reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nocniczek-mój przyjaciel;-)

A ja dziś rano spróbowałam wysadzić Anię na nocniczek. Mam 2-jeden szerszy i krótszy ,a drugi -węższy i wyższy. Na tym pierwszym w ogóle nie chciała siedzieć. Drugi potraktowała jak tron:eek: Siedziała 10 minut i udało jej się wysikać jedną kropelkę moczu:-D Jutro też spróbuję,ale nic na siłę:tak:

EDIT. z 11:19 -mamy pierwszą kupkę w nocniczku!!!:-) Po spaniu wysadziłam ją jeszcze raz i zrobiła kupkę ;) Cieszę się jak głupia;-)

Ostatnia edycja:
reklama
spring, fajnie, że Anulka chce siedzieć na swoim nowym tronie :-) gratuluję złapania kupki, jak zobaczy jaką radość sprawia mamie, to będzie chętnie robiła :-D
jestem ciekawa czy mój by wytrzymał 10min, aż mam ochotę sprawdzić, bo zawsze to 10min spokoju :-p

A ja sprobowalam malego posadzic, to nawet nie ma mowy zeby usiadl na sekunde na nocniku. Robilam kilka dni podchody, nawet mam nasadke na toalete ale gdzie tam,krzyk i ucieka. Takze ja na pewno poczekam bo i jak widac na razie jest za wczesnie

No to i my się pochwalimy. Dziś rano Zosieńce udało się zrobić kupkę i siusiu do nocniczka. Jaj na razie siada chętnie, byle tak dalej:-).

witam ! a jakie macie nocniczki ? sa jakies szczegolnie polecane ? bo jak sobie przypomne moja prace w zlobku i sadzanie dzieci na najtanszych nocniczkach, do ktorych przyklejala sie skora maluszkow to mowiac szczerze wolalabym uniknac powtorki z rozrywki.. Bartek to nasze pierwsze dziecko i nie mam zupelnie rozeznania w aktualnych trednach nocniczkowych a najwyzszy czas sie w to oprzyrzadowanie zaopatrzec ;) pozdrawiam

A my dziś znów zaliczyliśmy sukces nocniczkowy (kupka i siusiu do nocniczka) Zosia siada na nocniczek zaraz jak wstanie, oglądamy razem bajki w tv i bawi się pilotem, może to mało wychowawcze ale jest spokojna i zadowolona i chętnie siedzi na nocniczku. Dziś potrzebowałyśmy 2 bajek i było po sprawie. A co do nocników to ja zdecydowałam się na zwykły nocnik z ikea za chyba 8zł. Ja miałam podobny i miło go wspominam. Jest stabilny i wyposażony w gumki na spodzie by się nie ślizgał i to chyba najważniejsze, moim zdaniem.
LÄTTSAM Nocnik - zielony - IKEA

dziś naukę korzystania z nocniczka prowadził dziadek, uśmiałam się jak nigdy słysząc jak to dziadek tłumaczył i wydawał dźwięki imitujące siusianie i coś jeszcze. A tak to wyglądało:
DSCF7281.jpg

reklama
Do góry