reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
ładniusi :happy:
wydaje mi sie, ze bardzo podobny - jesli nie identyczny - widzialam ostatnio na miescie, ale w kolorze pistacjowo-groszkowym :tak:

Mi też się podoba :tak:
Ja na razie wozki to tylko w necie przeglądam, bo nie ma u mnie w miasteczku skleu dla dzieciaczków,ale jak już coś sobie upatrzę, to potem w sklepie poszukam :-D
Dziś byłam na zakupkach i zaszłam do sklepu z ciuszkami dla Maluszków...Ręce mi drżały jak dotykałam tych ślicznych kaftanioków, body spodenek itp... Jeszcze nic nie kupuję,bo obiecałam sobie,że dopiero od grudnia zaczne,ale porpostu chyba będą mi się śniły :-D

Kociczko76 ja też mam ciąże zagrożoną dlatego, że poprzednie dwie utraciłam :-( Mam nadzieję, że tym razem się uda i też drże gdy tylko coś mnie niepokoi i dzwonie do swojego gina żeby się spytac czy to normalne.Też mam na szczęście takiego lekarza ktory mnie nie ignoruje i rozumie.Czasem się śmieje, ze robi on na dwóch etapach- gina i psychologa ;-) Czasem każe mi przyjść za trzy tygodnie,a ja się zjawiam u niego już po tygodniu bo sie martwie... Tak już mam :baffled:
Dziś też się troszkę martwie, bo pochodziłam po sklepach i troszkę teraz dziwnie się czuję, bola mnie nogi,ale ogolnie jakoś tak mi dziwnie.Musze chyba poprostu odpocząć.Ja jednak zauważyłam od kilku dni że moja wydzielina jest razczej rzadka,też jasna,ale nie gęsta i jest jej więcej podczas gdy np. więcej pochodze i znów nabrałam do głowy :sick:
Wizyte mam za tydzien we wtorek,ale nie wiem czy nie pojade już w najbliższy...

dziewczyny wspolczuje wam, ze ciaze sa zagrozone przez co bardziej sie denerwujecie...ja bez tego chodze zestresowana czy wszystko jest w porzadku, wiec probuje sobie wyobrazic jak bardzo mocno wy musicie to przezywac... :eek:

macie jednak silne dzieciaczki, ktore przeszly juz to co bylo najgorsze, zatem teraz juz moze byc tylko lepiej, a nawet super! :tak:

martusiu nie wiedzialam, ze mialas takie przykre wydarzenia :-(
serdecznie wspolczuje
mocnio trzymam kciuki za nasze marcowe tzw zagrozone ciaze
naprawde wierze, ze wszystko bedzie dobrze,
tylko prosze sie nie stresowac !!!

Martencja - musimy byc dobrej mysli, mamy zblizony okres ciazy wiec mozemy sie dzielic uwagami i spostrzezeniami :) Ja w zeszlym roku tez stracilam w 19 tc, mialam zalozony szew bo szyjka byla krotka i sie skracala ale bylo juz za pozno i stalo sie. W tej juz wiedzialam na czym stoje i jak tylko okres mi sie spoznil to polecialam do lekarza z wypisem ze szpitala z zeszlego roku i powiedzialam mu co i jak. Od razu umowilismy sie kiedy szew i od samego poczatku juz sie oszczedzalam bo to podstawa donoszenia no i sam lekarz ma mnie na uwadze. Bralam Duphaston ale juz mi odstawil a No-spe mam brac do konca ciazy. Najgorsze niby mam za soba ale dopoki jestem w ciazy to jest zagrozenie do samego konca a niestety nie mam porownania a od tego czytania gazet, materialow itp. to juz krecka dostaje bo wszedzie jest inaczej. Oby dojsc do 7 m-ca chociaz.

reklama
dziewczyny Bez zbednych stersow i forsowania sie i napewno bedzie wszystko dobrze.musi byc.Martusie i kociczko ja na waszym miejscu tez bym co chwile latala do lekarza zeby tylko mysli uspokoic.
Nie mam za spoba poronien ,ale tez biegam do lekaza sredni co 3 tyg .Zreszta sami mnie tak czesto wolaja. tez mam ciaze zagrozona, moze nie az w takim stopniu co wy , ale mam na siebie podwujnie uwazac. mam za soba 3 tyg lezenia w lozku i teraz juz jest lepiej.:tak: :tak:
Bedzie dobrze dzieczyny tylke badzmy wszystkie odbrej mysli.:-) :-) :-) :-)

Ja nie obawiam sie tych uplawow al ejak widze tylko cos ciemniejszego na bieliznie to cala panikuje.:baffled: nie wiemjak to jest z tymi jasnymi sluzami ale juz wiem (po 3 razach)ze moze to wystepowac:sick: Ale i tak zawsze kontaktuje sie z lekazem jade albo dzwonie.
postanowlam sie troche poruszac. zapislam sie na aerobik w basenie. ale japierw w poniedzialek lece do lekaza zeby zapytac czy moge.A wy dzieczyny lezec jak najwiecej.:tak: :tak:

Do góry