reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe smaki dla maluszka

reklama
A to już się coś zmieniło co do glutenu??:szok: Wszędzie piszą, że dopiero po 10 miesiącu można podawać, już zgłupieć można od tego wszystkiego. Mój Karolek ma 3 miesiące i 13 dni i jeszcze mu nic nie daję innego poza mleczkiem mamy:happy: O ile mi wiadomo dziecku to mleko wystarcza do pół roku życia potem trzeba dopiero zacząć urozmaicać dietę. Tu też coś się zmieniło??

Dziewczyny wklejam wam schemat żywienia dzieci karmionych piersią i karmmionych mieszanką. Jest dosyc szczegółowytzn jakie warzywko i owoce kiedy i wogóle, dla mnie baaardzo sie przydał przy Julce. Ale ponieważ jest z 2006 r to wg niego gluten podaje sie po 10 miesiącu życia. Oczywiście wg nowych zasad żywienia gluten podajemy wcześniej. Mam nadzieję że rozszyfrujecie te malutkie literki .

Załączniki

• scemat zywienia1.jpg
    scemat zywienia1.jpg
    64,1 KB · Wyświetleń: 53
  • scemat zywienia2.jpg
    scemat zywienia2.jpg
    56,7 KB · Wyświetleń: 60
A ja dzisiaj się odważyłam i dałam jedną łyżeczkę jabłuszka ze słodką marchewką. Jadło się powoli, ale zjadł. Na początku była bardzo skrzywiona mina, później zdziwiona a następnie jak zaczęłam łyżeczką resztki jedzonka z buzi zbierac to otwierał buziakę - chyba chciał więcej.
Może jutro dostanie jeszcze jedną łyżeczkę. Więcej nie daje. Muszę wyleczyc objawy alergii na białko. Jak będzie buziulka czysta to wtedy będziemy dalej próbowac a to pewnie będzie już koniec 5 miesiąca.

niestety nie uda mi się wstawić schematu bo jest ograniczenie rozmiarowe. Jesli jesteście zainteesowane to piszcie maila , będe wysylac w ten sposób :tak:

izka_sz wczoraj podejzalam forumki z pazdziernika i u nich wiekszosc dzieci mialo albo uczulenie albo klopoty brzuszkowe po soku jablkowym :szok:
My juz po raz trzeci marchew+slodki ziemniak (Hippa), dzisiaj maly zjadl prawie polsloiczka i krzyczal ze chce jeszcze :-D jak tylko lyzeczke podnosilam automatycznie i buzia sie otwierala gotowa do przyjecia smakolyku :-) My od 4 miesiaca bedziemy dawac troszke zupki w poze obiadowej (albo warzywka) a na noc kaszke. Oczywiscie wszystko stopniowo :happy:

reklama
po soczku jabłkowym narazie jej nic nie było zobaczymy dzisiaj tez jej dam tylko wiecej jak jej nic nie bedzie to dam starte jabłuszko a potem zaczniem podawac marchewke.

Do góry