reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy początek - wrzesień 2024

Do tego potrzebny jest wywiad z pracy, druczek od lekarza i wniosek. Co prawda powinno się to złożyć 6 tyg. Przed końcem zwolnienia, ale działaj żeby mieć macierzyński. Osobiście poszłabym do zusu i panie w okienku powinny Cię odpowiednio pokierować

reklama
Firma mi tego nie ułatwia. Czują się pokrzywdzeni, bo ich zostawiłam na lodzie. A jak prosiłam o zdalne, bo nie byłam w stanie pracować z kolegą psychopatą przy jednym biurku to się kadry śmiały.

Wypłaty za lipiec już poszły, więc zostanę bez kasy w sierpniu. Teraz czekam aż dadzą mi możliwość pokrycia tego urlopem, ale też nie wiadomo ile to potrwa bo są bardzo zajęci. Pracowałam z nimi kilka lat, więc uwierzcie, że nie 😉 a od 1 września wcześniejszy macierzyński. Taki plan jest..

Dzwonili do mnie właśnie z HR, że przekroczyłam 270 dni zwolnienia. Byłam przed ciążą 3 miesiące z powodu... Mobbingu. Eh. A teraz dopiero mnie poinformowali, że od 11 lipca nie będę miała wypłacone. Na wcześniejsze macierzyńskie też jeszcze przejść nie mogę, więc nie wiem.🥹
Możesz nadal złożyć wniosek o świadczenie rehabilitacyjne. I radzę się pospieszyć 😛

Nutella też bym działała z rehabilitacyjnym.

Marti wysłałaś jakieś nowe zaproszenie? Ja już nie ogarniam tych wątków

Dziewczyny, w Bonprix sukienki, które wg mnie mogą pełnić funkcję koszul do szpitala 😁

Załączniki

• d99c5006-ae1d-4891-b063-76f2c4d2754b.jpeg
    d99c5006-ae1d-4891-b063-76f2c4d2754b.jpeg
    29,7 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Do góry