reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Milkou ja mam tak samo:tak: ale oglądałam film dokumentalny "w łonie matki" i tam było powiedziane że dziecko w tym okresie przez 90% czasu śpi i marzy:confused: i tylko ma takie odruchy bezwarunkowe gdy cos go przestraszy lub usłyszy jakis znajomy odgłos:laugh2:

reklama
miloku faktycznie spore masz to cisnienie - bron boze nie pij kawy :no: odpoczywaj jak najwiecej :tak:

ja dostalam wczoraj skierowanie na ta krzywa cukrowa
powiedzcie robilyscie ten myk z cytryna??

Agutek - ja tez teraz mam zrobic krzywą i zastanawiam się czy po pierwszym pobraniu krwi, moge skoczyc do domu i tam to wypic i wrócić na nastepne pobranie. W domu cos bym wykombinowała zeby to wypić, a jak nie to nie mam jak własna łazienka....:-D

O BOZE! Bo nasz to chyba 10 % czasu dobowego śpi a resztę szaleje, chciałam zapisywać kiedy jest aktywny ale musiałabym cały czas z kartką siedzieć...On nigdy nie śpi;-) i teraz czuje jakby stonogę, po prawej stronie, po lewej za sekunde po środku...Tylko muzyka klasyczna go uspokaja, ale za to mnie pobudza i denerwuje taka spokojna :wściekła/y:

Agutek ja wlasie z klezanka rozmawialam i ona dzisiaj to robila. mowila ze pomysl z cytryna jest super bo jest to wtedy do przelkniecia,a bez niej podobno takie nie dobre ze az sie niedobrze robi.
Wiec jak nie zasmakuje ci to bez cytryny to smialo wciskaj troche soku i zniwelujesz ten nie dobry smak.:tak:

Agutek - ja tez teraz mam zrobic krzywą i zastanawiam się czy po pierwszym pobraniu krwi, moge skoczyc do domu i tam to wypic i wrócić na nastepne pobranie. W domu cos bym wykombinowała zeby to wypić, a jak nie to nie mam jak własna łazienka....:-D

ja mam miec pobrane tylko po wypiciu, bo wczesniej robilam poziom cukru i byl wynik prawidlowy

takze teraz mam wypic w domku i pojechac na badanko :happy:

Miloku nie martw sie:-) Może Twój synuś czuje że mama nie najlepiej sie czuje i sam jest przez to zmartwiony:-( ale na pewno nic mu nie jest. Ja też bardzo martwiłam sie kiedy Malutka sie nie ruszała <wtedy zjadłam coś co mi zaszkodziło>:tak:

Dzisiaj nastąpił dzień przełomu. MOJA DZIDZIA MNIE OBUDZIłA KOPNIACZKAMI :szok::szok::laugh2::laugh2:
Dzis o 9 rano chyba miała głupawke bo mnie normalnie obudziła i nie dała dalej spać. Poszłam do łazienki i jak wróciłam była już troche spokojniejsza:-D Jejku jakie to słodkie:happy::happy:

ja dostalam wczoraj skierowanie na ta krzywa cukrowa
powiedzcie robilyscie ten myk z cytryna??
Mi pani doktor poleciła cytrynę :tak: I się zastosuję ;-) Ale ja nie mam tak dobrze, jak Ty Agutek.. Mam jeszcze morfologię do zrobienia, więc pojadę, pobiorą mi krew, wypiję tą glukozę, poczekam, znów mnie pokłują i pewnie do pracy pójdę :-p

reklama
A jaką macie dawkę tek glukozy? Ja miałam 75 gram a kolezanka tylko 50 i ja miałam pobieraną krew 3 razy: 1 naczczo (na morfologię), po godzinie i po 2 godzinach. Koleżanka tylko raz - po godzinie. Niestety nie miałam możliwości wymieszania glukozy z cytryna czy gorzką herbatą (jak mi zaproponowała lekarka) bo mi laborantka zabrała glukozę i sama rozcieńczyła w wodzie no ale jak kiedyś tam pisałam, dałam radę (może dlatego, ze jestem słodyczolubna ;)) ale zdecydowanie wolę cukier w postaci np. czekolady :).

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry