reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Różnie to jest u różnych kobiet :tak: Poza tym przy pierwszej ciąży najczęściej ruchy dzidziusia czuje się później, niż przy kolejnych ciążach :happy:

dziewczyny ja pierwszy ruch dziecka poczułam w na początku 16 tc:szok: to było takie delikatne dotknięcie, lekarz powiedził że nieraz tak się zdarza że kobieta czuje ruchy tak wcześnie:-) od tego czasu już nic nie czułam:confused: aż się martwiłam:-( ale mąż dzielnie przykłada ucho do brzucha i słyszy jak mały szleje:laugh2: od kilku dni czuje w brzuszku takie śmieszne mrowienie:-)

Ja smaruję sie Mustelą od 2 miesiąca ciąży i jak narazie nic się nie dzieje:-D moja mama ma bardzi dużo rozstępów:szok: po dwóch ciążach, myślę że mogłam odziedziczyć rozstępy więc inwestuje w mustele wczoraj kupiłam drugie opakowanie i smaruje brzusio, uda i piersi:zawstydzona/y: zobaczymy jak się sprawdzi:confused: a i jeszcze mam Musatele do piersi która świetnie ściąga napięcie i ból:tak:

debiutantka muszę Cię pocieszyć jeśli chodzi o Mustele miałam żywy rzykład mojej koleżanki, która całą ciąże smarowała brzusi i ma bardzo gładziutki, tylko troszkę mniej dbała o boczki i ich nie smarowała i niestety ma tam rozstępy. Także idę pod prysznic i wklepuję kremik:-D a ja go używam wieczorem, a rano smaruję się balsamem nawilżającym, wcześniej używałam oliwkę ale przesusza mi skórę:szok:

Ja czuję coś od soboty. Siedząc przy komputerze w dole brzucha ktos do mnie zapukal dwa razy...smieszne uczucie:-D Od tego czasu takie pukniecia czuje zaledwie 2 do 3 razy w ciagu dnia. No i czasami takie dziwne napiecie czuje, jakby przesuwalo mi sie cos w podbrzuszu :-D Takze mysle, ze to juz to, bo od soboty czuje to codziennie...szkoda tylko, ze tak rzadko w ciagu dnia. Nie moge sie doczekac az to bedzie juz takie regularne hihi:-)

Kazda niech uzywa tego co uwaza za sluszne :-)
Ja akurat na oliwke nie narzekam, jestem wrecz zachwycona, bo nigdy nie mialam tak dobrze nawilzonej skory - wszystkie balsamy, ktorych uzywalam od razu sie wchlanialy w skore a ona w ciagu dnia znowu sie przesuszala. Teraz uzywam oliwki kwiatowej Johnsona w zelu i tam jest napisane, ze najlepsze rezultaty uzyskuje sie smarujac jeszcze mokre od wody cialo. I faktycznie ;-) ;-)

Mam kolezanki w wieku od 17-22 lat i one nie chodza do ginekologa twierdza ze nie ten wiek ze jak zajda w ciaze to pujda tez tego nie rozumiem ale to juz nie moja wina i sprawa...

reklama
I nie pisze bzdur poprostu uwazaja ze jeszcze nie potrzebuja wizyt u ginekologa!I dlaczego napisalas ''co ty za bzdury...''my chyba nie przeszlysmy na Ty???I to nie byl zbyt kulturalny zwrot;/

Do góry