reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

A nasza Maleńka roszalała się dziś z samego rana, budząc najpierw mnie,a potem ja śmiechem obudziłam męża i co chwilka to z jednaj to z drugiej strony kopniaczek :-D cudowne uczucie.Mieliśmy miły poranek!!!

Wam zycze miłej niedizeli!!!!!!!

reklama
U mnie też od rana kopniaczki w brzuchu śmiejemy się z mężem że kolejny ranny ptaszek rośnie bo Szymon wstaje 5 -6 rano nie ma mowy o pospaniu dłużej

Melanie nie wiem czy paskudne ale wiem ze tak mnie zdenerwowaly ze uspokoic sie nie moglam. a potem powtorka z rozrywki , i znowu nie mamietalam o co chodzilo. wim ze gdzies uciekalam ale dalej nic.
Ale za to dzisja wyspalam sie za wszystkie czasy. o 9 obudzilam sie bo sloneczko w okno swiecilo:-) LAdny ale mrozny dzionek sie zapowiada.:tak:

Julia ja to jakos spac na lewym boku nie moge.Przewracam sie tylko na pare minut zeby prawa ostrona odpoczela i spowrotem:tak: :tak: .No trudno jakos mniej wygodnie mi na lewym boku a chyba lepiej zebym sie wyspala:tak: :-)

Ja to jeszcze nie odczuwam takich kopniakow zeby mnie budzily. raczej budze sie na siku i potem chwilke cos czuje a potem juz spie:-) :-) :-)

Tez wam milej niedzieli zycze dziewczyny!:tak:

A ja sie ostatnio zastanawialam nad tym, ze trzeba wybrac dla bejbika pediatre. Moj lekarz rodzinny to bardzo ceniony pediatra, wiec zdecydowalismy sie na niego - o ile przyjmie moje dziecko, bo wala do niego tlumy i juz my mielismy problemy z zapisaniem sie :baffled:

Ale do rzeczy...

Kiedy nalezy zglosic i zapisac malenstwo do przychodni?

Co z polozna srodowiskowa? One sa w przychodniach? Wiem, ze kilka dni po porodzie przychodza do domu obejrzec malenstwo i mame...ale skad ona wie, ze ma do mnie przyjsc? Kompletnie sie na tym nie znam...komu i kiedy powinnam zglaszac porod?

Ty bidulo :-(
ja jak sie nawpier..niczam :-D wieczorem a potem sie poloze, to rez mnie meczy
ale to jeszcze nie jest to co bylo na koncu ciazy :eek::baffled:

Na zgage mam ciagle tic taka w buzi. mama taka zgage ze czasmi to az mi lzy w oczach staja bo tak pali.zjadam praktycznie paczke tic takow dziennie , bo caly czas musze go miec w buzi. jak nie mam to znowu atak :eek: :eek: Agutek sprobuj naprawde pomaga. sposob mojej babci, tylko ona szklaki mietowe stosowala.;-)

reklama
u mnie było tak,
ze w szpitalu po porodzie polozne wypelnialy papierki i to szpital zglaszal do przychodni, ze urodzilam

polozna byla u mnie w domu ale nie pamietam ile to bylo dni po porodzie

ja nic nie zglaszalam sama
a przy pierwszej wizycie w przychodni - przy okazji 2go szczepienia - bo 1sze jest po porodzie w szpitalu - nikt mnie nie pytal do jakiego lekarza chce zapisac dziecko, poprostu szlismy do tego, ktory przyjmowal
ale to w razie koniecznosci
w ogole mielismy swojego prywatnego w razie koniecznosci, ktory przyjezdzal do nas na wizyty

Do góry