reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocniczek-mój przyjaciel;-)

A ja dziś rano spróbowałam wysadzić Anię na nocniczek. Mam 2-jeden szerszy i krótszy ,a drugi -węższy i wyższy. Na tym pierwszym w ogóle nie chciała siedzieć. Drugi potraktowała jak tron:eek: Siedziała 10 minut i udało jej się wysikać jedną kropelkę moczu:-D Jutro też spróbuję,ale nic na siłę:tak:

EDIT. z 11:19 -mamy pierwszą kupkę w nocniczku!!!:-) Po spaniu wysadziłam ją jeszcze raz i zrobiła kupkę ;) Cieszę się jak głupia;-)

Ostatnia edycja:
reklama
spring, fajnie, że Anulka chce siedzieć na swoim nowym tronie :-) gratuluję złapania kupki, jak zobaczy jaką radość sprawia mamie, to będzie chętnie robiła :-D
jestem ciekawa czy mój by wytrzymał 10min, aż mam ochotę sprawdzić, bo zawsze to 10min spokoju :-p

A ja sprobowalam malego posadzic, to nawet nie ma mowy zeby usiadl na sekunde na nocniku. Robilam kilka dni podchody, nawet mam nasadke na toalete ale gdzie tam,krzyk i ucieka. Takze ja na pewno poczekam bo i jak widac na razie jest za wczesnie

No to i my się pochwalimy. Dziś rano Zosieńce udało się zrobić kupkę i siusiu do nocniczka. Jaj na razie siada chętnie, byle tak dalej:-).

witam ! a jakie macie nocniczki ? sa jakies szczegolnie polecane ? bo jak sobie przypomne moja prace w zlobku i sadzanie dzieci na najtanszych nocniczkach, do ktorych przyklejala sie skora maluszkow to mowiac szczerze wolalabym uniknac powtorki z rozrywki.. Bartek to nasze pierwsze dziecko i nie mam zupelnie rozeznania w aktualnych trednach nocniczkowych a najwyzszy czas sie w to oprzyrzadowanie zaopatrzec ;) pozdrawiam

A my dziś znów zaliczyliśmy sukces nocniczkowy (kupka i siusiu do nocniczka) Zosia siada na nocniczek zaraz jak wstanie, oglądamy razem bajki w tv i bawi się pilotem, może to mało wychowawcze ale jest spokojna i zadowolona i chętnie siedzi na nocniczku. Dziś potrzebowałyśmy 2 bajek i było po sprawie. A co do nocników to ja zdecydowałam się na zwykły nocnik z ikea za chyba 8zł. Ja miałam podobny i miło go wspominam. Jest stabilny i wyposażony w gumki na spodzie by się nie ślizgał i to chyba najważniejsze, moim zdaniem.
LÄTTSAM Nocnik - zielony - IKEA

dziś naukę korzystania z nocniczka prowadził dziadek, uśmiałam się jak nigdy słysząc jak to dziadek tłumaczył i wydawał dźwięki imitujące siusianie i coś jeszcze. A tak to wyglądało:
DSCF7281.jpg

reklama
Do góry