reklama
zanet
Wdrożona(y)
Hej ja również nie dała bym mieszanki ja zaczełam ostatnie trzy noce dawać mieszanke bo jakiś kryzys pokarmowy mam i Rybka nie chce piersi zassać, i jest okropnie mała częściej się budzi, a ja musze biegiem wstać robić jedzenie bo jeszcze całkiem się rozbudzi i będzie się bawić z dwie godziny aż zaśnie. Teraz ratuje swój pokarm przystawiam ciągle Małą i ściągam po jej jedzeniu jeszcze, bo to robienie butelek mnie wykańcza.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
poprostu dzieci karmione piersia tak maja i juz,sa wyjatki,chociaz ja nie znam,zeby na cysiu cala noc przespaly.ja od 9 miesiecy nie wiem co to znaczy.
Moj maly przespal wczoraj 4 godziny bez jedzenia, najadl sie z cycka o 22 i obudzil sie o 2.
Z tymi nocnymi karmieniami to róznie bywa i to chyba zalezy do dziecka ... moja znajoma urodziła bliźnięta i od 5 miesiaca ich zycia nauczyła obydwa maluszki przesypiania nocy bez cyca (bez karmienia). Jak się początkowo budziły to dawała im herbatkę, a po paru dniach przestały się budzić na nocne jedzenie.
Mój mały od kiedy skończył 2 miesiące, jest karmiony sztucznie, długo miałam traumę z tego powodu .... ale są też plusy, od 3 miesiąca życia śpi od 20:00 do 7 rano :-)
Mój mały od kiedy skończył 2 miesiące, jest karmiony sztucznie, długo miałam traumę z tego powodu .... ale są też plusy, od 3 miesiąca życia śpi od 20:00 do 7 rano :-)
Antylopka
Potrojna mamuska
Zazwyczaj karmię 2 razy, najpierw budzi się po około 5 godzinach snu (tak około 3 - 4 w nocy), potem już karmię nad ranem, około 6. Jeszcze zawsze przyśniemy, wstajemy około 8.
ja karmiłam córeczkę co 2.5 godziny i to bardzo długo(ma teraz 9 m-cy).nie podawaj żadnego mleka modyfikowanego ,pokarm matki jest najlepszy.po prostu trzeba to przetrwac ,wszystko się samo unormuje.teraz karmię raz w nocy i dopiero nad ranem.a jeżeli się nie wysypiasz to zrób sobie drzemkę razem z maleństwem w ciągu dnia.
madzioszka
Zaciekawiona BB
Moim zdaniem podawanie mieszanki nic nie zamieni. Moja mała ma prawie 4 miesiące, zawsze je moje mleko (choć z butelki, bo z piersi mi nie wychodzi) i od 22 do 6-7 rano śpi. Fakt, ze jak śpi ze mną, czyli blisko piersi, budzi się szybciej ( w nocy jeszcze da się przystawić), ale gdy spędza noc w łózeczku, to jest tak jak napisałam. Przed snem jest aktywna min. 4 godziny, zwykle od 18 do 22 i intensywnie zabawiana do 21, po czym stopniowo ją wyciszam. Możesz spróbować jeszcze podać przy każdym wybudzeniu smoka i spróbować uśpić. Po godzinie pewnie się obudzi, wtedy nakarm i tak stopniowo czas drzemki powinien się wydłuzyć, mi w każdym bądź razie się udało. Powodzenia
saratonie
Mama Bartoszka 18.07.2007
dzieki za rade madzioszka. Dziś tak zrobiłam mały obudziłsie o 1 w nocy ale go uspiłam fakt ze spał na moim brzuchu ale spał obudził sie o 2.30 pózniej o 5 nie miałam wyboru bo pierś miałam twarda jak skała i o 7 rano wiec nie było najgorzej , w kazdym bardz razie nie mam siły go za kazdym razem przenosic do łóżeczka i w gruncie rzeczy spi ze mna
reklama
justynka1
Mamusia Antoniusia
ja pisalam o mieszance tylko na wieczor na zasniecie,zeby dluzej spal,a nie o nocnym karmieniu.chyba kazda mama,ktora karmi wie,ze noca mleko ma wieej tluszczu.a jak zje mieszanke na noc,to moze dluzej pospi do pierwszej pobudki.ja np niemoge dac mleka,bo antos nie umie butli ciagnac,daje mu kaszke smaczny sen,ale nie bardzo dlugo dziala.Nie zgadzam sie z Justynka1. Ja bym nie podawala mleka modyfikowanego w nocy, bo mleko mamy jest najbardziej wartosciowe (najbardziej tluste) wlasnie w nocy, dletego takie jest wazne nocne karmienie. Jak moj starszy synek byl malutki musialam go dokarmiac mieszanka, ale w nocy karmilam piersia. Po pierwsze z wygody, a po drugie bo zdrowiej.
Byc moze latwo mi tak pisac, bo ja nie mam takich problemow -Grzes je po kapieli kolo 20, nastepnie jak ja sie klade spac (23-24). potem budzi sie zwykle kolo 4-5 (choc zdazaly sie przypaki, ze o 3, ale bylo i tak ze nawet o 6). Potem budzi sie kolo 8.30. A dzis byl rekord wstal o 9.30.