reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Ja też mam podobnie. Uczucie ciągnięcia i kłócia w kroczu. Nie często ale zdarza się. Lekarz mi mówił, że to jest wynikiem rozciągania mięśni ale i skórczy. Dlatego biorę nospe. W pierwszej ciąży tego nie miałam. Ale widzę, że zaczyna być to normą.

reklama
ciezka noc dzisija mialam :szok:

B:szok: rzucho bolal mnie przy kazdym ruchu i bez ruchu :szok: :szok:

juz chcialam zeby ta noc sie skonczyla:baffled: :baffled:
noc sie skonczyla a brzucho dalej boli:baffled: :-(

Wiecie co.. coraz częściej mnie boli, jak się maluszek wierci i kopie.. nawet kopanie nie jest najgorsze, tylko to przekręcanie się, fikołki :szok: Czasem to aż sztywnieję, jak czuję, że dzidziuś atakuje ;-) :-D A jak łokciem, czy tez kolankiem przejedzie.... :szok:

ja przkrecania to raczej nie czuje
ale te lokcie, kolanka czy pietki :szok:

Nie wiem myślałam że tylko na początku i na końcu ciąży mieszka sie w toalecie. :laugh2:
ja na początku wstawałam w nocy na siusiu jakieś 3 razy, teraz tylko raz <późno sie klade a przed spaniem też siusiam:szok:> teraz wystarczy jak pójde o 5 - 6 rano :-)

Mam pytanko. Słyszałam że m.in. cytrusy mogą powodować alergie a ja też uwielbiam zajadać mandarynki i kiwi. to znaczy że będziemy musiały z nich zrezygnować niedługo:confused:

Moja Maleńka od wczoraj ma głupawkę. Chyba nie lubi jazdy samochodem przy muzyce techno <ja też nie :-D>bo miałam wrażenie że mi brzuch rozkopie. wierciła sie całą drogę:tak: czyli prawie godzine
Coraz częściej daje mi takie dość bolesne kopniaki, że aż cała podskakuje:szok:
Wczoraj wieczorem "wystawiła" główkę do głaskania po lewej stronie. jak głaskałam była spokojna, jak tylko przestałam - po prawej stronie czułam kopniaki :laugh2::-) co za charakterek, nie ma co:laugh2:
oo, teraz sie chyba obudziła:happy:

Weź NOSPE Miloku i poleż sobie troche. jak Ci nie przejdzie, lepiej zastukaj do ginki. Niech coś Ci poradzi.
Byłam wczoraj na roczku u siostry mojego mężusia"" i powiedziałam jej o tym że mi brzucha stwardniał raz, zaczęła mnie straszyć wcześniejszym porodem i stwierdziłam że jest panikara i nie będę z nią na ten temat rozmawiać :no:
Wolę z Wami:-)

witam szanowne panie po przerwie!!:-)
troche mnie nie bylo i terz nadrabiam zaleglosci - dzisiaj od rana nic tylko czytam i czytam...a jeszcze daleko mi do konca:-)
pobyt w Polsce wspanialy, az nie chcialo sie wracac:-(
teraz juz nigdzie sie nie wybieram i was nie opuszcze az do konca:-D
pozdrawiam serdecznie wszystkie marcoweczki!!:-)

reklama
wzielam nospe i boli caly czas :-(
jutro ide do lekarza

a tu masz racje z panikarami i ludzi dzielajacymi nam na nerwy lepiej nie rozmaiwac. ja rozmawialam i terz cala noc i caly dzie czuje tej rozmowy skutki:no:

Do góry