reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocne Karmienie

oj jak mąż pod ręką i to taki co lulka wrzeszczydełko w nocy to super...warto się przemęczyć nawet tydzień, bo co to jest tydzień w porównaniu do spokojnych nocy po szalonym tygodniu:-);-)

reklama
ja ze swoja corcia jeszcze do niedawna nie mialam problemow z nocnym karmieniem.
ale wszystko co dobre szybko sie konczy...:-(
stracila apetyt jakis czas temu, byla tez troche chora.. teraz apetyt jej wrocil.. ale wlasnie w nocy.:wściekła/y: budzi sie ze 3 razy i wypija mleka po 150ml.. (w dzien nieraz po 60 ml pije, obiadki tez marnie ida, nawet deserkow calych nie zjada..)
wiec jak moge ja odzwyczaic od nocnego karmienia skoro to jedyny moment kiedy normalnie je..:dull:?
podpowiedzcie jak ja na nowo ustawic?:hmm:

Gudrun mam identycznie.Mlody nie chce obiadkow,tylko mleko,mleko.Do tego jeszcze zeby ida Juz tak ladnie przesypial nocki,ale od 3 tygodni to katastrofa.Starszy jak skonczyl 2 miesiace to spal od 19-ej do 7-ej a mlody daje popalic za dwoch.;-)

Bartoszek ma 3 miesiace i budzi się z 5 razy w nocy do jedzonka, nad ranem co godzine, co zrobić aby przespała choc z pół nocy bez jedzonka ? Pomóżcie !!
Metoda zostawiania dziecka nie wchodzi w gre nie zniosę płaczu maluszka :(

Krzysio śpi w swoim łóżeczku. Zazwyczaj karmię go po kąpieli ok 20 tej. Potem przez sen jak sama idę spać czyli ok 23:30 i następnie budzi mnie 4:30 - 5 różnie. Potem juz za 1,5 2 godzinki kolejna pobudka. Zauważyłam,że jak przysnęłam z nim po pierwszym karmieniu w moim łóżku to potem przebudzał się dużo częściej i karmiłam tak jak Ty, wydawało mi się że ciągle. Dlatego staram się go odkładać za każdym razem do jego łóżeczka. Wtedy nawet jak się czasem przebudzi to chwilkę postęka i śpi dalej a jak czuje cycek obok to nie mam mowy żeby zasnął bez possania chociaż 5 minut :-).

moge ci tylko poradzic z punktu widzeenia tego juz w perspektywie czasu,dawaj mu na noc jakas mieszanke,bo na samym twoim mleku dlugo nie pospi.ja nie dawalam,bo bylo m go szkoda skoro sama moglam nakarmic,ale teraz jakbym miala drugie dzicko to robie tak bezzastanowienia.dodam jeszcze,ze mam takie noce,ze prawie caly czas jest przyssany do cysia,poprostu z nim spi,bo jak pusci to zaraz sie kreci i placze,poprostu dzieci karmione piersia tak maja i juz,sa wyjatki,chociaz ja nie znam,zeby na cysiu cala noc przespaly.ja od 9 miesiecy nie wiem co to znaczy.
dsc0042ky5.th.jpg

Bartoszek ma 3 miesiace i budzi się z 5 razy w nocy do jedzonka, nad ranem co godzine, co zrobić aby przespała choc z pół nocy bez jedzonka ? Pomóżcie !!
Metoda zostawiania dziecka nie wchodzi w gre nie zniosę płaczu maluszka :(
Yhm..ja Blanke karmie o godzinie 20 mlekiem modyfikowanym, a w nocy jak sie obudzi to karmie tylko cyckiem. Blanka moja bardzo ladnie mi spi w nocy, jesli duzo zje wieczorkiem to do 5 a nawet 6 czy 7 rano wytrzyma bez jedzonka.bywa ze budze sie o 3 czy o 1 by ja nakamic ale to roznie, ogolnie pozwala mi sie wyspac, rano wyladowuje u Nas w lozku i spi razem z Nami pociagnie troszke cysia , potem dostaje smoka i spi, no chyba ze zaczyna szarzowac, wtedy kopie glosno gada piszczykrzyczy i nie ma spania:no::laugh2:. Dzieci karmione piersia jedza duzo czesciej niz na mleku modyfikowanym a moze mieszaj delikatnie mleko wieczorne z modyfikowanym + swoje , powienien dluzej wyspac, albo wyprubuj metode podania wody czy herbatki-ale ja bym nie dala rady wstac i robicherbaty bo wtedy mam oczy zaklejone:sorry::rofl2::-Dheehhe. Nie zapominaj ze dziaciatka maja takie okresy w swoim zyciu ze przychodzi czas wiekszego i czestszego jedzonka. ale mija z czasem , i za jakis czas znow sie pojawia...bo rosna .:-);-):tak: pozdrawiam

a moja mala spi cala noc bez karmienia
przebudzi sie troche pomlaszcze i spi dalej.
tylko ja mam problem bo cycki mi prawie eksploduja musze zawsze troche mleka spuscic albo ja po prostu budze i wtedy je.

Nie zgadzam sie z Justynka1. Ja bym nie podawala mleka modyfikowanego w nocy, bo mleko mamy jest najbardziej wartosciowe (najbardziej tluste) wlasnie w nocy, dletego takie jest wazne nocne karmienie. Jak moj starszy synek byl malutki musialam go dokarmiac mieszanka, ale w nocy karmilam piersia. Po pierwsze z wygody, a po drugie bo zdrowiej.
Byc moze latwo mi tak pisac, bo ja nie mam takich problemow -Grzes je po kapieli kolo 20, nastepnie jak ja sie klade spac (23-24). potem budzi sie zwykle kolo 4-5 (choc zdazaly sie przypaki, ze o 3, ale bylo i tak ze nawet o 6). Potem budzi sie kolo 8.30. A dzis byl rekord wstal o 9.30.

reklama
Aria>> oj jeszcze wspominac bedziesz te cudowne czasy ;-)
U mnie Ania prawie przez 2 miesiące spała super, nauczyła się nawet spać praaawie cała noc (gdzies o 4,5 miała 1 pobudkę), a potem... jej przeszło :-) Właczył się ssak i nawet po 6 razy sie budziła. JEZU! To było nie do zniesienia :-) Zaczęłam z zegarkiem w ręku oceniacz czy budzi się z głodu czy też tak sobie possać cycka z nudów ;-) No i dawałam cycka tylko wtedy jesli minęło 3h od poprzedniego karmienia; jesli nie minęło to musiał starczyć smok. Wtedy w ciągu 2-3 nocy zredukowała pobudki do 3 i tak jest do dzisiaj. Buuuuu.... Chlip! Ja chce spać!
:-D

Do góry