reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Mel bidulo zemdlej sobie to bedzie dla ciebie pretekst zeby sobie polezec troche:tak: :-D

Oj te powroty z polksi sa straszne, zawsze taka zawalona wracam a potem denerwuje sie bo w domu ni emw na to miejsca, a juz szczegolnie samochodem jak sie jedzie i przed swietami to juz sobie wyobrazam co wy tam za kongo macie:tak:
no i ktos to musi ogarnac, i padlo na ciezarowke ;-) :baffled:
my po ostatnim wyjezdzie do pl sam przywiezlismy sobie komody:tak:
bo tutaj nie ma takich jak moj tatus robi:tak:

z tym siusianiem to ja sredno co godzine , poltora ,czasami do dwoch wytrzymam ,wstaje i w dzien i w nocy.Robili badania pare dni temu i bylo oki wiec to chyba taka uroda ciazowa:tak: ;-) :baffled:

reklama
ale o spaniu milam napisac :dry:

no wiec tak jak kiedys siedzialam w nocy nie wiedzac co ze soba robic tak teraz spie jak aniolek no oczywiscie dalej na siku wstaje ale zasypiam jak tylko glowe do poduszki przyloze:tak: :-)

wyobrazcie sobie ze ja ze wstrzasem mozgu i wielkim brzuchem pojechalam wczoraj w nocy (o 1wyjazd) do londynu zawiezc siore na lotnisko:no:

ale pojechalam tylko dlatego ze zaczelo padac i ja bym siedzac w domu jobla dostawala ze tam cos sie dzieje:dry:
wiec wolalam dla swietego swojego spokoju zapakowac sie do sam i jechac z nimi:tak:

i dobrze zrobilam bo lalo cala droge i podruz trwala 2 razy dluzej niz normalnie , bo jakies renonty na drodze byly.:no: :no:
a w powrotnej drodze to ja juz sie z tylu wlnelam kocykiem przykrylam i sobie lezalam , spac sie nie dalo ale wyciagnelam chociaz brzuchop troche i odpoczywalam,

potem do 16 spalismy:tak:

zakupy i naprawanianie karnisza do 1 :szok: :szok: a moj mezus do pracy o 5 wstal bidula:tak:

Odnośnie cukrzycy ciążowej.Niezbędne jest utrzymanie diety i w zależności od wyniku sprawdzanie poziomu cukru za pomocą glukometru. Ja musiałam takie urządzenie wypożyczyć i 4 xdziennie kłóć sie w paluszek, robić odczyt i prowadzić ewidencję wyników. Chodziło o to by wyeliminować z diety te produkty po których cukier skacze. Nie chodzi bowiem tylko o słodycze, mi np. podnosił się cukier po maśle(?). Córeczka urodziła się zdrowa ale spora - 3860 g, w terminie. Cukrzyca ciążowa nie jest dużym zagrożeniem dla dziecka ale lepiej uważać. Teraz na szczęście nie mam tego problemu, rzadko się to zdarza więc się nie przejmujcie :).

Milokuwstrząs mózgu????co Ci się stało?Odnośnie zakupów ciuszków dla dzieci na Allegro. (adres www.allegro.pl)Uważam, że to wspaniała okazja na zakup fajnych, firmowych ciuszków. Dla mojej królewny już niejednokrotnie kupowałam ale tylko w zestawach - to się bardziej opłaca. Naprawdę polecam.

ja w nocy wstaje srednio raz na siku - tak kolo 4/5 nad ranem

no i dzisiaj siku obudzilo mnie o 4.30 i juz od tej godziny nie spalam :wściekła/y: bo:

-wstawaniem obudzialam Tole i mnie zaczela kopac
-zaczely mnie bolec biodra od lezenia na boku i co chwile zmienialam pozycje
- jak corcia przestala kopac to cos mi w lewym uchu zaczelo stukac i poczatkowo myslalam, ze to jakas sasiadka na szpilkach schodzi po klatce schodowej...ale w koncu uznalam, ze cos ona za dlugo schodzi i sie skapnelam, ze to w uchu mi wali :wściekła/y:
- w koncu ucho sie uspokoilo to znowu Tola sie obudzila i zaczela wypychac lapke i nozke po przeciwnej stronie brzucha przez co myslalam, ze mi brzuch rozerwie :rolleyes:

no i w koncu o 7.30 zadzwonil budzik, ze czas wstac na badania... :nerd:

no niestety ale tylko lekki :no:

pare dni temu spadlam ze schodow:no: i rypnelam sie glowa w schoda

ja bede zyla ale najwazniejsze ze synusiowi nic sie nie stalo:tak:

na obkupuje ebay tzn chce kupic takie wieksze troche ciuszki na 3-6 na maj -czerwiec i narazie sie wstrzymuje tylko obserwuje cis eie tam dzieje.

chyb anjpierw zobacze jak maly bedzie rosl.
chociaz na przykaladzie rodziciow , bedzi erosl jak na drozdzach:-D :-D

jestem juz po ;-)

z opowiadan myslalam, ze bedzie tragicznie, a wcale tak nie bylo
owszem - ta zawiesina do picia smaczna super nie jest, ale daje rade...jest po prostu bardzo slodka :happy:
najgorsze jest kilkanascie pierwszych minut - wtedy organizm najbardziej reaguje na ta slodycz i krotko po tym jak wyszlam z gabinetu i usiadlam sobie w poczekalni, weszla po mnie inna ciezarowka i slysze taki tekst "zwymiotowalam :-( "....
no i wtedy pierwsza mysl "o kurde, no to zaraz pewnie mnie zlapie i bedzie jazda" :szok:

ale nie zlapalo ;-)

czulam sie tak w miare dobrze ... na poczatku troszke zrobilo mi sie goraco, ale potem juz luzik...

tylko do tej pory mam posmak tej glukozy w ustach mimo, ze juz zjadlam kanapke i popijam gorzka herbate...no i odbija mi sie ta glukoza

ogolnie jednak nie taki diabel straszny jak go maluja i moj organizm w miare dobrze przyjal ta dawke slodkosci :-)

oby tylko wyniki byly jeszcze dobre :-p

reklama
Odnosnie skurczy, to mam je od 16 tc :wściekła/y: Biore lekarstwa, ale one tylko troche je oslabily. Moj gin twierdzi, ze najgorzej, jesli powtarzaja sie regularnie np. co 10-15 minut. No i wazne, zeby szyjka sie nie skracala i zeby rozwarcia nie bylo. Mnie co prawda sie juz skrocila, ale ma jeszcze ponad 3 cm. W poniedzialek mam wizyte. Bardzo wazna. Gin powie mi czy moge jechac do domu na swieta :-) Ostatnio powiedzial, ze raczej tak, zagrozenia nie widzi, ale jeszcze chce mnie widziec przed wyjazdem. Trzymajcie kciuki.

Do góry