reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Monisiek20 - na forum jest taki watek pt. zlota lista - rekomendacje lekarzy, szpitali, itp., moze tutaj cos znajdziesz. Ja jestem z 3 miasta, ale niestety teraz mieszkam za granica, wiec raczej nie mam jak ci pomoc:-(
Jezeli na tej liscie nic nie znajdziesz, napisz do mnie na pw, to sprobuje sie cos wywiedziec. I glowa do gory:-)

reklama
Drogie Marcówki, używacie czegoś na rozstępy? Ja wprawdzie jeszcze nie widzę, żeby mi się coś robiło ale lepiej chyba zapobiegać. Jedna świeżo upieczona Mama, którą poznałąm w szpitalu polecała bardzo Mustele 9 miesięcy. Droga bardzo ale stwierdziłam, że zaszaleję a że w paru aptekach jej nie mieli tylko mogli zamówić to poszukałam w necie i znalazłam chyba najtańszą jaka mi wpadła w oko, za 80 zł (200ml) w internetowej aptece. W tym tygodniu powinna do mnie dotrzeć. Mam nadzieję, że reklama znajomej nie będzie przesadzona...

Kiedys ogladalam jakis program tv, gdzie mowili, ze niestety kremy nie zapobiegna rozstepom jesli mamy do tego tendencje. Wszystko zalezy od naszej skory, ale to nie oznacza tez, ze nie nalezy nic stosowac.:-) Ogolnie chodzilo im o to, ze najdrozsze kremy nie sa w stanie wygrac z natura i jednej pomoga, bo bedzie miala dosc elastyczna skore ( i w tym przypadku takiej delikwentce pomoglby rowniez tani krem), a drugiej wcale. Jako puenta bylo podane, ze najwazniejsze jest aby po prostu zapewnic skorze duze nawilzenie, ale niewazne jaka bedzie cena tego produktu. Dlatego ostatecznie zdecydowalam sie na najzwyklejsza oliwke dla dzieci Johnsona i bardzo sobie chwale - naprawde super nawilza mi skore :-)
Ale wiadomo - wszystko rzecz gustu. :-p

No to ja potraktuję Mustelę jako ciążowe szaleństwo ;) a jak mi się skończy to też sie przerzucę na oliwkę. Mam nadzieję, że jeśli będę mieć córkę to się jej w głowie nie poprzewraca od tego kremu ...;).

A z innej beczki - skończyłam wczoraj robić zestawienie iluśtam wózków tylko mam to w arkuszu kalkulacyjnym i nie bardzo wiem czy da sie to wrzucić jako załacznik... Ale jak któraś z Was chciałaby rzucić okiem to mogę przesłac mailem.

Czy Marcowe dzidziolki juz zaczely Was kopac?bo moje malutkie jeszcze nie,jakies takie ciuchutkie siedzi!

Mi się od dwóch dni wydaje że czasami coś czuję, nie wiem czy to właśnie to :-) Niestety przeczytałam w mądrej książce że ruchy można wyczuć dopiero mniej więcej od 20 tygodnia. Ja jestem teraz w 16 więc chyba to nie to jednak a szkoda :-(

Ja jeszcze nie czuję.. Myślałam kilka razy, że to może "to", ale jednak nie.. Czekam dalej ;-) Oby niedługo ;-)

Mi się od dwóch dni wydaje że czasami coś czuję, nie wiem czy to właśnie to :-) Niestety przeczytałam w mądrej książce że ruchy można wyczuć dopiero mniej więcej od 20 tygodnia. Ja jestem teraz w 16 więc chyba to nie to jednak a szkoda :-(

eeee goopia książka :-D

ja czułam już 16 września a mam młodszą ciążę :tak:
poprzednio poczułam identycznie
tzn w tym samym dniu ciązy :-)

teraz jakoś jest spokój i cisza
ale wieczorem jak się kłądę to czasem czuję fiflaczki :-)

reklama
laseczki
wazne zeby nie dopucić do przesuszenia skóry
byle czym ale smarować, smarować, smarować ;-)

ja używałam krem do masażu z mothercare
wydajny i nie drogi
jedna tubka 30 pln

efekt, skóra jak ta lala :cool2::tak:

Do góry