reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Ja tez w gronie leniuchow i bardzo mnie to cieszy - nie przemeczam sie, odpoczywam i jest dobrze:-)

Tylko jakos brzuszka za bardzo na razie nie widac:-(

Ale moze to i dobrze, bo za 3 tygodnie bierzemy slub i musze jakos w sukni wygladac...;-)

tigger powiem Ci że u mnie też długo nie było widac brzuszka aż tu pewnego dnia szykuje się na wesele do znajomych dokładnie miesiąc temu staje przed lustrem a tu brzusio jak się patrzy:szok: jakby z dnia na dzień urósł:confused: ale od tego dnia specjalnie zakładam takie ubrania by go jak najwięcej eksponować :-D jestem dumna z mojego brzusia:-)

tigger napewno będziesz ślicznie wyglądała w sukni ślubnej:-) bo kobieta w ciąży wygląda jakoś innaczej tak wyjątkowo i promiennie:-)

Tylko jakos brzuszka za bardzo na razie nie widac:-(

Ale moze to i dobrze, bo za 3 tygodnie bierzemy slub i musze jakos w sukni wygladac...;-)

u mnie tez dlugo nie bylo widac i nagle rach ciach, a tu okazalo sie, ze sie nie mieszcze w spodnie jedne, drugie, trzecie... :szok:
u mnie ten proces wywalania brzucha zaczal sie tak po 14 tygodniu:-)
no i moje gratulacje z okazji slubu!!!! to piekne przezycie. dokladnie ktorego macie slub :confused:

Slub smiesznie, bo w piatek 13-go (pazdziernika):-)Ale nie wierzymy w pecha, dla nas ten dzien bedzie na pewno szczesliwy:-)

A brzuszek troszke jest, tylko taki malutki...W czwartek kupuje suknie, no bo ile mozna czekac, mam tylko nadzieje, ze mnie nie zaskoczy i pozniej sie w nia zmieszcze:-D

Dziewczyny, podpowiedzcie jak to jest, czy ja znow schizuje???
Bylam u gina w piatek, powiedzialam mu, ze dwa razy zdazylo mi sie, ze mi brzuch stwardnial. On na to , ze to jest normalne. Wazne zeby szybko przechodzilo.
Dzis w nocy budzilam sie wiele razy z dziwnym uczuciem w dole brzucha, ale to nie byl bol czy skurcz. Okazywalo sie, ze macica mi twardnieje.
Od przebudzenia sie tj od godziny zdazylo mi sie to juz conajmniej cztery razy. Boli i skurczy nie mam, tylko takie dziwne napiecie w dole brzucha....
Juz dostaje do glowa, czy to normalne, czy to skurcze Braxtona- Hicksa? Czy moze szyjka sie skraca??
Nie wiem czy dzwonic i zawracac ginowi tym glowe, nie wiem na ile moze to byc niebezpieczne.....
Jesli cos wiecie na ten temat, blagam podpowiedzcie....

Monika z Malenstwem

wiesz co, jak ja bylam w piatek u mojej gin i mowilam, ze mnie boli brzuch to pierwsze co sie spytala to czy mi twardnieje brzuch - akurat na szczescie to mi sie nie robi...ale wydaje mi sie, ze powinnas brac cos na to - jakies leki rozkurczowe...mi na same bole kazala brac no-spe do momentu poczucia ulgi - bo to takie bole okresowe byly i wtedy dosc twarda macica jest....ja bym na twoim miejscu jeszcze raz skonsultowala to z ginem...wiadomo to fachowiec :-)

Dzieki za rade. Moj gin nalezy do tych, co nie zalecaja no-spy. Biore mnostwo magnezu. Poki co sie dodzwonic nie moge do niego. Napisze jak bede wiedziala cos wiecej. pozdrowienia

reklama
Monika_tg ja miałam przedwczoraj to samo z brzuszkiem, nad ranem jak wstałam do pracy, był bardzo twardy, przestraszyłam się i ....zaczełam go głaskać i gadać do dzidzi żeby mnie nie straszyła. Po chwili przeszło, ale uczucie dziwne i nieznane do tej pory. Patrze, że mamy podobne terminy ja mam na 13 marca, bo mi się zmienił po ostatniej wizycie u gin. Pozdrawiam CIE, jak cos bedziesz wiedziec od lekarza to daj znać.

Do góry