Czyli gadula Mam to samo...Ponoć tak było. Wiadomo nie płynnie ale mówiłam i jak to stwierdziła zostało mi to do dziś. Nie realne, ale prawdziwe. Ja jej tam wierzę. Byłam najszybciej rozwijającym się dzieckiem z całej naszej trójki.
reklama
natala95
Fanka BB :)
To naprawdę wyjątkowa byłaś [emoji23][emoji23][emoji23]A jeszcze Matula mi mówiła ze mając rok i 8 miesięcy potrafiłam przyjść w nocy strzelić ją w głowę i powiedzieć.
Mordę rozdziawisz i śpisz a ja głodna jestem no byłam wyjatkowa
Mamakulka
Phe to jeszcze nic! Ja jak mialam 7 miesięcy czytałam płynnie po francusku!Ja dzisiaj rozmawiałam z moją mamą o tym i ponoć miałam 9 miesięcy jak mówiłam już pełnymi zdaniami 11 miesięcy jak zaczęłam biegać dosłownie. I ponoć byłam sadzana na nocnik mając 8 miesięcy. Jak to mama chwalila, ze w momencie załapałam o co chodzi.
Olcia bez względu ba to ile sobie znajdziesz autorytetów na poparcie twoich słów i tam to nie zmieni faktu ze jesteś prosta istotka która jak czegoś nie widziała to znaczy ze tego nie ma. Moja córka komunikowala potrzeby fizjologiczne i potrafiła na tyle je powstrzymać ze zdążyłam ja wysadzić na nocnik. Na spacer pampersów nie zakładałam. Mówiła zdaniami mając 18 miesięcy. Mając 10 używała bardzo wielu prostych słów. I choćbyś tupala nóżkami nie zmienisz tego. Tak jak twoje dziecko szybko zaczęło chodzić tak inne dzieci szybko rożywiają się w sferze intelektualnej. Zrozum ze ty i twoj świat to nie wszystko
natala95
7 miesięcy to przesada ale powiem zs moja siostrzenica w wieku 3,5 juz ladnie pisała i czytała a to tylko dlatego że i siostra i babcia poswiecaly jej duzo czasu , co troche mnie denerwuje bo dla moich dzieci to już babcia czasu nie maNie kpij sobie. Napisałam to co Mi powiedziała, oszczędź swoją zgryzliwosc
natala95
Nie chodzi o Ciebie tylko o te 7 miesiecy czy czytanie w innym językuNapisałam 9 m.
Wiesz w cuda nie wierzę, ale jak mi tak powiedziała, to być być tak musiało. Z resztą kiedyś się przekonam bo pisze swój życiorys, oby prędko T nie przyszło
Męża bratanek potrafił mając rok ułożyć puzzle dla 3 latka. Nie wierzyłam, śmiałam się, ale ... Jak przyjechali na swieta dziecię siedziało na dywanie i my mojemu zdziwieniu zaczął układać w miare sprawnie i sam. Powiem szczerze wtedy mi szczęka opadła.
Juz ulzylas sobie?Nie zależy mi by olcia ktora odnalazła siebie w udzielaniu rad na forum dzięki zdobywanej na bierzaco internetowej wiedzy mi uwierzyła trochę się z nią draznie szczerze powiedziawszy bo trochę mnie śmieszą takie osoby i tyle.
Moje dziecko bylo szybkie wlasnie chodzeniu itp i byl i jest madry jak na swoj wiek i to mi duzo osób mowi. Moze i by korzystał z nocnika jakbym mu pokazała bo jemu wystarczy raz czy dwa cos pokazać i lapie odrazu ale jestem leniwa i mam swoje zdanie na ten temat A Mamykulki synek jest takze bardzo madry jak na swoj wiek nie wszytskie dzieci takie sa
Mam porownanie z rówieśnikami w wieku syna.Ale sa jakies granice.
Ja juz sie wyłączam z dyskusyji bo widze ze nie ma sensu tu ktoras pisze normalnie a następny komentarz bije zgryzliwoscia. Żałosne trochę falszywe jesteście
reklama
Phe to jeszcze nic! Ja jak mialam 7 miesięcy czytałam płynnie po francusku!