reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Wiecie trochę wam zazdroszczę, bo ja strasznie duzo wymiotuje, do godziny 14 to nawet nie wychodze z domu bo co chwila zaliczam wc, poza tym szybko sie męczę i non stop bym spała ale tak to jest ok. byle nie było jeszcze gorzej. :-D

reklama
No wiec wszystko w porzadku. Skurcze sa normalna koleja rzeczy, o ile nie wystepuja regularnie tj. od 4 razy na godzine wzwyz i o ile nie trzymaja dlugo. Skurcze minely, a spowodowane byly moim obzarstwem . Najadlam sie sliwek, ktore spowodowaly wzdecia, a stres potegowal efekt :-D
Najwazniejszy spokoj, ale latwo powiedziec, jak sie od poczatku ma problemy.
Teraz mam skurcze nadal, ale dwa - trzy razy w ciagu doby.
Pozdrawiam wszystkie mamuski i marcowe brzusie

no to dobrze, ze sie unormowalo i to nic powaznego :-)

Wiecie trochę wam zazdroszczę, bo ja strasznie duzo wymiotuje, do godziny 14 to nawet nie wychodze z domu bo co chwila zaliczam wc, poza tym szybko sie męczę i non stop bym spała ale tak to jest ok. byle nie było jeszcze gorzej. :-D

ciagle jeszcze wymiotujesz? a w ktorym jestes tygodniu ciazy?
wspolczuje szczerze mowiac..ja jeszcze ani razu nie mialam spotkania z bialym uchem, aczkolwiek mdlosci mnie mocno nawiedzaly...na szczescie na nich sie skonczylo;-)

Witam jak tak czytam to Wam zazdroszcze musicie miec super ginekologow:)Moj jest niekompetentny USG mialam prawie 2 miesiace temu i nic nie widzialam nawet nie mialam go w reku:(Jak chodze na wizyty niczego sie nie dowiaduje tylko ciagle dostaje siekrowania na pobranie krwi.Strasznie swedzi mnie skora nog rak szyji i dostalam skierowanie na proby watrobowe moze ktoras z Was tez miala robione take badanko???Ja ide po wyniki w poniedzialek i odrazu do gina:(Boje sie napewno nie zrobi mi USG i znowu nie powie nic konkretnego:(Zawsze myslalam ze z ginekologiem bede mogla porozmawiac jak z przyjacielem...ze rozwieje wszystkie moje watpliwosci,ze odpiwie na moje pytania a tym czasem klęska:(Chciala bym go zmienic ale nie wie na jakiego moze jest jakas mamusia z 3miasta i kogos mi poleci????A co do skorczy to tez mam w nocy lekko boli brzuszek twardnieje :(2 razy wymiotowalam ,meczyly mnie mdlosci ale od paru dni jest dobrze mamnadzieje ze to juz minelo:)W koncu to juz 16 tydzien :)Jestem strasznie leniwa chodze na spacery ale w domu nie chce mi sie nic robic i wszyscy mowia ze mam sie ruszac;/ nie sa wyrozumiali:(Moja przyjacioka miala termin na czwartek i nie urodzila czeka na malenstwo caly czas zazdroszcze jej ze juz urodzi...do marca jeszcze pare miesiecy...Pozdrawiam Wszystkie Mamusie:)

Nie jestem z Trójmiasta więc ci nie pomogę niestety, ale jeśli lekarz tak by mnie traktował to zmieniłabym go czym prędzej. Chodzisz do niego prywatnie? Jeśli tak to przecież coś ci się za te pieniądze należy - przede wszystkim godne traktowanie i porządne prowadzenie ciąży. Trójmiasto jest duże więc na pewno jest mnóstwo ginekologów. Popytaj koleżanki - może któraś poleci ci kogoś dobrego :-)

Na pierwszej wizycie bylam prywatnie ale jak zobaczylam jak mnie taktuje to na nastepna sie zapisalam bo stwierdzilam ze to jest bezsensu:baffled: Moja przyjaciolka rodzi lada dzien meczyla sie u tego samego co ja teraz nie mam sie kogo poradzic bo raczej nikt z moich znajomych nie chodzi do ginekologa jeszcze nie ten wiek:baffled: Ja mam 20 lat dopiero:cool2:

Dziewczyny chyba mam wrażenie że od początku ciąży mam trochę więcej celulitu niż sprzed ciąży:confused: zawsze troszkę miałam na pośladkach ale wydaje mi się że teraz mam go więcej:szok:

Witam w klubie :laugh2:

nie martw się - tak nie będzie już na zawsze
jak będziesz o siebie dbała po ciąży to wrócisz no formy :tak:

reklama
Ja mam taką budowę, że mimo iż nie mam nadwagi to i tak na pośladkach mam lekki cellulit...:baffled: I się powoli oswoiłam, że kremy i tak mi nie pomogą, a niestety jakoś brak mi samozaparcia do intensywnych ćwiczeń, żeby zlikwidować to cholerstwo:sick: Może po ciąży....choć sama w to nie wierzę;-) ;-)

Do góry