reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Ja tez w gronie leniuchow i bardzo mnie to cieszy - nie przemeczam sie, odpoczywam i jest dobrze:-)

Tylko jakos brzuszka za bardzo na razie nie widac:-(

Ale moze to i dobrze, bo za 3 tygodnie bierzemy slub i musze jakos w sukni wygladac...;-)

tigger powiem Ci że u mnie też długo nie było widac brzuszka aż tu pewnego dnia szykuje się na wesele do znajomych dokładnie miesiąc temu staje przed lustrem a tu brzusio jak się patrzy:szok: jakby z dnia na dzień urósł:confused: ale od tego dnia specjalnie zakładam takie ubrania by go jak najwięcej eksponować :-D jestem dumna z mojego brzusia:-)

tigger napewno będziesz ślicznie wyglądała w sukni ślubnej:-) bo kobieta w ciąży wygląda jakoś innaczej tak wyjątkowo i promiennie:-)

Tylko jakos brzuszka za bardzo na razie nie widac:-(

Ale moze to i dobrze, bo za 3 tygodnie bierzemy slub i musze jakos w sukni wygladac...;-)

u mnie tez dlugo nie bylo widac i nagle rach ciach, a tu okazalo sie, ze sie nie mieszcze w spodnie jedne, drugie, trzecie... :szok:
u mnie ten proces wywalania brzucha zaczal sie tak po 14 tygodniu:-)
no i moje gratulacje z okazji slubu!!!! to piekne przezycie. dokladnie ktorego macie slub :confused:

Slub smiesznie, bo w piatek 13-go (pazdziernika):-)Ale nie wierzymy w pecha, dla nas ten dzien bedzie na pewno szczesliwy:-)

A brzuszek troszke jest, tylko taki malutki...W czwartek kupuje suknie, no bo ile mozna czekac, mam tylko nadzieje, ze mnie nie zaskoczy i pozniej sie w nia zmieszcze:-D

Dziewczyny, podpowiedzcie jak to jest, czy ja znow schizuje???
Bylam u gina w piatek, powiedzialam mu, ze dwa razy zdazylo mi sie, ze mi brzuch stwardnial. On na to , ze to jest normalne. Wazne zeby szybko przechodzilo.
Dzis w nocy budzilam sie wiele razy z dziwnym uczuciem w dole brzucha, ale to nie byl bol czy skurcz. Okazywalo sie, ze macica mi twardnieje.
Od przebudzenia sie tj od godziny zdazylo mi sie to juz conajmniej cztery razy. Boli i skurczy nie mam, tylko takie dziwne napiecie w dole brzucha....
Juz dostaje do glowa, czy to normalne, czy to skurcze Braxtona- Hicksa? Czy moze szyjka sie skraca??
Nie wiem czy dzwonic i zawracac ginowi tym glowe, nie wiem na ile moze to byc niebezpieczne.....
Jesli cos wiecie na ten temat, blagam podpowiedzcie....

Monika z Malenstwem

wiesz co, jak ja bylam w piatek u mojej gin i mowilam, ze mnie boli brzuch to pierwsze co sie spytala to czy mi twardnieje brzuch - akurat na szczescie to mi sie nie robi...ale wydaje mi sie, ze powinnas brac cos na to - jakies leki rozkurczowe...mi na same bole kazala brac no-spe do momentu poczucia ulgi - bo to takie bole okresowe byly i wtedy dosc twarda macica jest....ja bym na twoim miejscu jeszcze raz skonsultowala to z ginem...wiadomo to fachowiec :-)

Dzieki za rade. Moj gin nalezy do tych, co nie zalecaja no-spy. Biore mnostwo magnezu. Poki co sie dodzwonic nie moge do niego. Napisze jak bede wiedziala cos wiecej. pozdrowienia

reklama
Monika_tg ja miałam przedwczoraj to samo z brzuszkiem, nad ranem jak wstałam do pracy, był bardzo twardy, przestraszyłam się i ....zaczełam go głaskać i gadać do dzidzi żeby mnie nie straszyła. Po chwili przeszło, ale uczucie dziwne i nieznane do tej pory. Patrze, że mamy podobne terminy ja mam na 13 marca, bo mi się zmienił po ostatniej wizycie u gin. Pozdrawiam CIE, jak cos bedziesz wiedziec od lekarza to daj znać.

Do góry