reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Różnie to jest u różnych kobiet :tak: Poza tym przy pierwszej ciąży najczęściej ruchy dzidziusia czuje się później, niż przy kolejnych ciążach :happy:

dziewczyny ja pierwszy ruch dziecka poczułam w na początku 16 tc:szok: to było takie delikatne dotknięcie, lekarz powiedził że nieraz tak się zdarza że kobieta czuje ruchy tak wcześnie:-) od tego czasu już nic nie czułam:confused: aż się martwiłam:-( ale mąż dzielnie przykłada ucho do brzucha i słyszy jak mały szleje:laugh2: od kilku dni czuje w brzuszku takie śmieszne mrowienie:-)

Ja smaruję sie Mustelą od 2 miesiąca ciąży i jak narazie nic się nie dzieje:-D moja mama ma bardzi dużo rozstępów:szok: po dwóch ciążach, myślę że mogłam odziedziczyć rozstępy więc inwestuje w mustele wczoraj kupiłam drugie opakowanie i smaruje brzusio, uda i piersi:zawstydzona/y: zobaczymy jak się sprawdzi:confused: a i jeszcze mam Musatele do piersi która świetnie ściąga napięcie i ból:tak:

debiutantka muszę Cię pocieszyć jeśli chodzi o Mustele miałam żywy rzykład mojej koleżanki, która całą ciąże smarowała brzusi i ma bardzo gładziutki, tylko troszkę mniej dbała o boczki i ich nie smarowała i niestety ma tam rozstępy. Także idę pod prysznic i wklepuję kremik:-D a ja go używam wieczorem, a rano smaruję się balsamem nawilżającym, wcześniej używałam oliwkę ale przesusza mi skórę:szok:

Ja czuję coś od soboty. Siedząc przy komputerze w dole brzucha ktos do mnie zapukal dwa razy...smieszne uczucie:-D Od tego czasu takie pukniecia czuje zaledwie 2 do 3 razy w ciagu dnia. No i czasami takie dziwne napiecie czuje, jakby przesuwalo mi sie cos w podbrzuszu :-D Takze mysle, ze to juz to, bo od soboty czuje to codziennie...szkoda tylko, ze tak rzadko w ciagu dnia. Nie moge sie doczekac az to bedzie juz takie regularne hihi:-)

Kazda niech uzywa tego co uwaza za sluszne :-)
Ja akurat na oliwke nie narzekam, jestem wrecz zachwycona, bo nigdy nie mialam tak dobrze nawilzonej skory - wszystkie balsamy, ktorych uzywalam od razu sie wchlanialy w skore a ona w ciagu dnia znowu sie przesuszala. Teraz uzywam oliwki kwiatowej Johnsona w zelu i tam jest napisane, ze najlepsze rezultaty uzyskuje sie smarujac jeszcze mokre od wody cialo. I faktycznie ;-) ;-)

Mam kolezanki w wieku od 17-22 lat i one nie chodza do ginekologa twierdza ze nie ten wiek ze jak zajda w ciaze to pujda tez tego nie rozumiem ale to juz nie moja wina i sprawa...

reklama
I nie pisze bzdur poprostu uwazaja ze jeszcze nie potrzebuja wizyt u ginekologa!I dlaczego napisalas ''co ty za bzdury...''my chyba nie przeszlysmy na Ty???I to nie byl zbyt kulturalny zwrot;/

Do góry