reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy początek - wrzesień 2024

Nutella my poszukujemy, ale nic nas nie urzeka. Co prawda będzie 2+2+ psiak, ale często wozimy dodatkowych pasażerów.
Tak do roku będziemy musieli wymienić auto męża więc wtedy na bank będzie 7 osobowy.
nie urzeka? Można zapytać dlaczego? Macie jakieś upatrzone modele auta, za którymi się rozglądacie?

reklama
A mi lekarz dał skierowanie na toxo i cytomegalia już na wcześniejszej wizycie (na 27tc) bo mówił że po tych tygodniach zakażenie toxo i cytomegalia nie jest groźne i już się nie bada :O A gbs teraz na wizycie (32tydzien)

a to ja nie wiedziałam że antybiotyk się podaje profilaktycznie przy każdej operacji, nigdy żadnej nie miałam 🙈 ale brzmi to dla mnie abstrakcyjnie, profilaktycznie podany antybiotyk 😅
Ja miałam podany antybiotyk profilaktycznie przy pierwszym porodzie. W piątek miałam mieć wizytę u gin i wziąć wszystkie wyniki badan , a dorwało mnie dzień wcześniej ( 12 dni przed terminem) . Niestety wyniku w oryginale nie miałam ( a był ujemny) , tylko w karcie ciąży, ale w szpitalu to nie dowód więc dostałam antybiotyk. I tak mój poród SN po paru godzinach skończył się CC

My dla do tej pory 2+1 mamy 7 osobowy, ale prawda jest taka, że jak się rozłoży te dodatkowe siedzenia to bagażnika nie ma🤷‍♀️

A mi lekarz dał skierowanie na toxo i cytomegalia już na wcześniejszej wizycie (na 27tc) bo mówił że po tych tygodniach zakażenie toxo i cytomegalia nie jest groźne i już się nie bada :O A gbs teraz na wizycie (32tydzien)
O! Ciekawe. Mój lekarz natomiast mówił, że trzeba po 30 TC, bo cyt: czepiają się na noworodkowym 😅

_nutella - ja mam S-max wersja 7-osobowa, na co dzień używamy 5, z tyłu wejdą 3 foteliki - 3 oddzielne fotele sa z tyłu , spory bagażnik, wózek, walizki i co tam trzeba taki mini van ale wygląda jak zwykłe combi.
W bagażniku dodatkowo są 2 mniejsze fotele chowane z doskoku do używania fajna opcja.
Aktualnie sprzedajemy o ironio ;) ale juz 3 fotelików nie mam teraz 0, za chwile 1 ;-)
Ogólnie polecam, zgrabne wygodne auto, nie jedna nim Chorwacja, Włoch i Słowenia zrobione 2+3nie raz jechaliśmy w trasy, sporadycznie 2+3+2

reklama
Ja teraz tez jeszcze raz (3) robie toxo.
Cytomegalii nie kazala robic a z hivem jeszcze czekac bo w szpitalu chcą takie swieze wyniki czyli blisko porodu

Ostatnia edycja:
Do góry