reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocne Karmienie

Kolejny postęp wczoraj karmienie o 23 pobudka o 2.30 :) - uspiony do 3.30 karmienie a pozniej o 5.30, 7 ale to mało ważne ważne że zwieksza się przerwa nocna i to dzięki radzie madzioszki . dziekuje , cikawe jak bedzie dzisiejszej nocy :sorry2: Pozdrawiam , napiszę jak zrobi kolejny postep.

reklama
Moje gratulacje!
h050.gif
h050.gif
]
h050.gif

Przez przypadek na to wpadłam- zawsze jak mnie mała budziła, musiałam isć najpierw do toalety i tak na smoku ją przetrzymywałam:-)

moja mała miej więcej zasypia o 19:30 -20:30
wcześniej piła ciągle butle o 3:00 w nocy potem kolejną o 6:00 lub 7:00
teraz bez pobudki śpi do 7:30 :tak: zdarza się że wstanie już o 6:00 na mleczko ale wtedy spi do tej 7:30 :cool2: i oby tak dalej .......... na noc dostaje tylko butlę z mlekiem + miarka kaszki z glutenem nie daje żadnych kaszek na noc bo ją w nocy przez to kupka męczyła i tylko pogarszała ta kaszka sprawę ;-)

Moj mały zasypia tak ok 20.00 i budzi sie ok 1.00 a potem ok 5.00 i czasem o 5.00 juz bryka a czasem jeszcze pospi tak do 7.30:tak:jak na takiego malca to mysle że jest ok....ja jestem zadowolona:-)

Moja córeczka ma 2 i pół miesiąca. Moja rada to spanie razem w łóżku. Kiedyś, kiedy kładłam ją do łóżeczka to budziła sie co godzinę i po karmieniu nie chciała dalej zasnąć. Teraz kiedy śpi ze mną to nawet się nie muszę rozbudzać tylko daje jej cycka a jak sie naje to sama zasypia. I nawet nie wiem co to jest nieprzespana noc. Radziłabym uważać z podawaniem mieszanki, dzieci sie przyzwyczajają szybko do smoczka, a nocne karmienie piersią jest bardzo ważne w utrzymaniu laktacji

Moja Zuzia ma 7 tygodni po kapieli zasypia okolo 21.30 potem budzi sie na karmienie okolo 3 ale je tylko chwile i zaraz zasypia nastepne karmienie jest ok 6.30 generalnie nie jest zle mala bardzo ladnie przybiera na wadze.

U nas nocne karmienia wypadaja niestety troche czesciej;-)
Krzys zasypia ok 20.30-21, potem pobudka ok 12, 3, 5-6. Tylko raz sie zdarzylo, ze przerwa byla do 4. Na szczescie po karmienu i zmianie pieluszki bardzo szybko zasypia, wiec nie musze kombinowac co zrbic, zeby zasnal;-)
Na przesypianie calej nocy (a przynajmniej pol;-)) przyjdzie nam chyba jeszcze poczekac;-)

reklama
Julka jak skończyła 2 m-ce jadła około 20, a później budziła się około 4 na cyca, w 3 m-cu budziła się już kolo 5.30 - 6, jak skończyła 3 m-ce przesypiała całe noce - no chyba ze już ząbki się zaczęły to marudziła.

Do góry