reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe smaki dla maluszka

To ja wkleje ten schemat ktory dostalam, to jest juz ten nowy:
Niemowleta karmione piersia:

Niemowleta karmione mlekiem modyfikowanym:

Tam gdzie jest wiek zaznaczony 5-6 miesiecy to juz sie liczy poo skonczeniu 4 miesiaca

reklama
fiszbina napisalam na dole, ze gdzie jest 5-6 miesiac to juz po 4, bo gdy maluch skonczy 4 miesiace to zaczyna 5 miesiac. DO 4 miesiaxca jest samo mlesio, a PO 4 miesiacu nowe pokarmy

madzik rzeczywiście fajny ten poradnik. W tym co mam ja jest jeszcze szczegółowo napisane jakie warzywa i owoce wprowadzać w poszczególnych miesiącach, może i ty masz cos takiego ?. fajnie byloby porównac czy coś się zmienilo, bo póki co to tylko różnica jest w podawaniu glutenu.

Icedal nio ja tez mam tak wypisane, a wiec tak:
po 4 miesiacu:
Owoce: jablka, jagody, maliny, jezyny, winogrona, owoce dzikiej rozy, brzoskwinie
Warzywa: marchew, ziemniaki, dynia, kalarepka, pietruszka, por, seler(mozliwosc wystapienia reakcji alergicznej)
po 5 miesiacu:
Owoce: sliwki
Warzywa: brokuly, cukinia, kalafior, kabaczek, zielony groszek
Miesa: piers kurczaka, piers indyka, krolik, cielecina ,jagniecina
po 6 miesiacu:
Owoce: gruszki, zurawiny, morele
Warzywa: pomidory
Miesa: wolowina
Inne: zoltko, wywar miesny
po 9 miesiacu:
Owoce: pomarancze, mandarynki, ananasy, truskawki
Warzywa: kapusta
Miesa: chuda gotowana wedlina
Produkty zbozowe: glutenowe produkty zbozowe: biale pieczywo, kaszki pszenne, kasze(np. jeczmienna), platki owsiane
po 12 miesiacu:
Owoce: kiwi, arbuz
Warzywa: rzodkiewka, salata, szparagi, ogorek
Inne: miod, czekolada, orzechy

hej dziewczyny powiedzcie mi ktore kaszki sa z glutenem bo jak narazie na wszystkich widze napis produkt bez gluenowy a wiem ze nalezy najpierw podac kaszke z glutenem

reklama
asiulek84 zamiast poszukiwac kaszki z glutenem weź kasze manną , dodaj łyżeczkę do obiadku czy do mleka i z głowy. Kaszka ugotowana oczywiście :-)

Do góry