległości.

Miloku, nawet mnie nie strasz bo mi puchną ręce od dwóch dni a termin mam na 13 marca he he. A co do Twoich bólów spróbuj klęknąć i oprzeć ręce np. na krześle oddalonym od nóg, tak żeby odciążyć kregosłup a brzuch zwisał sobie. To się chyba nazywa "koci grzbiet" czy coś tędy.
W każdym razie masz poczuć że brzuch Ci swobodnie zwisa a plecy i kręgosłup odpoczywają. U mnie 5-10 min i spokój.

reklama
moje male wierci sie jak pchelka!jak sie poloze na prawym boku to skacze jak akrobatka!a podobno pod koniec ciazy juz ma malo miejsca!ciekawe skad miejsce u mojego robaczka...
o i teraz tez sie chyba obudzila!bo wali po zebrach!

Do góry