reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy początek - wrzesień 2024

Właśnie widziałam, że dady jutro 1+1 gratis! Wczoraj oglądałam recenzje pieluszek dada, lupilu i pampers na YT 😅. Babka porównywała rozmiary 1 i 2 i wniosek był taki, że dada najmniejsze, lupilu największe, a między dada 1, a 2 nie ma różnicy w rozmiarze (w cm). Być może w tym wkładzie chłonnym jest w kroku różnica, ale tak to niby nie ma.

Ja się ciągle zastanawiam czy da się karmić bez fotela nie zabijając przy tym pleców 😅. Jestem niska (158) i w większości miejsc siadam po turecku bo inaczej nie sięgam do podłogi 😅 wiec w ogóle nie wiem jak będziemy się karmić. Mamy fotel bujany, ale trzymamy go w piwnicy bo nie mamy na niego komfortowego miejsca w mieszkaniu, wiadomo od biedy się wstawi gdzieś i damy radę, ale że tak powiem będzie to wyglądać z du*y. Natomiast jeśli ma mi to uratować plecy to nie ma to znaczenia.
właśnie zastanawiałam się czy brać 1 czy 2, ale pójdę w 2 odrazu . Twój wpis bardziej mnie przekonał do 2 😁

reklama
Marta mnie dzisiaj dwójka moich pociech dojechała... najpierw nie mogłam zasnąć przez ciążowe dolegliwości, potem synek się strasznie rozkopał, o północy przyszła córka. W końcu koło 3 zasnełam bo mały zakończył dyskoteke to o 4:20 wróciła zapłakana córka i tak już z nią siedziałam do 7 do wyjścia do przedszkola, a mały jak ją usłyszał to też zaczynał mega mocno kopać... a koło 23:00 przyszedł mail, że mają ospe w przedszkolu więc czekamy na wyrok 🙄😮‍💨
zmiana pogody znowu to problemy ze spaniem. Teraz potrzebujemy snu i takie akcje najmniej potrzebne , ale nic nie zrobimy. Młody co chwile mi wstawał w nocy, sporo pił . Teraz też marudzi że czoło go boli.
W przedszkolu był ostatni raz tydzień temu , więc z niego raczej nic nie przywlókł. A co do ospy to szczepiłaś dzieci ?

Co do karmienia, to ja na pewno na leżąco. Inaczej nie umiem a fizjo powiedziała mi, że bardzo dobrze. Tak powinno się karmić.

Dzisiaj zaparkował jakiś idiota tak blisko mnie, że musiałam z tym brzucholem wsiadać od strony pasażera i skakać po siedzeniach. 🤦

właśnie zastanawiałam się czy brać 1 czy 2, ale pójdę w 2 odrazu . Twój wpis bardziej mnie przekonał do 2 😁
w sumie te dady 1 są pakowane po 26 szt., na dobę z tego co czytałam, bo już nie pamiętam, na początku idzie od 8 do 12 szt.więc w sumie paczka na maks 3 doby więc ja zaopatrzę się chyba w 2 op. Dad 1

Właśnie widziałam, że dady jutro 1+1 gratis! Wczoraj oglądałam recenzje pieluszek dada, lupilu i pampers na YT 😅. Babka porównywała rozmiary 1 i 2 i wniosek był taki, że dada najmniejsze, lupilu największe, a między dada 1, a 2 nie ma różnicy w rozmiarze (w cm). Być może w tym wkładzie chłonnym jest w kroku różnica, ale tak to niby nie ma.

Ja się ciągle zastanawiam czy da się karmić bez fotela nie zabijając przy tym pleców 😅. Jestem niska (158) i w większości miejsc siadam po turecku bo inaczej nie sięgam do podłogi 😅 wiec w ogóle nie wiem jak będziemy się karmić. Mamy fotel bujany, ale trzymamy go w piwnicy bo nie mamy na niego komfortowego miejsca w mieszkaniu, wiadomo od biedy się wstawi gdzieś i damy radę, ale że tak powiem będzie to wyglądać z du*y. Natomiast jeśli ma mi to uratować plecy to nie ma to znaczenia.
Nowanna ja już wiem że po dwójce moich dzieci nie będę już taka głupia i fotel musi być, bo karmienie na skraju łóżka to dramat dla pleców. Mały będzie ale musi być 👍 chyba też się skusze na te dady jutro 😉

w sumie te dady 1 są pakowane po 26 szt., na dobę z tego co czytałam, bo już nie pamiętam, na początku idzie od 8 do 12 szt.więc w sumie paczka na maks 3 doby więc ja zaopatrzę się chyba w 2 op. Dad 1
Dokładnie tak na start do szpitala mam dade1 malutka paczka akurat na 3 dni starczy, potem pampers 1 z darmówek on jest jak 1,5 dady, potem mam 2 paczki dada2, a potem się zobaczy ale pewnie wjedzie 3.
Mam jeszcze paczkę babydrem1 ale one większe od dady2 ;-)

Ja planuje jutro wziąć dada 1 i dada 2, ale co z tego wyjdzie to się okaże w biedronce rano 🫣.

Dziewczyny, a powiedzcie, robicie jeszcze hybrydy na dłoniach? Zastanawiam się czy jest sens bo sama bym robiła i niecierpie tego, a później jeszcze to ściągnąć przed porodem i tak nie wiem sama czy mi się opłaca 😅.

Ja planuje jutro wziąć dada 1 i dada 2, ale co z tego wyjdzie to się okaże w biedronce rano 🫣.

Dziewczyny, a powiedzcie, robicie jeszcze hybrydy na dłoniach? Zastanawiam się czy jest sens bo sama bym robiła i niecierpie tego, a później jeszcze to ściągnąć przed porodem i tak nie wiem sama czy mi się opłaca 😅.
Nowanna ja po weekendzie zdejmuje i już nie robię. Niech dojdą do siebie te paznokcie.

Też jutro kupie dwie paczki 1 i dwie paczki 2. Więcej nie biorę bo nie wiem czy młody zaajceptuje.

Marta nie szczepiliśmy ma ospę.

w ogóle mi się nie trzyma w ciąży hybryda, po tygodniu podchodzi powietrzem. Wczoraj miałam trochę stresów i ją zerwałam🫣 bo już i tak w połowie odchodzilo samo. O dziwo paznokcie twarde po tych torturach, chyba nie robię już, chociaż jak patrzę na te naturalsy to 🤮 ale moja kosmetyczka robi tylko żele a ja już raz sama je zdejmowałam i podziękuję

reklama
Hej! Ja już po szczepieniu na rsv i wizycie u gino. W Przychodni wszyscy na urlopach więc jakaś starsza dr była na zastępstwie. Czekałam z moim 7latkiem 25 min tylko po to żeby wejść powiedzieć że ja na szczepienie, odpowiedzieć na pytanie czy dobrze się czuję i wyjść🤦🏻‍♀️ nawet mnie nie osłuchała.
Mały waży 2100, szyjka ok, brak rozwarcia ale bardzo nisko ma głowę więc mam więcej odpoczywać. I trochę jestem w szoku bo umówiła mnie na za 4 tyg. To będzie 29sierpnia czyli na 19 dni przed planowaną cc. Trochę późno nie?

Ja trzymam mocno zaciśnięte nogi bo przeciwciała ponoć wytwarzają się do 6 tygodni. A skoro już zapłaciłam te 800 zł to głupio byłoby gdyby dzieciak nie skorzystał 😂😂

Do góry