Cześć! Staramy się już 2 rok o drugie dziecko. Mój 5 cykl stymulowany i tu moje pytanie ostatnio na wizycie owulacja z lewego jajnika pęcherzyk miał 18mm ( pewnie jak zwykle nic z tego nie będzie), mam przyjmowac duphaston od 16-25 dnia cyklu, choć mój cykl zazwyczaj trwa 28 dni. Lekarz mało co mówił, powiedział, że jeszcze 2 cykle stymulowane ( lametta, ovitrelle i duphaston) i robimy laparoskopie. Myślicie, że warto się poddać laparoskopi bez żadnych wcześniejszych badań ? I co według was było nie tak, że nie mogę zajść w 2 ciążę, choć we wrześniu prawie się udało test pozytywny, beta 19 niestety krwawienie i po wszystkimi. I jak z tym duphastonem wcześniej miałam przed zrobić betę jeśli bylaby pozytywną brać duphaston, a teraz od 16-25 dnia cyklu. Nie wiem co myśleć. Jedynie jakie badania robiliśmy to badanie nasienia, które jest w porządku i u mnie tsh... Straciłam nadzieję, że się uda. Serce mi peka 
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
A czy przypadkiem podawanie progesteronu w okolicach owulacji nie będzie jej blokować?
Kiedyś gdzieś mi mignęła taka informacja.
Kiedyś gdzieś mi mignęła taka informacja.
NiebieskookaEM
A co już miałaś badane?
I czy na pewno pęcherzyki pękają? Bo to, że rosną, to jedno, ale muszą jeszcze pęknąć.
Czy mąż też robił badania ?
I czy na pewno pęcherzyki pękają? Bo to, że rosną, to jedno, ale muszą jeszcze pęknąć.
Badań nie miałam zleconych żadnych jedynie jestem pod opieką endokrynologa niewielka niedoczynność tarczycy, a badania nasienia robiliśmy na własną rękę i według mojego ginekologa są okejA co już miałaś badane?
NiebieskookaEM
Wejdź na staraczki - osobny wątek tutaj na forum i gdzies jest lista co warto zrobić, jakie badania w jakim dniu cyklu.Badań nie miałam zleconych żadnych jedynie jestem pod opieką endokrynologa niewielka niedoczynność tarczycy, a badania nasienia robiliśmy na własną rękę i według mojego ginekologa są okej
Może być mnóstwo powodów dla jakich nie zachodzi się w ciążę i od razu rzucenie testem o laparoskopii, bez badań jest dla mnie troszkę dziwne

Mi tez sie wydaje, ze najpierw badania hormonalne u ciebie czy nawet z bardziej inwazyjnych droznosc jajowodow, a potem dopiero ew laparoskopia. Wydaje mi sie, ze w ciemno podejrzewac moze niski poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu i dlatego kazal ci brac teraz inaczej duphaston, ale bez badan laboratoryjnych to tak troche w ciemno.
No właśnie tyle już czasu i zero badań tylko stymulacja. Chyba pomyśle nad zmiana lekarza.Mi tez sie wydaje, ze najpierw badania hormonalne u ciebie czy nawet z bardziej inwazyjnych droznosc jajowodow, a potem dopiero ew laparoskopia. Wydaje mi sie, ze w ciemno podejrzewac moze niski poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu i dlatego kazal ci brac teraz inaczej duphaston, ale bez badan laboratoryjnych to tak troche w ciemno.
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
A może skonsultuj się z innym lekarzem? Jest jeszcze wiele czynników, które mogą utrudniać zajście.
reklama
Kochana nie trać nadzieiCześć! Staramy się już 2 rok o drugie dziecko. Mój 5 cykl stymulowany i tu moje pytanie ostatnio na wizycie owulacja z lewego jajnika pęcherzyk miał 18mm ( pewnie jak zwykle nic z tego nie będzie), mam przyjmowac duphaston od 16-25 dnia cyklu, choć mój cykl zazwyczaj trwa 28 dni. Lekarz mało co mówił, powiedział, że jeszcze 2 cykle stymulowane ( lametta, ovitrelle i duphaston) i robimy laparoskopie. Myślicie, że warto się poddać laparoskopi bez żadnych wcześniejszych badań ? I co według was było nie tak, że nie mogę zajść w 2 ciążę, choć we wrześniu prawie się udało test pozytywny, beta 19 niestety krwawienie i po wszystkimi. I jak z tym duphastonem wcześniej miałam przed zrobić betę jeśli bylaby pozytywną brać duphaston, a teraz od 16-25 dnia cyklu. Nie wiem co myśleć. Jedynie jakie badania robiliśmy to badanie nasienia, które jest w porządku i u mnie tsh... Straciłam nadzieję, że się uda. Serce mi peka![]()

reklama