reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe smaki dla maluszka

My na razie spróbowaliśmy ze skrobanym jabłuszkiem ale uczula Antośka. Wiem też że i indyk go uczula bo jak ja jem to go boli brzuszek. Za jakieś dwa tygodnie spróbuję podawać kaszkę mannę z odciąganym mleczkiem i podam łyżeczką, ale chyba nie będzie problemów bo tak mu podawałam probiotyk i dawał sobie radę.

reklama
Madzik ja jeszcze nie. Chyba zacznę jak będzie miał pół roczku.
A tą kaszkę manną to podajecie codziennie? Ja raz dałam mojemu kaszkę manną z jabłuszkiem gerbera i nie wiem czy codziennie cały słoiczek dawac czy nie.

filwinka a jakie ma objawy uczulenia??
Jak byłam w Zakopanym to nie podawałam słoiczków małemu ani mleka. Diety ściśle nie przestrzegałam i skórka na buziaczce bez żadnej krostki a jak wróciłam do codziennego jabłuszka i marchewki to buziak znowu czerwony. I chyba ostatnio bóle brzuszka.

Clue to moze być obiaw uczulenia na np. jabłko lub wodę spróbuj jeść i karmić małego jak w wtedy i bobaczysz co jest winne:tak:
My jeszcze manny nie jemy mały miał bardzo wzdęty brzuszek i pediatra poradziła odczekać do 6 miesiące, jemy marchewkę; jabłko; gruszki; szpinak z ziemniakami; dynie z ziemniakami; i mały bardzo lubi banany:tak: i nic nie uczula:-) ja późno zaczełam wprowadzać nowości bo w 5 miesiącu mały nie je jak narazie kaszek może od przyszłego tygodnia i podaję mu Hipp ale max pół słoiczka no i pierś na zawołanie;-)

Madzik ja jeszcze nie. Chyba zacznę jak będzie miał pół roczku.
A tą kaszkę manną to podajecie codziennie? Ja raz dałam mojemu kaszkę manną z jabłuszkiem gerbera i nie wiem czy codziennie cały słoiczek dawac czy nie.

Daję mu codziennie tak około 2 łyżeczek do odciągniętego mleka. Za parę dni zrobie zupkę z marchewki i też będę dodawać kaszki manny ( max 2 łyżeczki). Potem dopiero wprowadzimy kleik ryżowy i inne kaszki, warzywa a na koniec dopiero owoce żeby Mikołaj nie miał skłonności do jedzenia słodyczy :tak:

Witam jestem Tu nowa:-) I mam taki problem wczoraj moja Julka skonczyła 4 mies pierwszy raz podałam jej marchewke ze sloiczka i zrobila jakąs dziwną kupke czy to normalne?? bede wdzięczna za odpowiedz;-)

clue najszybciej pojawia się na twarzy taki szorstki placek jak tzw. liszaj a później czerwone plamki na brzuszku buzi i w zgięciach łokci. I do tego jeszcze kupki mają zupełnie inny zapach i sporo śluzu.
Agawina a jak podajesz tę kaszkę? Gotujesz ją w wodzie i dodajesz do mleczka? A jeśli tak to w jakiej ilości wody ją gotujesz i w jakiej ilości mleka podajesz?

reklama
A Igorek dziś pierwszy raz zjadł brokuły:-). Ugotowałam mu z ziemniakiem i dodałam oliwy z oliwek. Nawet mu smakowało i mi też:-D.Użyłam zamrożone brokuły . Używacie mrożonek?
Madzik ja jeszcze żadnego owocka nie podawałam. Ale zamierzam niedługo zacząć. Zazdroszczę ci reakcji małej na jedzonko. U nas nic prócz piersi tak chętnie nie jest jedzone:-(.

Do góry